>EVOLUSI PHOTOBUCKET

>

TIP : EVOLUSI PHOTOBUCKET

Selamat petang semua.Hari ni sampai awal dari tempat kerja sebab semua kerja dah siap.Aiensepet dah siap2 masak untuk saya dan sayapun dah kenyang.Apa ynag berbezanya hari ni dengan hari2 yang lepas ialah saya sempat blogwalking ke blog2 lain.So sila jangan gelarkan saya blogger sombong ye sebab saya kalau sempat mamang saya akan pergi ke blog lain untuk curi idea (bukan plagiat).

Korang still ingat tak dulu saya ada buat entri pasal bila picassa penuh apa yang korang boleh buat.Salah satunya daripada jalan keluar untuk masalah ni ialah korang guna file storage yang sememangnya percuma.Tak taulah pulak kalau korang ‘anak orang kaya,ada pistol’ then boleh beli server sendiri.Photobucket adalah salah satu cara untuk orang simpan gambar2 korang.Apa yang bestnya photobucket :

1) Storage dia agak besar
2) FREE (bab yang ni memang ramai yang suka.sebab kalau bayar memang susah nak dapat support)
3) Boleh integrate dengan Facebook dan twitter




Korang tengok interface diapun dah tunjukkan evolusi kalau saya tunjuk apa yang ada dalam ni pun mesti korang tak percaya.Dah makin cun pulak interface dia biru lagi tau.Untuk pengetahuan korang photobucket dapat Gold Award untuk 2010 top ten review.Kalau korang nak register just pergi kat tab register atas sana.Takde siapa nak marah melainkan korang cuba untuk menjadi ‘PeterPorn’.hak3…


Ok dah cair ke blom dengan penerangan saya?Apa belom?Ok jom saya tunjuk satu lagi function best yang ada dalam photobucket.Selain store ga,bar korang boleh edit gambar tu kasi cun dan boleh gunakan apps yang ada dalam photobucket.So lepas ni korang tak perlu risau untuk edit gambar kalau takde Photoshop ataupun Photoscape.Korang tak percaya?Tengok gambar ni :



Mesti korang cakap lagi senang guna picnic.Ye memang senang tapi korang kena ingat guna picnic banyak function yang korang kena unlock.Dan nak unlock perlukan ‘kaching’.Lagi satu korang kena buka dua tab pada browser tapi dengan Photobucket korang just buka satu tab kira all in one lah.


Persoalan yang lain ialah macam mana nak edit picture kitorang tak tau.Kat dalam ni ada tutorial macam mana nak edit gambar ikut suka hati korang.Just follow je then korang akan dapat hasil.Yang kat atas tu baru sikit je.Ada lagi apps editing yang korang boleh guna untuk menampakkan yang korang ni pro edit picture.


Nampaknya dah panjang sangat dah entri ni.Kalau korang nak tau yang lebih2 sila explore sendiri.Apa yang boleh saya cakap memang best guna Photobucket ni.


p/s :
* Nak kena tunggu laptop saya siap baru boleh sedap nak edit gambar.Guna desktop ni teramatlah slow.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Edit Gambar, photobucket, Suterablogger, tips blogging. Bookmark the permalink.

6 Responses to >EVOLUSI PHOTOBUCKET

  1. MrNamie says:

    >nampak menarik..nyum nyum.. tapi saya biasa guna picasa je.. >.<oh bung mokhtareh, layak ke kita?Semuanya ada di MrNamie blog k..singgah-singgah tau

  2. BeaN MorENo says:

    >Mr Namie – owh xpe2 sebab kalau picassa tu habis nanti boleh guna photobucket

  3. xazryx says:

    >lain abis dia punye interface dr dulu punye version .lagi gempak dr dulu .

  4. BeaN MorENo says:

    >xazryx – haah…agak teruja beb aku…

  5. Aby Umy says:

    >wah, ganti tampilan ya photobucketdah lama saya tak buka

  6. BeaN MorENo says:

    >aby umy – sayapun baru2 start balik guna

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s