>JANGANLAH RACIST SANGAT BRO!

>

CULTURE : JANGANLAH RACIST SANGAT BRO!

Salam dan selamat malam.Pergh hari ni memang meletihkan sebab banyak kerja.Dah dua hari saya balik lewat sebab kena buat kerja tambahan untuk outlet tapi tak kisahlah janji duit masuk sudah.Jangan tak dapat gaji dah la.Sebab saya nak kena tanggung anak orang ni.Kang tak cukup makan tak pasal2 bapak dia marah saya.hak3…Sebelum saya teruskan dengan apa yang saya nak tulis saya nak minta maaf kalau2 saya akan tulis something yang akan singgung hati sesiapa.Entri ni wujud sebab saya just nak korang jadi seorang yang ‘open heart’ dan ‘open minded’.

Oklah hari ni ada one big issue yang timbul.Sayapun diberitahu oleh Eyriqazz pasal benda ni dan lepas siap task tadi terus saya bukak blog terbabit.Memang agak hot la topik dia kan.Entri Selamat Tinggal Nuffnang merupakan satu topik yang mungkin boleh jadi keyword dalam Google search.Ok sempoi je sebenarnya.Bila ada topik mesti penyokong dan pembangkang dan itu memang pasti.Walaupun topik dia tertumpu pada contest tapi ada pulak komen yang cakap entri I Love Nuffnang itu sebagai entri bodek.Wah sedap2 jari je menaip.

Kalau kita nak blogging dan nak earn kita kena tau cara macam mana nak earn.Tiada erti kata racist dalam blogging.Kalau nak racist dah lama Nuffnang pilih bulu beb nak pilih blogger2 dia.Korang bagi tau kalau dengan Innity korang kena cukup kan quota traffik baru boleh masuk.Mangga ads pulak korang kena tunggu dua minggu baru boleh ada ads tapi Nuffnang korang register dan tempek code kat sidebar terus ada ads keluar walaupun tak tulis apa2 pun.Kalau nak cakap racist dan facist kenapa tak cakap Google Adsence itu Facist sebab nak blog English je.Kenapa tak pertikaikan Google Adsence?

Kalau nak cakap Nuffnang asyik2 bagi chinese blogger menang lah kan.Habis Eyriqazz & Kak Ina tu siapa?Adakah diorang tu Chinese blogger?Ataupun dalam IC diorang berbangsa CINA?Habis saya ni bangsa apa pulak?Ada ke saya ni chinese look?Sila jawab persoalan saya.Tolonglah berfikiran positif dan jangan disebabkan kita kalah satu contest kita dah terus direct shoot Nuffnang.Tak eloklah macam tu kan.Lagipun bukan Nuffnang yang pilih winner der.Client diorang yang pilih.

Dulu kecoh orang cerita pasal asyik2 Kenny Sia je dapat advertorial.Cakap Nuffnang pilih kasih.Habis tu Redmummy tu siapa?Beautifulnara tu siapa?Jangan blame orang lain disebabkan ketidaksepurnaan kita.Kita tak dapat advertorial sebab kita kurang usaha.Kita kalah contest anggap jelah entri kita tak bagus dan takde rezeki.Kalau nak belajar dan usaha lah lebih sikit.So sebelum keluar statement silalah berfikir dahulu.Dulu sebelum blog kita dikenali kita guna service dia lepas blog kita dah naik terus nak shoot tak tentu pasal.Silalah jangan jadi kacang lupakan kulit ye.Akhir kata silalah jangan timbulkan racism dalan blogging scene ni.Yang ruginya kita jugak der…

p/s :

* SIla anggap kekalahan itu sebahagian daripada pertarungan dan itu adat permainan.Brazil kalah worldcup pun boleh accept.

* Kalau kalah kali ni teruskan perjuangan OK…Chaiyok! SMile… ;) 
* This is just my opinion so please forgive me if it is different from yours!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, nuffnang, Suterablogger. Bookmark the permalink.

22 Responses to >JANGANLAH RACIST SANGAT BRO!

  1. Kie-yu says:

    >yeah~!dats da spirittakmoh la tacing sgt kpd beliau tuanggap je takdok rejeki😀

  2. Norfadli says:

    >biasa la apabila memikirkan diri sendiri ni la jadinya scope pemikiran jadi sempit…manusia bila lupa kan rasa bersyukur ini lah sifat sebenarnya

  3. >akupun ada baca bende tu, nampak sangat penulis tu emo x bertempat. akupun baru je menang tiket free dr nuffnang ni.. hahaha..

  4. >akupun ada baca bende tu, nampak sangat penulis tu emo x bertempat. akupun baru je menang tiket free dr nuffnang ni.. hahaha..

  5. >emo aa kawan kita tu. aku tak setuju la. tak patut ah. Join contest pun tak guna duit satu sen pun..apa yang nak dikecewakan ye tak?? dapat tengok movie free seronok, bila kalah contest mengamuk. gitu ke cara kita? ceh..p/s : ko dapat tekken tak?

  6. Liza says:

    >ada rezeki adalah, jgn ler tak dapat jer trus tuduh racist, tak baik cam tu

  7. JAI says:

    >Panas..good job bro,blogging biar beretika

  8. Anonymous says:

    >cabut je link mamat tuhkang ko bagi dia hits pulak, jangan bagi dia free promo!dia penyumbang pada isu perkauman kat negara kita. hantar ke ISA je!

  9. akuzle says:

    >ok, suker gaks bc n3 neh n n3 bro syahirul coz dier antra fav blogger sis… harap2 smenyer dh cool lepas 2-2 pihak ader explanation memasing….

  10. BeaN MorENo says:

    >Kie _yu – harap dia dapat terima…saya sekadar bagi nasihat

  11. BeaN MorENo says:

    >Morfadli – ya keyword kat sini silalah bersyukur

  12. BeaN MorENo says:

    >aizul – kita kena mencuba baru berjaya

  13. BeaN MorENo says:

    >FTN – ko lain bro…asyik2 ko je dapat tiket…hahaha

  14. BeaN MorENo says:

    >liza – yes u r right!

  15. BeaN MorENo says:

    >JAI – thanks abg jejai…Fasha Sandha sihat?hak3

  16. BeaN MorENo says:

    >anon – actually mamat tu ok…mungkin teremo sikit so dengan bagi link ni dia dapat sedar…

  17. BeaN MorENo says:

    >akuzle – thanks for the support…actually tiada niat untuk berperang cuma rundingan damai je…

  18. kak ina kl says:

    >hem…entahlah..tak fahamlah..bukan dia yang masuk pun..

  19. Che Armster says:

    >hehehe.. amik ko entry dari seorang pesara skin-head.. terkeluar racist & facist dalam entry :Paku suka point ko pasal adsense

  20. BeaN MorENo says:

    >kak ina – dia masuk tapi ta menang…tu yang dia sedih tu

  21. BeaN MorENo says:

    >che armster – hak3 itu permainan masa muda bro…Racist & Facist tu pasti ada dalam diri tapi harus dikurangkan

  22. Anonymous says:

    >jkgdsakhdg penis enlargement pills, TChPCOG, [url=http://www.male-sexual.com/]Penis Enlargement[/url] falsfhlashlf

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s