>PENGARUH IKLAN ITU MEMANG KUAT

>

PERSONAL : PENGARUH IKLAN ITU MEMANG KUAT

Selamat tengahrai semua,Bean Moreno baru balik kerja so buat satu entri sebelum pergi bersiar2 ke Low Yatt.Semalam heboh satu dunia yang Paul The Octopus dah ada pesaing dah.Sekarang dah ada Mani The Nuri (betul ke?) yang boleh meramal perlawanan bola sepak.Tapi yang tak best nya dua2 binatang ni meramalkan dua team yang berbeza.Memang lawak la tuan2 kepada binatang ni.Lepas habis Worldcup ni ntah apa jadi kat binatang2 ni.Ntah diorang kenal ke tak player2 bola.Kalau nak tau sapa hebat cuba tanya siapa yang score pulak.

Zaman sekarang ni ada macam2 iklan.Bila ada satu event besar mesti banyak company2 besar yang bikin iklan untuk event tersebut.Contohnya macam Worldcup kali ni.Tak pasal2 Messi,Lampard dengan Torres kena turun Malaysia jadi duta Astro (ye ke?).Korang rasa berapa peratus tahap pengaruh iklan2 ni kepada pengguna macam kita.Korang pernah tengok iklan Axed tak?Ala iklan deodorant terbaru tu.Kalau tak pernah saya tunjukkan :


Iklan ni bagi saya memang kreatif la kan.Hari Rabu hari tu saya dengan aiensepet pergi beli barang keperluan rumah kat Giant.

Alamak terkantoi pulak beli ‘jajan’.So bila kitorang berjalan2 nak pergi kaunter bayar barang2 ni maka saya ternampak sesuatu yang sebenarnya tak payah belipun takpe.Tapi selepas aiensepet cakap dia nak belikan so saya terima jelah dengan hati yang girang.Barang free pulak.Dengan harapan yang tinggi menggunung saya teringin nak beli barang ni.Nak tau apa?


Mintak maaf gambar agak kelakar sebab nak cepat.Akhirnya saya terjebak dengan pengaruh iklan.Harap2 menjadi iklan tu.Mana tau tengah jalan2 tetiba ada awek mintak no pulak.Tapi jangan mintak nombor ekor ye saya bukan pawang atupun dukun.
p/s :* Tak dapat nak join gath GB sebab ada hal penting yang perlun saya buat hari  ni* Pak Sak sorry tak dapat nak attend wedding ko.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Axe, Bean Moreno, comercial, Iklan. Bookmark the permalink.

25 Responses to >PENGARUH IKLAN ITU MEMANG KUAT

  1. Encik Tikus says:

    >cantik misai kauπŸ˜‰ aku punya dah potong

  2. >tahu takpe.macam besh je.ni nak pegi belikan ni..hahahpssssttt..ainsepet cakap ape?πŸ™‚

  3. >tahu takpe.macam besh je.ni nak pegi belikan ni..hahahpssssttt..ainsepet cakap ape?πŸ™‚

  4. >tahu takpe.macam besh je.ni nak pegi belikan ni..hahahpssssttt..ainsepet cakap ape?πŸ™‚

  5. >tahu takpe.macam besh je.ni nak pegi belikan ni..hahahpssssttt..ainsepet cakap ape?πŸ™‚

  6. >tahu takpe.macam besh je.ni nak pegi belikan ni..hahahpssssttt..ainsepet cakap ape?πŸ™‚

  7. >axe utk lelaki je kan? :p

  8. kak ina kl says:

    >ingatkan free..rupernya kena bayar..tak yahlah..iklan memang menggoda tau..

  9. BeaN MorENo says:

    >en tikus – mau oinjam ka?

  10. BeaN MorENo says:

    >nemo – uiks sampai tujuh ketul komen.hak3…rindu eyh…sssshhhh jgn bagitau dia niat serong saya

  11. BeaN MorENo says:

    >eny – haah utk lelaki je…dah banyak iklan saya tgk kebanyakannya memang pasal lelaki

  12. BeaN MorENo says:

    >red – ssshhhhh jgn kasitau org lain

  13. BeaN MorENo says:

    >kak ina – masuk tandaspun bayar kak…nuffnang tumpang iklan kat blogpun dia bayar…

  14. Sendra says:

    >aku sumpah tepengaruh selpas keluar iklan yang awek sos kat hotdog tu..alamak cair wa beb!!hak3..

  15. >uih bahaya ni..nanti ramai awek2 spain tersangkut..payah wooo..better suh ainsepet sorok AXE tu..wakakaka

  16. Wan Gerrard says:

    >Gerrard ke kedai nak beli Axe tu jugak^^

  17. Anne Boleyn says:

    >awalnye balik kerja bro? baru tengahar kot. balik lunch je ke or mmg blk terus ni??btw, iklan axe tu hana suka yang roti tu, pompuan tu letak sos sekli ngan bagi no. haha yang tu comel. :p

  18. akuzle says:

    >point neh mmg akak stuju benau… sampe hub akak pon terpengaruh… arituh g Watson 18 Shah Alam.. the salesgurl ckp mmg psl iklan tuh mender neh x der stok ajer…. tp kan mmg org yg buat iklan tuh kreatif… kalo x, x dpt nk buat iklan yg kaw2 mcm tuh

  19. BeaN MorENo says:

    >sendra – iklan tu memang boleh mempengaruhi minda terutamanya orang2 tua gatal..hak3

  20. BeaN MorENo says:

    >FTN – haha…akupun takut awek mintak no kat aku…sebab aku selalu tersilap bagi no.dah banyak kali aku kasi no kat orang or customer tetiba masuk kat hp aiensepet.

  21. BeaN MorENo says:

    >wan gerrard – haha dah habis stock…

  22. BeaN MorENo says:

    >anne – hari sabtu halfday…tulah iklan tu memang best lagi2 masa awek tu genggam botol sos tuh..hak3

  23. BeaN MorENo says:

    >anne – hari sabtu halfday…tulah iklan tu memang best lagi2 masa awek tu genggam botol sos tuh..hak3

  24. >iklan AXe semua macam tu.ade yang lagi teruk x de kat malaysia>;P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s