>KEPUTUSAN FINAL WORLDCUP 2010 – SPAIN VS HOLLAND

>

WORLDCUP 2010 : KEPUTUSAN FINAL WORLDCUP 2010

Bean Moreno masih berjaga walaupun dah tau esok hari Isnin email akan banyak di dalam inbox.Tapi nak buat macam mana 4 tahun seklai je bukan tiap2 hari.Korang mesti tengok final worldcup kan.Match antara Spain & Holland.Korang rasa siapa yang menang Final Worldcup 2010.Dah tentulah Spain.Berapa score ?1-0.Dan siapa yang score gol untuk Spain.Macam biasalah dah tentu Iniesta.


Ringkasan perlawanan :


First half Spain banyak menyerang.Villa dapat banyak peluang tapi defend Holland macam bagus je main malam ni.Pedro pulak tak habis2 nak tunjuk yang dia boleh jaringkan gol so dia ibaratkan padang dia je yang main untuk Spain.Walau macam manapun kedua2 team bermain dengan corak permianan menyerang.So perlawanan agak seimbang.First half je dah ada 4 yellow card.Macam biasalah match besar2 memang akan mengundang banyak card.


Second half permainan menjadi lebih best sebab Holland tambah serangan.Kad kuningpun bertambah dan akhirnya satu kad merah dilayangkan kepada pemain Holland.Spain pun banyak peluang dan David Villa tak dapat nak score.Dan akhirnya Gol kemenangan dijaringkan oleh Inniesta pada minit ke 113 dalam masa tambahan.


Aksi Bean Moreno :

pada awalnya sungguh cool sebab tiada percubaan.sila abaikan tag yang belum dicabut

berdebar bila nampak bola ada pada player Holland

kecewa bila David Villa terlepas banyak peluang



So keputusan akhir:

SPAIN 1 – 0 HOLLAND

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Final Worldcup 2010, Holland, Spain. Bookmark the permalink.

3 Responses to >KEPUTUSAN FINAL WORLDCUP 2010 – SPAIN VS HOLLAND

  1. Wan Haffiz says:

    >spain terbaik…hahhaha..

  2. mizzura says:

    >haha.congrats spain.. mesti pasni paul tu kena goreng..hehe..

  3. Sharinginfoz says:

    >tension beb holland kalah pengadil macam berat sebelah ajaSpain Juara Piala Dunia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s