>MOVIE : PRINCE OF PERSIA – THE SAND OF TIME BERSAMA MISTER POTATO…AKHIRNYA PRINCESS TAMINA MENJADI AWEKKU

>


Hye semua,thanks sebab still lagi nak baca apa yang Bean Moreno karutkan dalam blog ni.Biasalah bila orang agak stress maka blog akan dituju dan ia adalah lebih baik dari membuang bayi di tepi jalan keretapi.Korang mesti pelik kenapa saya dah lama tak keluarlan tipskan.Bukan apa,saja ubah mood sebab nak bagi tips bukan senang dan bukan takat tulis untuk bagi orang baca.Nak tulis tips kena ada kefahaman yang tinggi dan benda tu perlukan masa.Memang best tulis tips lagi2 kalau tips Nuffnang memang hits ribu2 punya then bila check buffered earning memang naik laju je sebab traffik tinggi.Tapi susah sebenarnya tak percaya tanyalah blogger2 best macam Mel,Eyriqazz,cikhel,Bob dan yang lain2.

Oklah kelmarin macam yang korang tau saya dapat invitation tengok cerita Prince Of Persia : The Sand Of Time.Cerita ni diadaptasikan dari game yang memang saya minat sejak umur saya 8 tahun.Memang best beb game dia.Apa2pun thanks to Nuffnang sebab melabur kat Suterablogger untuk tiket wayang ni.Kalau korang nak tiket free rajin2lah tengok blog Nuffnang ye.Buat benda simple then dua tiket korang akan dapat.Tapi kalau Masih ada “M” kat dalam diri jangan salahkan orang lain ye.

Macam biasalah kan Nuffnang kalau buat screening mesti kat Cineleisure kalau takpum kat One Utama TGV.Kali ni saya dan aiensepet sampai agak lambat sebab aiensepet balik kerja lambat.Sampai2 kitorang beratur lah kat dalam Cathay macam biasa dan orang pertama yang saya nampak ialah Kak Ina KL.Dalam perjalanan kami beratur yang terpaksa tunggu lama saya bertembung pulak dengan blogger superhero iaitu Darkbatman.Maka gambar ini terhasil.




Wayang kali ni macam biasa kami dah tentulah dapat sepasang tiket sebab kalau takde tiket macam mana nak masuk hall dan duduk kat kerusi kan.Tapi ada kelainan pada hai itu sebab kami dibekalkan dengan ‘jajan’ Mister Potato.Korang mesti belum rasa punya sebab belum ada kat pasaran.Korang pernah rasa tak Mister Potato Rice Crisp?Memang sedap terasa macam makan nasi tau.Jadi dengan kehadiran ‘jajan’ Mister Potato Rice Crisp ni kami tak payah bazir duit beratur untuk beli pop corn.hak3…Korang nak tengok something tak?




Saya dapat banyak stok ‘jajan’ ni sebelum kami dapat masuk ke panggung.Tapi korang jangan salah sangka saya tak pelahap sampai tahap ni.Stok2 ni semua bukan saya punya sebab saya wakilkan Kak Tash & Pojie sebab saya datang awal sikit.Maknanya sepasang tiket hanya dapat 2 Mister Potato Rice Crisp.Baru ingat nak buat stok jajan sebulan.hak3…Lepas dapat tiket saya dan aiensepet pergi makan dulu sebab perut dah terlalu lapar.Jadi kami ke Kopitiam kat bawah tapi yang bestnya kami just order air je.



Muka keletihan bercampur kelaparan.Tapi apa yang bestnya ada nasi dalam balang iaitu Mister Potato Rice Crisp.Setiap orang akan dapat flavour yang sama iaitu OriginalFlame Grilled BBQ.Bagi saya Flame Grilled BBQ tu memang sedap.Kenyang jugak makan Mister Potato Rice Crisp tapi disebabkan kebuluran kami order jugak nasi betul…hak3…Satu balang disimpan untuk makan sambil tengok movie dan mengelakkan daripada tertidur.Oklah dah panjang sangat melalut.Meh saya cerita pasal movie pulak.



Sinopsis Cerita :


Seorang raja yang hebat telah mengambil anak yatim dari jalan Nasaf untuk menjadi anak angkatnya kerana kehabatan budak tersebut tanpa menyedari yang budak itu akan mebuat kejutan apabila dia sudah besar.Budak itu bernama Prince Dastan.Apabila sudah besar Dastan telah menjadi seorang panglima perang yang hebat dan bijak dan berjaya menakluki Alamut.Idea menakluki Alamut adalah adalah idea Nizam dan mereka berjaya.Tujuan menakluki Alamut adalah untuk merampas satu senjata yang dinamakan Dagger Sand of Time dimana ia boleh mengubah masa silam.So macam2 berlaku dalam pengembaraan Prince Dastan untuk membuktikan kebenaran dan jatuh cinta pada Princess Tamina (lawa tuh).Dan akhirnya dia mendapat tahu yang Nizam inginkan Dagger itu untuk mengbah sejarah supaya dia dapat menjadi King Of Persia.Adakah dia berjaya?Korang pergi beli tiket baru tau.


Apa yang boleh saya cakap ialah cerita ni memang best sebab ada action,love & comedy.Memang terbaiklah dan korang takkan ngantuk walaupun baru balik dari kerja.hak3…So pergi lah tengok Prince Of Persia – Sand Of Time sebab tiket RM10 je (tulah lain kali appy tiket free dengan Nuffnang ye).Yang penting saya dapat ngorat Princess Tamina percaya tak?Meh saya tunjuk bukti :





About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Mister Potato, Movies, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Prince Of Persia, Rice Crisp, Sand Of Time. Bookmark the permalink.

26 Responses to >MOVIE : PRINCE OF PERSIA – THE SAND OF TIME BERSAMA MISTER POTATO…AKHIRNYA PRINCESS TAMINA MENJADI AWEKKU

  1. Frazi A says:

    >Beannn .. Brapa rating blh bg kt movi nie.. Best dr robin hood tk?? Heeep

  2. Encik Tikus says:

    >tak sabar nak beli yang game punya,miahaha😀

  3. Liza says:

    >husband dah ajak tgk movie nie, just that liza tak brape minat ler this kind of movies….

  4. ~Blabberina~ says:

    >I WATCH PRINCE OF PERSIA WITH NUFFNANGERSi saw u guys amek gmbr dgn darkbatman,but so sorry xkenal lg bloggers

  5. >haih~seronoknya~rugi tak pergi~kalau la Nuffnang ada buat event kat Kedah kan???

  6. BeaN MorENo says:

    >Frazi – haah memang lagi best dari robin hood

  7. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – haah…game dia pun teramat best

  8. BeaN MorENo says:

    >liza – try tgk mesti best

  9. BeaN MorENo says:

    >blabberina – ala biasalah tu nanti dah kenal baru best…haha

  10. BeaN MorENo says:

    >hakim – ko kene belajar so pergi belajar…hak3

  11. touyakaruma says:

    >menyesal lak aku tak main game nie dulu

  12. ween says:

    >best nya! bean, x review ttg mister potato ke? nnt bole dpt RM1000. HAHA😀

  13. helena's says:

    >seb baik saya dpt jugak rasa potato nih!hahaha

  14. >hahaha.. bean gedik ;p

  15. Hizami Rahim says:

    >wah.tahniah.hehe.;)prince of persia boleh layan.

  16. kak ina kl says:

    >wah bean..ada harapan ek

  17. >yes..aku dah jumpa bean! walaupun kejap..(sbb aku lapar)hopefully lepas2 ni boleh jumpa lagi.

  18. >dh tgk..yeaaahhh~~!!

  19. BeaN MorENo says:

    >touyakaruma – apa kaitan dengan tgk wayang…hak3

  20. BeaN MorENo says:

    >ween – review sikit2 dah le…hahaha

  21. BeaN MorENo says:

    >cikhel – dengan mister potato saya dapat makan fish king

  22. BeaN MorENo says:

    >eny – hahahaha…kalau saya gedik lana nordin tak masuk paper eny

  23. BeaN MorENo says:

    >hizami – huh! tahniah?apakah

  24. BeaN MorENo says:

    >FTN – ko jumpa aku dah macam jumpa emas dah…hak3

  25. BeaN MorENo says:

    >AHHA – eleh baru tgk…bayar pulak tuh

  26. >mister potato tu dah lama la kuar abg bean…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s