>IMPIAN REMAJA

>

PERSONAL : IMPIAN REMAJA

Selamat petang.Bean Moreno baru lepas mandi rasa lega balik2 kerja terus mandi.Hilang semua stress kepala otak.Amacam?Dah tengok Churpchurp yang berwajah baru?Register sekarang kalau nak start earn.Sebab lepas ni bila dah ada task untuk Facebook korang mesti teruja beb!Silap2 Youthsays pun korang tak pandang.



Korang pernah dengar tak title kat atas tu.Sebenarnya saya ‘translate’kan perkataan di atas dari salah satu lagu Katy Perry yang bertajuk Teenage Dream.Mesti ada orang yang cakap dream tu bukan mimpi ke?Sayapulak akan jawab dream dengan impian lain ke?Kumpulan Nidji pulak cakap mimpi adalah kunci untuk kita menaklukkan dunia.Semua orang ada mimpi ataupun impian masing2.Betul tak betul.Dari impian nilah kita akan set target hidup kita dan strive plus survive dalam kehidupan.Kalau takde impian susahlah nak maju.Memang dari kecik sampai besar kena buli je.



Saya ada impian saya masa remaja (abis sekarang dah tua ke?).Dulu masa saya muda remaja saya nak sangat jadi terkenal.Taki kiralah dalam apa je yang saya buat.Yelah dari kecik sampai masuk sekolah menengah saya asyik kena buli je.So saya mula buat something yang boleh ubah pemikiran orang yang mengatakan saya cuma hidup untuk dibuli.Dengan niat yang tak seberapa nak betul saya join dengan budak2 skinhead.Maka bermulalah ekspedisi Bean Moreno untuk memperkenalkan diri.Berjaya tak?Yes berjaya tapi saya dapat nama dan orang kenal saya tapi saya hilang satu benda.Apa?Saya hilang family.


Selain tu saya ada impian nak banyak duit.Buat itu buat ini semua benda saya buat.Masa tu tak fikir dari mana datang sumber duit.Janji nampak ‘helaian hijau yang tak berapa nak hijau’ jalan je.Memang dapat duit banyak tapi at last…Korang sendiri pun tau,bila2 dia nak tarik plup! sekejap je.Sebab banyak duit lupa diri lupa family.Semua hancus siap rumah terbakar lagi.


So korang kalau ada impian get on going don look back.Saya cerita ni bukan sebab nak ingat masa silam saya.Saya just nak kasi ingatan.Setiap apa yang kita nak itu kita boleh dapat dengan beberapa syarat:

  1. Ingat Yang kita ni cuma hamba
  2. Buat apa yang patut
  3. Usaha untuk capai
  4. Jangan riak bila berjaya
  5. Ingatlah orang yang tersayang (alamak ni iklan kemalangan la pulak)
Dah panjang sangat pulak entri.Korang mesti boring kan.Untuk hilangkan boring saya nak korang dengar lagu ni dan amati lirik dia :

Katy Perry – Teenage Dream -> DOWNLOAD HERE 
p/s :

  •  Beringat untuk bermimpi
  • Mesti hari ni sibuk orang tulis pasal ADUN Dato Abdul Aziz Moh Noh.Saya tak tau nak tulis apa pasal benda ni
  • Esok ada screening Tekken.Korang rasa best tak?


About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Impian, Impian Remaja, Katy Perry, Personal, Teenage Dream. Bookmark the permalink.

15 Responses to >IMPIAN REMAJA

  1. Liza says:

    >liza pun ada gak impian remaja, ada yg dapat dicapai, ada yg still work in progress

  2. J.M.R says:

    >bila berada di atas, pandang2la di bwh..peringatn utk diri sndr & kekawan yg lain..lu glamer pe skang ni bro!:-)jmp kat tropicana mall esk!

  3. Aidi-Safuan says:

    >pergh.. bean kacak gler buat muka camtuh!šŸ™‚

  4. kak ina kl says:

    >salam..dulu akak nak impi kawin dengan anak raja..

  5. eyriqazz says:

    >comella gambar first pun..bro remaja lagike?hik3…P/s :blog bro agak troublesome untuk dibuka di IE…taktau kenapa…

  6. Hamzah Ian says:

    >wa.. gmabar tu cun weh.. snap sendiri ke?

  7. Hamzah Ian says:

    >wa.. gmabar tu cun weh.. snap sendiri ke?

  8. BeaN MorENo says:

    >liza – good2…

  9. BeaN MorENo says:

    >JMR – yups…harap2 aku tak lupa diri

  10. BeaN MorENo says:

    >bibi – lama tak komen…bila aku sebut skinhead sajak musti ko datang

  11. BeaN MorENo says:

    >aidi – ko perli ke apa?

  12. BeaN MorENo says:

    >kak ina kl – mungkin hubby akak anak raja tapi dia tak bagitau akak

  13. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – haha..bang saya kira remaja kalau nak dibandingkan dengan abang…hak3

  14. BeaN MorENo says:

    >hamzah – gambar mana?yang atas tu ke?itu pakcik google bagi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s