>BILA WALIBAND DAH POPULAR

>

SANTAI SABTU : BILA WALI BAND DAH POPULAR

Salam semua dan selamat hari Sabtu.Seperti Sabtu2 yang lepas Bean Moreno akan bagi entri ringan2 je hari Sabtu memandangkan sesetengah dari kita bangun lambat hari ni.Biasa dalam Santai Sabtu saya akan tulis pasal lagu2 or video clip yang saya rasa best sepanjang minggu.Setelah saya blogwalking ke satu blog yang memang popular ni siapa lagi kalau bukan Zaid yang dah tukar template tuh.Maka sayapun terjumpa sesuatu yang best untuk dikongsi.Itulah yang dinamakan kuasa blogwalking.Tapi korang takkan dapat rasa kuasa blogwalking ni kalau setakat niat masuk blog orang hanya untuk traffik dan tak baca entri.
Sekarang ni korang rasa band mana yang ngetop kat Indonesia?Adakah Nidji,Dewa19 ataupun The Rock!Owh semua salah beb,sekarang yang paling top kat Indonesia ialah Peter Porn.Kenapa top,sebab dia boleh menyanyi dan berlakon.hak3…Tapi bagi saya Wali band tetap best walaupun lagu2 dia banyak yang macam bodoh2 je kan tapi as long as lagu tu jadi siulan dan boleh buat orang gembira itu adalah satu kejayaan sebenarnya walaupun tak dapat platinum.Disebabkan saya membandingkan band2 ni dengan band Malaysia saya telah dikritik.Itu no hal biasalah tu jadi penulis takkan dapat puaskan hati semua.


Kalau korang nak tau Wali Band sekarang diminati oleh seluruh dunia.Kenapa saya cakap macam tu?Sekarang ada satu mamat nama dia Fabrizio Faniello yang mungkin berasal dari Italy memandangkan nama dia ada bau2 pizza sikit.Dia dah translate lagu Wali Band dalam bahasa English.Orang Italypun layan lagu indon jugak eyh baru saya tau.Fabrizio ni dah translate lagu Cari Jodoh kepada No I Can Do.Pernah dengar?Kalau tak pernah saya kasi korang dengar :


Fabrizio Faniello – No I Can Do -> Download Here
Amacam syok tak?hak3…Ini bermakna tak kisahlah walaupun korang tulis lagu dalam bahasa ‘banjar’pun as long as lagu tu best dan boleh buat orang happy orang akan nak copyright.So tahniah kepada Wali Band sebab berjaya buat semua orang terhibur termasuk orang Italy.
p/s :* Mungkin Fabrizio Faniello ni kecewa tahap gaban Italy kalah tu yang buat lagu ni* Tetiba dapat idea nak buat tuikar lagu Katie Perry – Carlifornai girl jadi Gadis PD

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Bean Moreno, Santai Sabtu, Suterablogger. Bookmark the permalink.

12 Responses to >BILA WALIBAND DAH POPULAR

  1. BeaN MorENo says:

    >pince duyong – haha

  2. zurazari says:

    >hahahaaa………tak boley blah!!!!kreatif la sangat kan….

  3. RON says:

    >sebijik2 gak dia tiru..haha..nasib baik gitar solo tu pn dia tak tiru..

  4. Encik Tikus says:

    >ibu-ibu bapa-bapa siapa yang mahu bantu tolong aku, kasihani aku.. ;D

  5. e_ja says:

    >hehehehe..mcm2..tp very kreatif..:-)

  6. BeaN MorENo says:

    >zurazari – haha…tulah pasal bajet kreatif padahal plagiat…hak3

  7. BeaN MorENo says:

    >RON – hoho…rasa2 diorang dapat lesen tak?

  8. BeaN MorENo says:

    >En tikus – ko pun 30 hari mencari cinta ke?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s