>TIPS : MACAM MANA BEAN MORENO DAPATKAN BUFFERED DENGAN SUTERABLOGGER

>


Hye guys,selamat petang.Cuaca nampak gaya macam nak hujan.memang berhinguslah saya sampai malam.Tak sabar nak tengok movie screening.Saya tengah tunggu orang Unify diorang kata nak start kerja hari ji tapi dah pukul berapa tak siap lagi.Hari post saya banyak cerita pasal entertainment je kan.Amacam best tak?Sendra tak suka saya tulis pasal tips or something yang ada kene mengena dengan blog.hak3…

Saya tau korang mesti nak tips je kan.Oklah biar saya kasi ilmu sikit sebelum balik dan berpoya2 dengan aiensepet kejap lagi.Ramai yang tanya macam mana nak dapat buffered.Oklah2 saya jawab.Tapi ni style saya ok.Ada cara yang betul2 punya tapi saya tak ikut.So terpulang pada koranglah nak ikut cara saya ke tak.Sebab sepanjang saya buat memanjang lekat je buffered kalau tak satu mesti lebih.

1) TENTUKAN OR ISIKAN SURVEY DALAM SURVEY NUFFNANG

Inilah satu benda yang penting sebenarnya.Kalau korang tak isi betul2 macam mana Nuffnang nak kasi korang iklan.Ada kes lain yang mana diorang main bo je letak kategori.Mana boleh kalau blog korang cerita pasal kereta takkan korang nak letak dalam kategori seluar dalam.Betul tak?Mana boleh minyak 2T moto masuk kat enjin kereta kan.So fikir betul2 apa content korang then letak lah kategori yer.

Cara update survey :

blog manager -> pilih blog (kalau ada lebih) -> update survey


2) LETAK UNIT ADS TU KAT TEMPAT YANG BETUL

Teori dia senang je.Advertiser buat iklan untuk viewer tengok.Buat apa diorang nak invest ads kat blog yang viewer tak boleh nampak iklan.Betul tak?So kalau boleh jangan bagi ads korang terhalang.Letak kat tempat yang mana readers boleh tertarik dan nampak.

cara nak ambil coding ads :

Add ads -> copy codes -> paste kat blog

3) BOLDKAN KEYWORDS

Boldkan keywords korang ikut survey yang korang isi.Contohnya bila korang dah letak food sebagai kategori maka banyakkan keywords pasal food ataupun namakan (letak) nama advertiser itu kat dalam entri korang.Sebagai contohnya sekarang buferred or kempen yang tengah jalan ialah Pizzahut.So dalam entri korang cuba masukkan nama tersebut dan kemudian boldkan.Kenapa kena buat macam ni?Itu semua SEO punya kerja.
Macam mana nak tau apa buffered yang akan jalan :

1) Blogwalking
2) Check kat sidebar blog Nuffnang

Rasanya itu jelah cara saya tarik buffered.Just berkongsi.Tak semestinya apa yang saya tulis ni betul.Ni cara saya dan apa yang saya nampak.Kalau korang ada cara yang lagi best sila bagitahu so kita boleh belajar sama2.Saya ni just blogger gila yang mencari kepuasan berblogging dengan cara saya sendiri.Apa yang penting kita mencuba.

p/s :
– Dah try baru boleh cakap jadi ke tak?selagi tak try jangan nak komen bukan2
– Apa yang penting dalam buffered earning ialah traffik sebab traffik yang akan tentukan nilai earning klik hanya sampingan sahaja
– Saya dedahkan benda ni supaya blogger2 lain kat luar sana slowkan aktiviti klik2 ataupun fraud klik ye.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Buffered earning?, Article, Bean Moreno, Buat Duit Dengan Nuffnang, Buffered earning, nuffnang, Nuffnang tu Apa?. Bookmark the permalink.

36 Responses to >TIPS : MACAM MANA BEAN MORENO DAPATKAN BUFFERED DENGAN SUTERABLOGGER

  1. ~ ReD ~ says:

    >TQ 4 da info ya bean😉

  2. Aini says:

    >wahaa memang ini yang kita tunggu. tips tips dan tips =)

  3. BeaN MorENo says:

    >aini – hak3…dah tau dah

  4. zida says:

    >betul betul betul😉

  5. >Tips sebelum balik… bagus bagus bagus…

  6. BeaN MorENo says:

    >zida – apa yang betul?hak3

  7. BeaN MorENo says:

    >nuraarin – hm…sementara takde kerja

  8. >oooo kne bold ek?okeh2….

  9. >cet , ni mestidah byk dapat ni , mula la nk jeles , hahahak .

  10. kak ina kl says:

    >yes tuan..saya dah tak masuk dah pakatan klik mengklik ni..sbb tu buffered saya byk..jangan jelous ek

  11. Epul Azimi says:

    >masuk blog bean mesti ade tips2 yg menyelerakan…….hehehe

  12. Oh Malaysia says:

    >thanks 4 da tips. baru nak try guna nuffnang.. sblm ni guna innity je..

  13. Hizami Rahim says:

    >wah.tak perasan pon sebelum ni.hahaha.

  14. Yatre Hayati says:

    >owh…kita rasa da buat semua ni..tade rezeki lagi….huhuhu..tape la..tulis blog ni seronok !! tak kesah la dapat duit ke tidak..

  15. encik tikus says:

    >Mesti dah banyak duit Nuff kamu kan ?

  16. Sendra says:

    >poyo siot sendra tu,nak tak suka tak suka orang bagi tips pulak..macam bagus je..hak2..aku bukan cakap aku tak suka as aku tak suka kau menulis pasal tips selalu bean..aku macam nak cakap blog kau ni dah macam blog panduan untuk blogging tw..dah macam kau patut buat blog untuk nuffnang je ke apa gitu..Aku macam tunggu kau punya entry ilmiah yang macam dulu,contoh macam entry metafizik tu..aku suka entry dari kau macam tu lah..yang tips ni best juga,tapi dah macam takde kelainan lah dalam setiap entry kau..hak2.tu pandangan peribadi aku..pada aku semua entry kau best..cuma pada aku sekarang,blog kau dah macam satu kaler je..pasal kipas2 je memanjang..dah kurang warna warni macam dulu..kau faham tak metaphore yang aku gunakan ni??anyway,happy blogging der..haha

  17. hans says:

    >buffered den tinggal satu jer lagi yang berjaln dari 3hahahahasedih tul

  18. BeaN MorENo says:

    >kaizen – hehe itu teknik aku jelah…

  19. BeaN MorENo says:

    >aus – ko lagi banyak aus

  20. BeaN MorENo says:

    >kak ina – hak3…akak dah otai

  21. BeaN MorENo says:

    >epul – kasi makan lah…sedap tau

  22. BeaN MorENo says:

    >oh Malaysia – awak dah hebat bro…alexa rendah…mesti dapat buffered punya

  23. BeaN MorENo says:

    >hizami – jangan perasan sangat nanti orang cakap poyo…hak3…

  24. BeaN MorENo says:

    >yatre – haha..nanti dapat lah tu…

  25. BeaN MorENo says:

    >encik tikus -sama seperti kamu je

  26. BeaN MorENo says:

    >sendra – nanti aku buat kasi 3 kaler…amacam?hak…sendra punya pasal saya sanggup berubah

  27. Yaya says:

    >Tips yang baik sekali…thanks for sharing..

  28. .s.o.f.i.a. says:

    >tq for the info….. aku taknah tau lak natang survey tu memberi kesan pada earnings.. bongok kan aku..??? he he….

  29. BeaN MorENo says:

    >sofia – hm…benda2 ni kena tau tapi jangan fokus sgt ke arah duit

  30. >tak dapat lagi jugak..takpe la..pelan2 kayuh..=)

  31. BeaN MorENo says:

    >balqis – slow mo dulu…nanti dapatlah

  32. CikSembang says:

    >lewat jugak saya tahu psl BE ni.. tak pernah cuba nak buat sebelum ni..thanks entri ni buat sy ada motivasi ..thanks bean

  33. BeaN MorENo says:

    >ciksembang – haha cuba dulu tgk hasil

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s