>NIKE SALAH KE MEREKA YANG TAK BAGUS

>


COMMERCIAL : NIKE – WRITE THE FUTURE

Selamat petang semua.Hari ni saya kena update blog lebih sikit.Tetiba terasa rajin tahap kow punya ni walaupun terasa sakit perut.Oklah pagi tadi saya dah dedahkan sedikit pasal Freemason.Bahaya beb benda tu sebab dia akan contro mind kita.Korang pernah tengok iklan Nike – Write The Future tak?Iklan ni pasal Worldcup 2010 dan dalam iklan ni banyak star2 bola sepak dunia.Ok kalau korang belum pernah tengok kita layan sama2 :
Ok,lepas tengok iklan tu apa yang dapat korang rumuskan.Saya ada dua rumusan yang boleh kita nampak dari iklan ni :

1) DISEBABKAN BOOT BOLA NIKE DIORANG TAK BERMAIN DENGAN BEST

Kenapa saya cakap macam tu?Korang tengok siapa yang ada dalam video tu?Christiano Ronaldo, Didier Drogba, Fabio CannavaroFrank Ribery, Wayne Rooney, Cesc Fabregas, dan Ronaldinho.Ni semua nama2 besar dalam bola sepak dunia.Mungkin bila kalah hari tu masing cakap kat ‘coach’ macam ni :

” Alamak coach bukan saya yang main tak best.Taktik coach pun bagus cuma saya pakai boot Nike ni lepas tu bola pakai Adidas.Mana ngam…”

2) BOOT NIKE MEMANG BAGUS CUMA DIORANG YANG TAK BAGUS

Gila ke apa nak cakap boot Nike tak best.Harga ratus2 tau bukan macam harga kasut Foong Keong.Cuma orang akan kata diorang ‘off form’.Owh tidak diorang bukan ‘off form’ sila betulkan pemikiran korang.Sebenarnya diorang main tak baguspun dan ada ‘attitude’ yang kurang menyenangkan.Contohnya macam Rooney,asyik2 nak maki orang je.Ingat dah star boleh maki2 orang.Ataupun Critiano Ronaldo,Bila kalah ludah ‘cameraman’.Mak aiyh dia ingat kamera tu dia yang belikanke apa?Kalau dah kalah tu kalah la maknanya tengok Frank Lampard gol tak kirapun cool je (hak3…sorry supporter England).

So dalam 7 star yang ada dalam iklan ni hanya tinggal 2 je yang masih ada.Yang lain tu awal2 lagi dah pergi lapangan terbang beli tiket dengan alasan ahli keluarga sakit.Yang penting Go SPAIN Go!

p/s :
* tengok star2 yang masih tinggal,macam Messi,Villa, dan Torres semua pakai Adidas dan walaupun diorang tak ‘write the future’ tapi masih boleh beraksi.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Adidas Jabulani, comercial, Fernando Torres, Nike, World Cup 2010. Bookmark the permalink.

2 Responses to >NIKE SALAH KE MEREKA YANG TAK BAGUS

  1. Hasrol Nizam says:

    >terkejut dgn aksi ronaldo yg 'ludah cameraman'.. umpana ludah satu dunia yg tgh tonton..haish..tp bab kasut nike tak ngam dgn bola adidas tu, mayb salah satu faktor kot…hehe

  2. BeaN MorENo says:

    >hasrol – hak2…mungkin kot

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s