>CULTURE : TANDA2 SESEORANG TU TENGAH JK (JIWA KACAU)

>

Morning guys!Pergh dah dua hari tak update blog so rasa pelik hari ni bukak blogspot then update.Semalam check email pun sama tetap kecewa sebab saya ada hantar comment untuk cerita Back Up Plan tapi tak dapat tapi member lain semua dapat padahal saya hantara awal rasanya.Tapi takpelah no hal.Hati masih kecewa sebab Spian boleh kalah pulak lawan dengan Swiss.Apa cer ni weh!?Ada ‘striker’ mahal pun Swiss tak boleh makan.Tapi mungkin jugak sebab diorang still tak biasa dengan bola malang Jabulani.hak3…

Oklah nak cite pasal jiwa kacau hari ni.Yelah JK lah sebab Spain kalah then tak dapat tiket pulak tuh.Ces!Jiwa kacau tak semestinya ada pada orang putus cinta beb!korang kena betulkan ‘mind set’ korang.Orang yang ‘stress’ kerja pun kadang2 jiwa kacau gak.Student universit macam Cik Epal & Lolly (cis mention yang hot2 je) yang dapat banyak assignment pun kadang2 JK.Tak caye boleh PM diorang tanya sendiri.Macam mana korang nak tau diorang ni JK sebab kadang2 diorang tak tunjukpun.Cuba korang tengok :

1) CARA PEMANDUAN KERETA

Orang yang jiwa kacau dia akan bawa kereta cara berlainan dengan cara biasa dia bawa kereta.Sebagai contoh kalau diorang biasanya bawa kereta ‘slow n steady’ tapi bila jiwa kacau diorang akan anggap kereta kancil yamg diorang bawa tu kelajuan dia sama macam F1.Berdesup beb walaupun cuma 850 ‘standard’ dan ekzos pun tak ‘modify’.Ada jugak yang biasa memang bawa laju tapi bila jiwa kacau je dia akan bawa slow.Bila kita tanya diorang akan jawab “Biar lambar asal selamat” tapi dengan gaya marah.hak3…

2) JENIS2 LAGU YANG DIDENGAR

Ok ni memang sempoi je.Biasanya kalau kita naik kereta dengan dia dia memang suka dengar lagu hip hop.P Diddy lah,TI la paling cikaipun dia dengar lagu Joe Flizzow (yang kurang best tu).Tapi bila satu time tu tetiba je kita tukar stesen SinarFM keluar pulak lagu BPR – Aku Hanya Serangga (padahal tak suka dengar rock kapak) dan dia suruh kita jangan tukar stesen lain.Itu maknanya tngah jiwa kacau lah tu.So layankan jelah jangan ngada2 nak lawan.Buruk padahnya.Ataupun kalau biasanya dia layan lagu Mas Idayu Sengol-sengolan tetiba satu hari tu dia masukkan cd semua lagu Metallica & Chemical Romance silalah lah faham yang dia tu sedang ada kekacawan dalam diri.

3) CARA PEMAKANAN

Selalu kalau keluar makan dengan dia mesti makan roti canai.Pagi roti canai,lunch roti canai tengok bolapun roti canai (maksudnya makan sikitlah) tetiba satu hari tu korang keluar makan ngan dia,dia ajak pergi Popeye.Yang lebih pelik kalau kita tak nak dia cakap dia nak belanja asalkan ikut dia.Itu tandanya ada ‘something’ lah tu.Biasanya tanda2 ni kat gurl.Bila gaduh dengan boyfriend mesti berat badan naik berkilo2.

Mungkin tu jelah yang saya dapat kongsi.Fadhilah Kamsah pun tak kaji pasal ni tau.hak3…Tapi kan sekarang ni ada satu golongan yang takkan jiwa kacau.Saya dengar tadi semua pekerja Oprah dihadiahkan satu Ipad dan USD10,000 sempena ulangtahun Majalah The Oprah.Pergh memang best la diorangkan.Itu kalau jiwa kacau jugak siku je kepala diorang.Korangpun kalau nak ipad senang je just register vshub then sebarkan.Refferal terbanyak akan dapat Ipad.Apa lagi bukan susah pun tak salah kita cubakan.Kata nak barang FREE kene kerja lah!Apa lagi jom register then promote.Nak baca Review Ipad sila ke sini.

p/s :

*1* Yang penting kalau jiwa kacau jangan jadi pondan ye…
*2* Jangan lupa register ye.


About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Ipad, Jiwa Kacau, Oprah, vsHub. Bookmark the permalink.

13 Responses to >CULTURE : TANDA2 SESEORANG TU TENGAH JK (JIWA KACAU)

  1. cikkiah says:

    >hmm..setuju2..hukhuk

  2. nabilah_2908 says:

    >setuju dgn point no 2…(^_^)jom ke APA KATA HATI pulak,AWSOME PHOTOGRAPHY

  3. nesca says:

    >eh mana de. jiwa kacau & gaduh ngan bf adalah masa paling sesuai utk pompuan kalau nak turun berat badan hoho

  4. >Hi not like blog spot blog all is looking on for example i have no more believe blogspot blog all is not great reliable thanks for your blog for sharing nice.

  5. Sendra says:

    >cehh,aku ingat JK tu merujuk pada blogger terhebat abad ini yang just khai tu..hak3.

  6. black_mel says:

    >hahaha…terkena lak bawak kancil berdesup tu..haha..

  7. helena's says:

    >tah bean,,saya pon tak dpt!huwaaaaa

  8. BeaN MorENo says:

    >cik kiah – bagus2…

  9. BeaN MorENo says:

    >nabilah_2908 – itu saya memang sgt setuju!!!

  10. BeaN MorENo says:

    >nesca – silap tak caya ko tanya diorang sendiri…bila gaduh ngan BF mesti makan banyak…

  11. BeaN MorENo says:

    >sendra – ada faedah ke aku nak tulis nama dia…hohohoh…

  12. BeaN MorENo says:

    >balck_mel – ko bawak kancil ke bro…

  13. BeaN MorENo says:

    >cikhel – hahaha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s