>KEPUTUSAN SPAIN LAWAN GERMANY

>


WORLDCUP 2010 : KEPUTUSAN SPAIN LAWAN GERMANY

Pergh dah lama tak kiamullail untuk benda2 ‘lagha’ ni.Hari ni Bean Moreno dengan semangat yang jitu tahan tidur untuk layan bola.Macam yang kita tau lah kan Match ni oenting untuk tentukan siapa yang akan pergi ke Final Worldcup untuk lawan dengan Netherland.Netherland awal2 dah tempah tiket ke final semlam sebab berkaya kalahkan Uruguay 3-2.

Pasal match Spain vs Germany pagi ni.‘First half’ memang agak bosan atau boleh kita cakap biasa2 je.Takde percubaan yang boleh buat kita sakit jantung.David Villa macam dikawal rapi oleh defend Germany dan memang tak boleh nak buat apa.Masuk je second half Spain dah bikin penyokong Germany sakit jantung dengan percubaan jarak jauh dan rembatan selaju meteor oleh Xabi Alonso.Akhirnya minit ke 75 Carles Puyol berjaya melakukan tandukan cantik mengegar gawang.


Fernando Torres dan David Silva hanya dimasukkan pada masa akhir.Mungkin nak save untuk ke final kot.Kalau nak ikutkan Spain pegang game sebab diorang lebih banyak control game.Jadi keputusan akhir perlawanan ialah Spain mara ke final setelah mengalahkan Germany.

Spain 1 – 0 Germany

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Fernando Torres, Germany, Semi Final, Spain, World Cup 2010. Bookmark the permalink.

6 Responses to >KEPUTUSAN SPAIN LAWAN GERMANY

  1. >1 je lah wehh..melihatkan cara Germany main, Spain really deserve to win. Apa punya strategi Lowe pakai malam ni..pelik btol.

  2. BeaN MorENo says:

    >kan aku dah cakap dia lupa jampi malam ni…

  3. >ya, spain harus menang..!!!

  4. xazryx says:

    >1 je bro .spain x layak dua .men taik !geramny .

  5. Sendra says:

    >bean kau memang seorang yang tak boleh stay malam kan??tengok kau buat entry bukan main banyak lagi typo nya.keh3.tahniah bean,spain kita memang lagi!(prediction kita buat pasal score menang mesti selalu terlebih2kan?hak3.)

  6. rohaizad says:

    >Pagi tadi adalah antara waktu yang paling sukar dalam hidup… tak boleh tahan sebab German kalah. Adoi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s