>MACAM MANA AKAUN GOOGLE BOLEH TOLONG BLOG KORANG

>

TIPS : MACAM MANA AKAUN GOOGLE BOLEH TOLONG BLOG KORANG

Salam dan selamat pagi,korang dah breakfast ke blom?Saya macam biasalah tengah tunggu member untuk ke tempat kerja.Dah beberapa hari saya tumpang kawan sebab malas nak hadap jam.Ok sebelum apa2 saya nak tanya korang pakai email account apa?Saya tau ramai yang pakai hotmail & Yahoo.Saya tak tau apa kelebihan kedua2 email provider ni yang saya tau saya pakai gmail.Hari ni saya nak share apa yang korang boleh buat dengan email Gmail untuk tolong blog korang.


Kalau korang still ingat saya ada tulis pasal Google Webmaster kan.Amacam dah try buat ke blom?Berkesan tak?Ok entri ni sambungan sebab Google Webmaster merupakan salah satu element dari apa yang korang boleh buat dengan akaun email Google.Ok sekarang kita tengok apa yang kita boleh buat untuk majukan blog kita kalau kita ada akaun Gmail.Sila tengok gambar kat bawah :


Korang tengok macam2 ada beb.Dari iklan sampai ke trends yang tengah hot.Korang just pilih je mana satu yang korang nak usha & apply.Tak susah pun.Korang tak tau ke nak masuk sini macam mana.Ok biar saya tunjuk macam mana nak masuk & guna akaun google ni dengan menggunakan email :


1) LOGIN EMAIL GMAIL
2) MASUK GOOGLE TAIP WEBMASTER

3) PILIH WEBMASTER



4) LOG IN GUNA AKAUN GMAIL



5) PILIH MYACCOUNT



6) PILIH MANA YANG KORANG SUKA



Senang tak?Itulah kelebihan yang kita boleh dapat kalau ada akaun gmail.Hanya perlu email je then kita boleh terus buat macam2 untuk majukan blog.Lagipun blogspotpun product Google jugakkan so tak mustahil kita boleh dapat result dalam SERP.Kalau korang nak tau apa function2 yang ada dalam ni sata akan terangkan satu persatu dalam entri lain sebab nampak gaya entri ni pun dah agak mencecah mantel bumi.Korang explore sendiripun lagi bagus sebab korang boleh cerita kat entri korang.Takdelah nampak macam plagiat sangat kan.hak3…


p/s :


* Asyik bagi tips je,harap2 korang buatlah sebab ilmu kalau disimpan akan jadi jeruk
* Mudah bukan dengan ICT

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Blogging, Google Webmaster, Suterablogger, tips blogging, Tutorials. Bookmark the permalink.

24 Responses to >MACAM MANA AKAUN GOOGLE BOLEH TOLONG BLOG KORANG

  1. Azman Roslan says:

    >akaun gmail ada tapi tetap guna email yahoo.. hehehAzman Roslan telah datang ke blog ini

  2. Mario says:

    >aku ada gak godek2 web ni tp haram jadah tak tau nak exploitkan…hehe

  3. BeaN MorENo says:

    >Azman – kalau macam tu tak boleh nak ditolonglah…haha

  4. BeaN MorENo says:

    >mario – cuba lagi!!!chaiyok

  5. Hazzy Ishak says:

    >sejak ada blog, memang guna gmail je.thanks

  6. JMR says:

    >yup..gmail nyer emel pon best gak..lg stylo gaya dia..

  7. dc says:

    >Dc gna email gmail:) untuk blog..huhuhu,ade gak la skodeng2 infu2 cmtu..hehehe

  8. ~ ReD ~ says:

    >tq bean!:D nak try la ni..lalalal~

  9. Cik Norfa says:

    >blogspot je la bole? aku tanye je ni. huhu

  10. Encik aMin says:

    >wah… baru kutahu… apa function yg best dalam webmaster nih ek?🙂

  11. anastasyea says:

    >dah lama guna produk-produk google nie =)

  12. Che Armster says:

    >Just a note, korang boleh guna email selain dari gmail untuk guna google services. Nanti aku buat tutorial camne nak buat (ke ko nak buat Bean? aku xkesah :P)

  13. diraja22 says:

    >nice info bro..

  14. BeaN MorENo says:

    >hakim – sesama…

  15. BeaN MorENo says:

    >hazzy – tahniah!

  16. BeaN MorENo says:

    >JMR – diorang dah tambah feature baru…

  17. BeaN MorENo says:

    >red – welcome try jangan tak cuba…hak3

  18. BeaN MorENo says:

    >cik norfa – benda lain pun boleh cuma kata kuncinya ialah mudah!

  19. BeaN MorENo says:

    >En Amin – banyak…nanti saya kupuas satu2

  20. BeaN MorENo says:

    >anastasyea – bagus kan…

  21. BeaN MorENo says:

    >armster – emamng bolehpun bezanya cuma senang sikit nak sync bila pakai gmail…silakan dengan tutorial anda…saya sokong dari tepi

  22. BeaN MorENo says:

    >diraja – thanks a lot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s