>ENTERTAINMENT : KONSERT AKHIR AKADEMI FANTASI 8 & FINAL CHAMPION’S LEAGUE

>


Selamat petang,Bean Moreno masih menemani korang sampai siap kerja.Cadangnya nak balik awal hari ni tapi tetiba pulak rasa baik hati menjelma so saya tunggu sampai siap kerja.Lagipun next week ada induction student baru jadi kalau saya tak siapkan & check pc maka diorang takkan selesa guna pc.Tengok betapa pentingnya saya dalam organisasi ini.hak3.Lagipun aiensepet balik pukul 5.30 so apa salahnya kalau saya tunggu kejapkan.
Dua benda penting yang akan berlaku dalam minggu ini dan 2 benda nilah yang ditunggu2 rakyat Malaysia.Bagi saya biasa jelah tapi kat surat khabar rata2 muka tengah dan belakang mesti cerita pasal benda yang sama.Maknyanya memang benda tu topik hangatlah kan.Kalau tak hanagt mesti surat khabar letak kat bahagian2 yang tak penting contohnya kat bahagian orang announce kematian hak3…

Perkara pertama ialah berkenaan dengan dunia hiburan tanah air dan orang yang memang suka tengok benda ni ialah perempuan terutama sekali awek2 sekolah.Memang tiap2 minggu asal hari Sabtu je tukar Astro saluran 104.Sampai ada yang sanggup buat muka masam cuka dengan bapak sebab bapak dia nak buka channel 811 tengok Chelsea menang minggu kepas.Tak lain tak bukan Akedemi Fantasia.Hari ni adalah Konsert Akhir Akademi Fantasia 8 iaitu anak buah Norman KRU.Korang rasa siapa akan menang?Sebeleum meramal mari saya tunjuk siapa peserta akhir Akademi Fantasia 8 : 

ADIRA

DAUS

IWAN

MAULANA

SHAHIR



Oklah Bean Moreno nak meramal macam nujum pak belalang.So saya dah dapat turutan pemenang dari pihak Astro tadi (ooops).Ni ururatn pemenang ye…

Maulana – Shahir – Adira – Iwan – Daus


Amacam korang rasa list yang saya bagi ni kena tak?Apa2pun jangan lah cepat kecewa sangat.Tu saya just ramalkan je.Result betul kena tunggu malam ni.Tupun kalau korang vote kan.Kalau korang nak tengok peserta kegemaran korang kalah silalah simpan kredit korang dan rasanya main sms dengan boyfriend lagi bagus.

Perkara kedua yang akan terjadi iaitu pada hari esok.Yang ni kebanyakan lelaki akan tengok.Ia takde kene mengena dengan Rima Fakih yang memang pole dancing.hak3…Jarang nak tengok lelaki tak minat bola.Pasal benda ni ramai laki bini yang akan bergaduh (saya tak tau lagi).Hari ahad adalah Final Champion’s League antara Inter Milan dan Bayern Munich.Dua2 team ni ada sejarah tersendiri dalam Liga Juara2.Season lepas2 kita tengok kelab Inggeris mendominasi Liga Juara2 tapi kali ini tiada lagi bahasa Inggeris dalam Liga Juara2.Korang rasa siapa yang akan menang?

INTER MILAN
BAYERN MUNICH
Persamaan kedua2 pasukan :
1) Kedua2 coach pernah bekerjasama dalam satu team dahulu kala
2) Kedua2 team ni ada player bertaraf bintang (malangnya Frank Ribery tk boleh main)
3) Kedua2 pasukan ada pemain buangan dari Real Madrid dan kedua2 pemain itu adalah dari Belanda iaitu Arjen Robben dan Wesley Snieder
4) Kedua2 pasukan dah pegang dua cup dalam tangan

Pada firasat saya Bayern Munich akan memang malam ni 2-1.Korang pulak rasa macam mana?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Akademi Fantasia 8, Article, Blogging, Entertainments, Murai.com.my. Bookmark the permalink.

16 Responses to >ENTERTAINMENT : KONSERT AKHIR AKADEMI FANTASI 8 & FINAL CHAMPION’S LEAGUE

  1. Encik Tikus says:

    >Inter menang 2-0,bukan ribery main ke final nih ? ehh ribery ke robben ? aku dah pening dah..

  2. >dari aku undi Af , baik aku message ngan kau , hahahak .

  3. Nur -al- Ain says:

    >af tak tau, bola pun tak tau.. due due tak layan. heheee

  4. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – robben yang main ribery yang tak main

  5. BeaN MorENo says:

    >aus – sanggupkah ko tel aku aus

  6. BeaN MorENo says:

    >nur- al- an – af ni saya buat2 tau je sebenarnya…hak3

  7. si LauT Mati says:

    >AF tak layan n tak pernah tengok final episode dr AF1 smpai AF8….Bola minat sket2 n tak berapa nak tahu….Klu ckp pasal national Geographic aku tau la…huhuhuBlogwalking means = komen yer

  8. >dari undi af, baik wa simpan tuk sms awexs cun seblah umah wa. keh3xglory2 MU!>>___<<

  9. cik EPAL says:

    >aku tak pernah nak undi undi af ni. buang kedit je. sebab kedit pon selalu takde. topapkan boleh? hehe๐Ÿ™‚

  10. Hizami Rahim says:

    >ahha.tak perlu undi.tengok je.;)

  11. Aidi-Safuan says:

    >hahaha… inter milan menang. dalam 8-0 cam chelsea belasah wigan arituh.๐Ÿ˜›

  12. BeaN MorENo says:

    >si laut mati – hahaha…tak perlu tau pun…

  13. BeaN MorENo says:

    >frodo – baik ko msg aku…betul tak?hak3

  14. BeaN MorENo says:

    >cikepal – bukan cik epal vote iwan ke?hak3….

  15. BeaN MorENo says:

    >hizami – memangpun tengok pun tak layang sgt…just cuci mata tgk adira

  16. BeaN MorENo says:

    >aidi – hoho 8-0 eyh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s