>SUTERABLOGGER OWH SUTERABLOGGER

>

PERSONAL : SUTERABLOGGER OWH SUTERABLOGGER

Salam dan selamat pagi ye.Hari ni ahad dan sure ramai yang masih terlentang sebab hari ni sebab cuti.Bila bangun pagi saya ada terasa satu aura yang membuatkan saya bersemangat untuk blogging.Apa dia?Eyriqazz & Cik Lily menang handphone LG!Macam mana diorang boleh menang?Apa punya soalan lah ni kan dah tentu korang tak masuk weblog Nuffnang ni.Semalam ada event LG Cookie Monster (betul ke ni?).Saya terpaksa bagi jalan kepada armster untuk menyamar selaku Bean Moreno yang kacak sebab saya tak dapat nak pergi atas alasan kukuh yang sememangnya kukuh seperti besi waja.Lagipun apa salahnya bagi laluan pada blogger baru untuk naik.Dulu sayapun macam tu jugak.hm…

Dah lama saya tak post pasal traffik blog ni dan apa yang terjadi pada Suterablogger ni. So hari ni Bean Moreno nak cerita apa yang berlaku daam Suterablogger sepanjang minggu ni.Selain pembaharuan yang saya buat saya juga terpaksa maintain traffik saya sebab dah jauh tersasar.Dulu saya update 3 kali sehari sekarang ni nak dapat 2 pun susah.Ok mula2 kita tengok entri mana yang panas untuk minggu ni kat dalam Suterablogger ni :



Kalau kita tengok figure kat atas ni Despicible Me dapat view paling hangat.Tak dinafikan memang cerita ni best dan tak bosan sehingga saya yang tak minat kartun nak cari CD dia kat pasaran gelap (sila jangan report KDN).Second place ialah entri Cerita Jepun Best Dulu Kala.Bagi saya entri ni just untuk suka2 tapi orang ramai nak baca.Ia cuma wujud atas dasar peribadi dan bila takde idea je.hak3…Ini membuktikan bahawa tak semestinya kita kena tulis  tips or tutorial ataupun pasal artis entri kita akan jadi hits.Personal touchpun boleh naikkan sesebuah blog itu kalau kita pandai relatekan dengan readers.


So sekarang dah nampak apa yang saya cuba sampaikan.Apa kata kita tengok apa pulak hot keyword yang orang cari kat dalam suterablogger:

ni keyword stats dari blogspot

Keyword stats dari Nuffnang

Kalau kita tengok kedua2 stats ni kita akan cakap ‘Beza Memang Berbeza’.Yang samapun cuma Malique masih hiphop.Tapi oklah,sebab lagi banyak besa lagi banyaklah keyword dari SERP so jangan risau bila korang dah menulis mesti ada keyword akan melekat walaupun korang just tulis pasal pergi makan ikan bakar.

Oklah masa untuk breakfast bersama family.Saya nak mandi dulu sebab badan berminyak lepas pergi urut semalam.Pergh terasa badan ringan dan kalau nak sepak orang memang syok.Harap info ni bermanfaat untuk korang.

p/s :

* Sekali lagi Congrats pada kawan2 saya Eyriqazz & Cik Lily (dah menang baru ngaku kawan…hak3) yang menang LG Phone ye.
* Kepada Armster…amacam best tak pergi event…Kalau best jangan malas2 hantar entry ke Nuffnang.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Eyriqazz, LG Phone, Suterablogger, tips blogging. Bookmark the permalink.

16 Responses to >SUTERABLOGGER OWH SUTERABLOGGER

  1. Eyriqazz says:

    >thanks bro…hik3,next time dtgla bro..ble bergosip2 lagi…ahaks…

  2. J.M.R says:

    >takpe bro, isnin ni ada SALT..ke takpergi gk?:-p

  3. BeaN MorENo says:

    >Eyriqazz – memang rezeki alisya lah bang

  4. BeaN MorENo says:

    >JMR – Itu pasti pergi!!!

  5. Yatre Hayati says:

    >seronoknya dpat henpon free!!

  6. BeaN MorENo says:

    >yatre – dia yang menang saya kecundang

  7. Encik Tikus says:

    >kalau kau datang mesti kau menang bean. ;P

  8. >best tu dapat barang free….next time have to participate jgk ler….congrats bro eyriqazz..

  9. BeaN MorENo says:

    >en tikus – haha…thanks

  10. BeaN MorENo says:

    >peronda jaket biru – haha…dia punya ong memang memuncak sekarang

  11. Che Armster says:

    >hahaha thanks bro bagi can kat aku menyamar jadik ko =D

  12. BeaN MorENo says:

    >armster – haha no hal…sikit punya hal

  13. kak ina kl says:

    >ooo budak tu gantikan tpt kamu rupernya…apasal tak srh akak ajer gantikan..nak merajuk dgn kamu sebab kamu tak puas hati dgn akak..boleh tau apa yang buatkan kamu tak puas hati tu..akak pun dpt tiket salt..tapi suruh my manager dgn bbf dia gi tgk…akak nak tgk yang lagi best punya..ada orang baik hati nak sponsor..

  14. BeaN MorENo says:

    >kak ina – akak blogger popular!mana nak layan cite ayam2 nni…hahahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s