>SAKIT GIGI RASA DIA MACAM PERIOD PAIN KE?

>

PERSONAL : SAKIT GIGI RASA DIA MACAM PERIOD PAIN KE?

Salam guys,selamat malam.Sekejap je kita dah nak masuk hari Sabtu.Sekarang masa dah tak tunggu kita dah tau2 je bila kita bangun esok dah naik umur.Hari ni misi saya adalah untuk mencari klinik gigi.Semalam saya ada cerita yang saya sakit gigi kan.So hari ni terasa memang tak tahan dah dan decide nak pergi klinik gigi.



Adakah korang dapat merasakan kesakitan yang saya alami lepas tengok gambar ni?Memang sakit beb!Saya lebih rela pergi street fight dari sakit gigi.Memang bila sakit gigi mood tak menentu beb.Rasa macam nak marah je tapi ku tahan jebat.Jadi bila dah terlalu sakit maka kamipun ke sini :



Ooops silap masuk gambar pulak.Tulah bila sakit gigi otakpun jadi tak sempurna sekejap.Tempat sebenarnya adalah sini :



Jauh perjalanan luas pemandangan.Dari Kota Damansara kami pergi ke Kelana Jaya hanya untuk pergi check gigi sebab kat sini murah sikit.Tapi korang dapat bayangkan tak perasaan si pesakit ni.Sampai2 je kat tempat periksa nurse tu dengan selamba je cakap :


Nurse : Sapa yang nak check adik?
Bean : Saya lah kak siapa lagi.
Nurse : Hari ni untuk budak umur 17 ke bawah dik.kalau nak datang buat  
           appointment untuk hari Isnin.


Pergh berbulu beb.Dahlah tengah dalam kesakitan boleh suruh pulak tunggu hari Isnin dia ingat sakit datang akan buat appointment dulu dengan saya agaknya.So dengan hati yang kecewa kami keluar dengan hajat cari klinik lain.Tak kisahlah mahalpun janji boleh hilang sakit.Jadi saya decide nak pergi lepas hantar aiensepet pergi interview dan secara automatiknya bila saya cakap nak pergi klinik sakit tu hilang.


Tiba2 lepas hantar aiensepet pergi interview sakit datang lagi.Pergh rasa macam nak cari tukul then pecahkan gigi geraham ni.Satu Kota Damansara kitorang psuing semua klinik gigi tutup pukul 6.Habis kesimpulannya kami pergi Klinik Nadia dan beli ni :

pain killer

Kenapa saya terasa sakit gigi sama macam period pain :

1) Bila sakit gigi mesti emosi terganggu.Rasa macam nak marah2.Kan sama bila gurl tu period maka dia asyik nak marah2 (cakap macam pernah period je)

2) Saya ingat bila mintak ubat dia bagi ubat sakit gigi last2 beli pain killer.Saya dengar kalau periodpun ada sesetengah gurl akan ambil pain killer

Jadi dengan rumusan saya di atas dapat tak saya kaitkan sakit gigi dan period pain boleh menyebabkan benda yang sama dan juga memerlukan sesuatu yang sama untuk hilangkan kesakitan.

p/s :
* Entri ni saje2 dibuat untuk hilangkan bosan dan sakit takde niat nak perli sape2 ataupun mulakan gender war ye
* Sape ada petua untuk kurangkan sakit gigi sebab appointment hari Isnin






About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Blogging, Petua Sakit Gigi, Sakit Gigi, Suterablogger. Bookmark the permalink.

23 Responses to >SAKIT GIGI RASA DIA MACAM PERIOD PAIN KE?

  1. Ery Farieha says:

    >hahahahax sama langsung!period pain itu lg sakit okhuhu

  2. queenIzyan says:

    >period pain lagi teruk… hohobtw, semua penyakit emosi terganggu… kan kan kan..???

  3. Norfa Lyana says:

    >hahah..prgi la klinik gigi..baru betol… kalau klinik biasa abis2 postan je dia kasi.. aka ubat tahan sakit.. huhuu

  4. BeaN MorENo says:

    >Ery Fareha – ye ke?sama jelah ni gigi geraham tau…

  5. BeaN MorENo says:

    >queenlzyan – pergh awak tak tau betapa saya ingin menangis tadi sakit beb!

  6. BeaN MorENo says:

    >Norfa – tadi semua dah tutup

  7. Encik Tikus says:

    >muka kau memang ada serupa macam bean lah. version kartun punya. haha ;D gurau-gurau je derr😉

  8. BeaN MorENo says:

    >en tikus – gurau kasar nampak…hak3

  9. BeaN MorENo says:

    >dok bulih baco cikgu

  10. >mungkin dari segi emosi dan pasal pain killer agak sma tapi kesakitan yg dialami tak sama..=)

  11. penaberkala says:

    >uish, byk2 pain, period pain gak yg dipilih,hahasakit gigi mmg seksa, tak kena buat boleh demam.moga cepat smebuh bro

  12. eykameow says:

    >persamaan dye tang emosi tu je la . weyhh, lain giler entry ko skrg.. suka suka. hihi masuk lagi pic di dunia realiti yea.. lagi cun kalau masuk kan pic wifey skali. hehehe. bean, mkn ubat !!

  13. Epul Azimi says:

    >aku tau perasaan ko bean,aku dah tiga batang gigi buat hal sampai nak makan pon takleh hampir 2 minggu aku merana,sampai kurus dan bertambah ensem jap…ceitt..ahahahamakan obat penting,kalo takleh baik jugakgi lempang gigi ko tu bagi baik,helpful tips ni..ahahaha

  14. BeaN MorENo says:

    >merduwaty – ye ke?lagi sakit eyh?

  15. BeaN MorENo says:

    >penaberkala – sebab apa bro…sebab kalau demam aku boleh tahan siap soleh lari2 lagi.Sakit gigi memang totally lost..

  16. BeaN MorENo says:

    >eykameow – hak3…akhirnya ko suka entry aku kan…kalau nak tgk gambar wife aky masuklah blog dia…ni blog aku…ha3

  17. BeaN MorENo says:

    >epul – lepas ni kalau sakit lagi aku nak amik tukul…hoho

  18. fathiah says:

    >yeke? thu ke camne period pain…😛

  19. BeaN MorENo says:

    >fathiah – pernah dulu…hakaka

  20. >bean…btl tu..tp sakit gigi kns akit no 2 lps beranak selain mati..kan?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s