>DESPICIBLE ME

>

MOVIE : DESPICIBLE ME

Hye kemenangan Spain menyebabkan kelayuan mata saya.Walaupun terlelap semasa player Holland kena kad merah tapi perjuangan tetap perlu diteruskan sebab time tu dah minit terkahir masa tambahan.Ramai yang cakap ref berat sebelah.Ye ke?Mungkin jugak kot tapi kalau betul pun ref berat sebelah boleh ke ubah keputusan perlawanan dan boleh ke Holland bawak balik Piala Dunia?Apa tak boleh…So kalau tak boleh sila senyap ye.Lainlahlepas wisel penamat then protes2 tetiba ref naik atas pentas jumpa Sepp Blatter dan player naik ambil cup.


Oklah tutup cerita World Cup 2010 sebab piala tu dah sampai ke Sepanyol rasanya sekarang.Nak cerita semalam saya pergi tengok wayang dengan aiensepet kat The Mines.Dan buat pengetahuan korang itu adalah tiket FREE ye.Yang penting bukan Nuffnang bagi.Sebab agak pelik kalau Nuffnang buat screening selain dari Cineleisure ataupun One Utama.Tiket tu adik saya yang bagi sebab dia tak minat tengok cerita2 kartun.So saya sebat je lah.

Korang jangan garu kepala kenapa saya boleh nak layan cerita kanak2 macam ni.Sebab pertama ialah tiket itu adalah percuma dan sebab kedua ialah menonton kartun merupakan salah satu terapi untuk hilangkan stress.Ni baru Bean Moreno tengok katun korang belum tengok bodyguard menteri layan Spongebob tau.

Sinopsis :

Cerita ni berkisar tentang kehidupan seorang villians yang bernama GRU.Korang tak tau ke apa itu villain.Saya baru tau lepas pergi Party Digi Break Free dulu. Villains tu ialah penjahat.GRU ni merupakan penjahat yang bercita2 untuk mencuri bulan.Dah macam2 benda dia curi termasuk Statue of Liberty dan Eifel Tower.Satu hari dia pergi nak pinjam duit kat Bank of Evil untuk bikin roket ke angkasa lepas.Semasa menunggu dia terserempak dengan penjahat yang nerd tapi dia tak tau yang penjahat nerd tu telah mencuri pyramid.So masa buat presentation president Bank of Evil telah bagi syarat.Kalau dia nak duit buat roket dia kena curi alat pengecutan jisim dari satu lab.Dia berjaya curi benda tu tapi dia telah disabotaj oleh Victor.So dia terjumpa tiga orang anak yatim yang bernama Margo,Edith & Agnes.Adakah GRU berjaya dalam misi dia?

Takat tu je yang boleh saya cerita sebab kalau cerita sampai habis itu bukan sinopsis namanya itu dah macam storry teller pulak kan.So nak tengok pergi beli tiket ataupun masuk kontes (yang ni untuk orang yang memang suka barang FREE je).


Screenshot :

inilah GRU

Margo, Agnes & Edith

Victor yang nerd tapi jahat

pekerja2 GRU (comelkan.itu belom dengar diorang bercakap lagi)

Oklah,masa dah time dah ni.So kepada sesiapa yang kata hati dia keras macam batu sila tonton cerita ni tengok apa yang korang rasa.Kalau tak tersentuh bila tengok cerita ni bermakna korang ada masalah dengan otak belah kiri (saya main bo je).

Rating : 4/5 star

* Lepas tengok cerita ni tetiba teringin nak ada anak (ooops)
* Nah usha dia punya trailer dulu :


About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Despicible Me, Movies. Bookmark the permalink.

15 Responses to >DESPICIBLE ME

  1. Hazzy Ishak says:

    >It's so fluffy, i'm gonna die!!

  2. Epul Azimi says:

    >dlm perancangan nk tgk tapi takde yg nak berteman,…..ahaha

  3. mizzura says:

    >mmm..maybe akan tgk ndan adik.. 3D macam best kan..

  4. JMR says:

    >wah..dh tgk ka..nak tgk lusa..filem katun ni kdg2 leh ilangkn stress..dh le cute je watak tu kan..cpt2 ada ank bro!!!

  5. ken says:

    >i still havent watched it =/

  6. akuvision says:

    >memang terbaik cerita ni, saya lebih minat melihat cerita – cerita animasi yang kreatif sebegini

  7. >cantek la tuhh..kawen cepat..nak boleh buat anak banyak2..(macam kilang lak rasanya)

  8. BeaN MorENo says:

    >hazzy – hahaha ayat tu memang comel

  9. BeaN MorENo says:

    >epul – hahahaha…ayat ni lagi tak boleh diterima

  10. BeaN MorENo says:

    >mizzura – kalau bukan 3d pun dah best…3d lagi best

  11. BeaN MorENo says:

    >JMR – tulah pasal…igtkan tak best

  12. BeaN MorENo says:

    >ken – go adn watch it…worth it u know…

  13. BeaN MorENo says:

    >av – ya betul…

  14. BeaN MorENo says:

    >no19 – dah kawen tapi belom ada rezeki

  15. aisya arifin says:

    >cite cartooon paling besttt +++

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s