>MOVIE : DECENT 2

>


Morning semua,saya baru sampai office.Saya terbayang yang hari ni sure kena siapkan kerja yang tinggal lagi sikit kalau tak hati tak tenang.Korang mesti pelik kenapa saya tak update blog semalam.Sebab saya dah malas nak update.Takdelah sebab semalam saya dan aiensepet pergi isi masa lapang dengan tengok wayang.Walaupun belom gaji kitorang tetap dapat tengok wayang sebab kitorang Nuffnangers.Yelah tiket free sapa yang tak nak.


Oklah,semalam saya dapat tiket percuma tengok cerita Decent 2.Kalau bukan Nuffnang bagi memang saya tak tengok cerita2 tajuk pelik2 ni.Sorry ye entri kali ni saya tak sempat nak jumpa blogger2 lain sebab saya sampai lambat dan pergi makan.So takdelah gambar2 yang menarik.Actually cerita ni adalah sambungan cerita yang lepas.Saya tak tengok Decent part1 so saya tak tau dari mana wujudnya binatang2 tuh.

Sinopsis :

Cerita ni bermula bila ranger hutan menemui seorang wanita berlumuran darah.Rupa2nya perempuan itu berjaya keluar dari tempat yang amat menyeramkan.Perempuan tersebut hilang ingatan dan pada masa yang sama polis dan pasukan penyelamat tengah cari kawan2 dia yang hilang.Jadi untuk mencari polis suruh perempuan ni bawak mereka pergi tempat tuh.Maka bermulalah ekspedisi mereka yang berani mati itu.

Kat dalam gua granit tu macam2 kejadian berlaku.Kejadian pertama yang menyebabkan kematian apabila polis tua (bapak menyampah saya tgk dia ni) buat tindakan bodoh yang membuatkan makhluk itu perasan kehadiran diorang.Dalam perjalanan mereka cari jalan keluar seorang demi seorang mati kena makan.Sampai mereka terjumpa kawan perempuan tu yang bernama Juno (apa punya nama lah).Hanya dia je yang tau jalan untuk keluar.Tapi dalam cerita ni bab last dia memang tragik dan sedih.Kalau nak tau pergi beli tiket

Screen Shot Decent 2 :

inilah makhluk ganas tu

Sarah tengah berlawan dengan makhluk halus tu.Apahal tak panggil Harun Din je

Polis perempuan yang berani

Inilah pelakon yang paling cun tapi malangnya dia pelakon tambahan je


RATING 2.5/5
Jalan cerita agak lambat tapi dia punya suspen lagi best dari naik roller coaster tau.

Tak banyak gambar untuk cerita ni.Nuffnangpun tak hantar lagi gambar2.Bagi saya kalau korang sukakan cerita suspen yang terkejut2 cerita ni bestlah sebab memang kalau korang penat2 balik kerja korang tak dapat tidur dalam wayang (macam saya) sebab penuh dengan aksi kejutan AF8.So belilah tiket.

p/s :
– Pergh hati dub dab2 siot tengok cerita ni
– Yang penting nya cerita ni takde adegan cium2
– Pesakit yang ada asma,lelah or sakit jantung jangan tengok cerita ni baik pergi tengok Lagenda Budak Setan sebab takut time tengah tengok kena panggil ambulan pulak.
Usha Trailer dia :



About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Blogging, Decent2, Entertainments, Movies, Suterablogger, Trailer. Bookmark the permalink.

23 Responses to >MOVIE : DECENT 2

  1. >sengal gila cerita tu semalam..weh aku perasan korang berdua..tapi tak sempat nak tegur..masa drive balik risau plak kut2 ada pompuan tetiba melekat kat tepi tingkap..hahahaaku beratur belakang korang je padahal..haha

  2. BeaN MorENo says:

    >eyh ye ke?akau tak pasanpun…aku just pasan zahid dengan hakim je…kenapa tak tegur?ko dahla tak letak gambar…hak3

  3. >belum tengok cite ni..tapi petisuare cmperm xnk tgkpnye…cite2 camni jauh benar la dengan die

  4. >terusss updatehow come aku xnmpk ko Bean?Love,PojiePooh Abdullah

  5. BeaN MorENo says:

    >hentak berlipat – haha…citer ni boleh buatkan pasangan bergaduh berbaik semula…

  6. BeaN MorENo says:

    >poojie – biasalah orang tak femes mana ada orang nampak..hak3

  7. >cepat kau update bean!agagagagaciter buat aku sakit jantung!dah la petang tu aku layan nightmare at the elm st.ahahahahahatapi apasal muka kau macam ayam berak kapur lepas kuar tu ek???ahahahahahaha

  8. BeaN MorENo says:

    >1 ) sebab sejuk2 ) sebab takut3 ) sebab ngantukhak3…

  9. >bean , syok la kau . aku tak pernah dapat pun , teringin giler .

  10. BeaN MorENo says:

    >aus – apasal ko tak apply

  11. Hizami Rahim says:

    >wow.macam best.hurm.

  12. BeaN MorENo says:

    >hizami – bolehlah…

  13. Hazzy Ishak says:

    >tak suka cite seramcepat terperanjatha ha alasan…

  14. BeaN MorENo says:

    >hazzy – samalah kita…semalam hampir pengsan

  15. fyna says:

    >bean : mmg seram e?

  16. BeaN MorENo says:

    >fyna – seram gila

  17. fyna says:

    >bean : uhuk…..aku alergik citer2 seram nie….lalalala~

  18. encik tikus says:

    >Hmnm,tak naklah tengok trailer tuh.Takut lahh..

  19. fyna says:

    >encik tikus : huhuhu…x yah tgk…

  20. BeaN MorENo says:

    >fyna – eleh ko ni penakut betul..hak3

  21. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – hak3

  22. fyna says:

    >bean : aku bkn penakut…x rock ar tgk citer tue…huhuhuhu…:-P

  23. fyna says:

    >bean : aku bkn penakut…x rock ar tgk citer tue…huhuhuhu…:-P

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s