>ADA APA DENGAN GAMBAR

>

TIPS : ADA APA DENGAN GAMBAR

Salam dan selamat tengahari.Macam biasa Bean Moreno tak pergi lunch sebab malas.Mungkin petang sikit balik makan kat rumah mama saya je lah.Dah lama tak makan apa yang mama masak.Oklah saya dah lama tak kasi tips kan.Hari ni saya nak kasi tips yang nampak remeh je tapi sebenarnya kalau kita guna ia boleh bagi impact kat kita.

Korang rasa letak gambar kat entri penting ke tak?Pernah tak korang terfikir betapa pentingnya letak gambar kat entri.Kalau korang tanya saya jawapannya ialah ia adalah penting dan boleh bagi impact kat sesebuah entri atau blog.Kenapa letak gambar tu penting :

1) DAYA PENARIK KEPADA PEMBACA

Ok apa korang rasa baca majalah hiburan dengan baca buku sejarah?Banyak bezakan.Kita baca majalah hiburan rasa terhibur je kan (mamanglah namapun majalah hiburan).Sebabnya dalam majalah hiburan diorang letak gambar.Gambar artis hensem,gambar artis cun dan macam2 gambar.Buku sejarah pulak penuh dengan fakta dan kalau kita terus membaca mungkin akan tertidur melainkan korang memang minat parameawara.hak3…So bila korang letak gambar kat entri maka ia akan menambah minat kat readers.Lebih2 lagi kalau gambar yang korang letak tu pure dan cantik.

2) TAMBAH QUALITY TRAFFIK

Yang ni semua orang suka.Bagitau saya blogger mana yang tak suka traffik blog dia mencurah2.Dengan letak gambar korang boleh bagi orang yang datang blog korang tu membaca dengan lama.Bila diorang baca dengan lama so dapatlah unique visitor yang berkualiti.Sebagai contoh ada blogger ni niat dia pergi blog kita just nak bagi traffik bukan nak baca tetiba korang letak gambar yang cantik2 dia nampak terus rasa macam nak baca.So dapatlah korang satu unique visitor.Sebab untuk pengetahuan korang google ada letak satu limit time kepada satu visitor sebelum dia boleh bergelar unique visitor.

3) BUKTI KUKUH PADA ENTRI

Ok ni pun agak penting.Contohnya korang nak buat tips or tutorial.Mungkin tanpa gambar orang takkan faham.So bila orang tak faham maka diorang takkan tinggal komen tapi tekan button x sebab meluat.Itu kira oklah kalau yang teruk siap buat entri cakap kita tipu ataupun plagiat.Dengan gambar2 maka kita dapat buktikan yang itu memang genuine entri kita dan orang tak boleh pertikaikan.Contohnya macam entri saya LAPTOP ACER 1810TZ UNTUK DIJUAL.Kalau saya tak letak gambar korang rasa ada tak orang percaya laptop tu baru?

Cukup je 3 sebab saya bagitau sebab kalau banyak2 nanti ada yang muntah.Kalau nak tau lebih sila praktikkan dan korang akan nampak kesan dia.Bak kata orang tak cuba tak tau.Nak ngorat awek pun kena cuba dulu baru kita tau dapat tak dapat kan.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Bean Moreno.Suterablogger, Blogging, tips blogging. Bookmark the permalink.

19 Responses to >ADA APA DENGAN GAMBAR

  1. Hazzy Ishak says:

    >bab tuto tu sy setuju sgt, kadang2 bagi penerangan panjang lebar pun susah jugak kalau tak pahamEntry terbaru dari Hazzy, Inception-mimpi dalam mimpi

  2. Anne Boleyn says:

    >betol2 gambar tu penting. skang nak tanya mr bean letak watermark kat gambar tu mmg btol2 penting ke or..klu tak letak pon takpe??p/s: hari ni macam2 slot baru akan keluar di HLN. Ada petua, ada resipi, love quotes and banyak lagi. jemput baca yerr.🙂

  3. BeaN MorENo says:

    >princeduyong – sama2

  4. BeaN MorENo says:

    >hazzy – thanks eyh…

  5. BeaN MorENo says:

    >anne boleyn – watermark tu penting untuk copyright sahaja.kita letak untuk elakkan orang tiru gambaru or gunakan gambar ke jalan mungkar…wah…

  6. BeaN MorENo says:

    >red – setuju eyh…nanti saya belanja sjy juice

  7. sweetsal says:

    >setuju..akak letak byk gambar tapi entri kurang..nak tulis panjang2 no idea pulak..

  8. Yatre Hayati says:

    >kalau asek tempek muka sendiri boleh jadi bukti juga tak?? hehehe

  9. kak ina kl says:

    >tu sebab akak suker bubuh gambar..lagipun akak ni kan giler kamera..

  10. Halen says:

    >hi tuan tanah,1st time ni dtg melawat sini hehe..anyway gud info la i like.. :)jemput berkunjung ke teratak sy yer.

  11. >oh ya? sy baru tau! selama ni sy letak gmbr sbb suka letak..tak tau lak ia leh dpt traffic..hehe.. (punyala tak tau kan..ades…)

  12. BeaN MorENo says:

    >sweetsal – kak tak payah tulis panjang2pun takpe…gambar tu dah boleh bagi penerangan

  13. BeaN MorENo says:

    >yatre – boleh la itu lagi bagus…

  14. BeaN MorENo says:

    >kak ina – akak superstar…boleh la…

  15. BeaN MorENo says:

    >halen – boleh2…

  16. BeaN MorENo says:

    >amanda – dia satu elemen macam mana nak perangkap readers supaya stay lama2

  17. fai says:

    >kalau gue, gambar diawal postingan adalah penggambaran dari isi keseluruhan isi postingan yag gue buat.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s