>SALT

>

MOVIE : SALT

Selamat malam guys,arini tak dapat nak aktif sangat sebab tadi kene pergi Seremban ada outlet terbakar.Kebakaran tu takdelah teruk sangat kerana hanya melibatkan tempat ais krim.Tapi dalam perniagaan walau seposen tetap dikira rugi.Dan dalam perniagaan kalau rugi itu bermaksud gagal.Amacam panas tak isu semalam.Saya takde niat nak bikin panas lagi just nak bagi kesedaran sebab kadang2 kita terlupa asal usul.

Hari Isnin hari tu saya dapat tiket wayang free.Siapa bagi?Dah tentulah Nuffnang siapa lagi.Takkan tiba2 buka mata tiket wayang terus ada kan.Ni first time layan movie screening Nuffnang kat Midvalley sebab biasanya asal screening mesti kat One Utama takpun kat Cineleisure.Seperti biasalah datang beratur mesti sebelum pukul 9 sebab screening start pukul 9.Yang tak bestnya entri saya What If I Was A Russian Spy tak cukup gempak untuk menang kamera SOny.So terima jelah kenyataan yang entri tu still entry yang belum cukup bagus.Cuba lain kali pulak lah.

Cerita SALT ni mengisahkan salah seorang agent perisikan Russia yang berjaya masuk ke dalam CIA.Dia telah bertahun2 jadi perisik dan akhirnya tiba masa untuk semua agent Russia bangkit dan bikin onar supaya seluruh dunia membenci Amerika.So dia jalankan plan pertama iaitu misi untuk membunuh President Russia dan dia berjaya.Tapi walaupun berjaya dia telah dikejutkan dengan kematian suamianya yang ditembak depan mata dia oleh ketua perisikan Russia.Korang rasa apa yang terjadi lepas ni?

Ok takat tu je saya boleh cerita.Kalau nak suruh cerita lebih korang datang rumah saya,dan saya akan cerita dari awal sampai habis termasuk siapa sutradara dia.

ScreenShot :

nilah dia Evelyn SALT

bila kena kejar mestilah kena lari

taktik penyamaran yang bagus

cuba teka siapa agent Russia?

Hm kalau nak suruh saya bagi rating bagi saya jalan cerita dia memang best sampai saya tertipu sebab ingatkan betul2 lah si SALT ni CIA.Rupa2nya dia memang Russian Spy.So disebabkan dia berjaya tipu saya maka saya bagi rating cerita ni 4/5.Kurang 1 sebab Angelina Jolie dah tua.Kalau still muda mungkin saya akan bagi 5.hak3…

p/s :
* Cerita ni memang best tak percaya pergilah beli tiket
* Dari cerita ni saya dapat satu pepatah moden :

“Tolong jangan Evelyn Salt boleh tak?”
(Nak tau kenapa sila tonton cerita ni.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Angelina Jolie, Movies, Russian Spy, SALT, Spy. Bookmark the permalink.

21 Responses to >SALT

  1. ken says:

    >hope to watch it soon! =)

  2. BeaN MorENo says:

    >ken – go and watch it

  3. Che Armster says:

    >demm.. pepatah moden ko membuatkan aku rasa nak tau – kena pegi tengok ni!!Ken, when'll you be free? we go buy your beloved barbie too😛

  4. >aku cam malas nak gi tgk tekken..hang nak?

  5. Hariz says:

    >Nak tontontunggu sape2 blanja :pNew Entry Prof-Hariz Keajaiban Malam Jumaat

  6. >tapi part yg Ted nak halakan bom nuklear ke Mekah tu yg dD hangin skit tu…x der tempat lain ko nak halakan bom tu, naper ke Mekah…

  7. CiK NaThRaH says:

    >ade kawan aku cakap xbest…tapi tak taw lah mane satu btol ni..huhu

  8. >Yeah… memang dalam senarai filem yang mahu ditonton minggu nie….

  9. kisahsensasi says:

    >Filem action anglina jolie … memang sonok di layan … aksi stunt yang besh

  10. >hohohoho!!!nak kena tonton nih!!!!

  11. Bb Hussain says:

    >waa..nak tgk ni..dah lama tunggu ni..

  12. BeaN MorENo says:

    >Armster – hak3…pegi tgk bro baru ko akan faham apa yang aku maksudkan

  13. BeaN MorENo says:

    >FTN – akupun dapat camna aku nak amik hang punya…

  14. BeaN MorENo says:

    >hariz – lain kali anta entri kat nuffnang…nanti dia belanja

  15. BeaN MorENo says:

    >dD – hoho..siapa tak panas tapi bila fikir2 balik diorang buat macam tu untuk seluruh dunia membenci America…

  16. BeaN MorENo says:

    >natrah – siapa kata tak best?mungkin lain org lain rasa kot

  17. BeaN MorENo says:

    >hazman – janagn lupa tonton

  18. BeaN MorENo says:

    >kisahsensasi – haah…memang nak sgt tgk cite ni

  19. BeaN MorENo says:

    >hakim – isk…ko pergi belajar…

  20. BeaN MorENo says:

    >Bb Hussain – pergi2 jangan tak pergi…

  21. mizzura says:

    >nak tengok!!!!!!!!! tapi partner takde skang…sabar2…sabar2…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s