>TIPS : APA ADA DENGAN NUFFNANG

>


Selamat petang,baru settle separuh kerja.Ni tgh berehat sebentar bersama kitkat sebab otak semak.Lagi beberapa jam saya akan dapat berehat dengan tenang.Terasa macam lambat pulak nak pukul 6.Hari ni macam2 cerita saya baca dari blog prang lain.Berita yang menggemparkan ialah Kak Tash dah disahkan ada baby di dalam perut.Wah satu perasaan yang sungguh best.Atas desakan Kak sumi maka ter“submit”lah entri Digi tu.Nak baca sila ke [sini].Entri Pizzahutpun dah publish dan saya dah suruh manager tu baca.Manalah tau kalau dia nak suruh saya edit kan.Kalau korang terlepas sila baca [sini].

Hari isnin iaitu semalam saya ada terpandang kat chatbox,ada blogger mintak tips untuk naikkan duit Nuffnang.hoho…bukan tak nak bagi tapi saya sendiripun tak boleh dan tak tau tips untuk naikkan duit dalam akaun Nuffnang.Check2 yang datang ke mailbox sayapun sebenarnya sayapun tak tau macam mana boleh jadi amount cam tuh.Saya cuma boleh kasi knowledge je kat korang pasal Nuffnang.Kalau saya ada cara senang nak naikkan income Nuffnang dah tentu saya dah keluarkan e-book (tak yah perasan eyh Bean).

Sebelum tu meh saya cerita sikit apa yang ada dalam Nuffnang.Kat Nuffnang korang boleh dapat :

1) MOVIE

Antara movie yang saya dah pergi ialah Sherlock Holmes,Paranormal Activity,Valentine Day,Date Night & banyak lagi.Cara nak menang tiket senang je kadang2 kena buat entry pasal tiket dan kadang2 just komen je kat blog Nuffnang.

2) KONTEST

Banyak kontest sebenarnya dalam blog Nuffnang.Korang try je luck korang.Mana tau menangkan.So far kontest yang saya menang ialah review pasal KDU Open Day.Dari kontes2 ni korang boleh jugak dapat duit dan macam2 hadiah yang best2.

3) EVENT

Nuffnang jugak banyak buat event best2 dan boleh dapat hadiah tau.Bukan takat tu je,kalau korang buat entri pun kadang2 boleh dapat duit.Antara event yang dah saya pergi ialah Digi Internet Pimp My Day,Astro Beyond Launching,Samsung Corby & yang paling latest ialah Gatsby Deodorant Street Fair.Korang kena fikir something di luar kotak kawalan mental korang.Jangn fikir pergi event balik dengan tangan kosong itu rugi.Bagi saya sebenarnya tidak.Walaupun balik tangn kosong,tapi kita dapat member baru.Dengan itu maka akan berlaku gegaran platlet traffik pada blog korang.

Oklah 3 benda yang saya bagitau kat atas memang takde pada ads company yang lain (tak perlulah saya mention ye).Hanya Nuffnangers yang ada Gliterati je boleh dapat benda ni.So tak payah kita nak fikir buat team klik2 sebab bila dah tau cara duit tu akan masuk.Tak puas hati lagi.Ok rahsia yang lain ialah bila korang buat entri untuk “ProjectAlpha”.Satu minggu dapat RM20 sekarang dah 10 minggu.Kalau tiap2 minggu korang buat dah berapa rasanya duit korang?RM200 kan.Tak banyak ke?

Untuk knowledge pasal Nuffnang korang boleh baca entri2 kat bawah ni :


Kalau korang nak lagi puas dan nak tau sangat rahsia2 atau knowledge pasal Nuffnang boleh masuk blog Eyriqazz,Melz,ataupun Dahlia.Diorang lagi hebat.Yang penting ialah tolong jangan kejar sangat duit.Belajar menulis dengan baik then korang akan nampak duit tu kejar korang sampai korang tertonggeng2 lari.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Buat Duit Dengan Nuffnang, Buffered earning, Eyriqazz, Gathering, Gatsby, Gatsby Deodorant Street Fair, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Suterablogger, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

27 Responses to >TIPS : APA ADA DENGAN NUFFNANG

  1. encik tikus says:

    >Entry yang bagus untuk newbie macam saye😀

  2. BeaN MorENo says:

    >encik tikus – jgn newbie sangat…heheh…sama je kita pun

  3. Sky0ne says:

    >saya musti pileyyyyy!!!!

  4. Cik Norfa says:

    >memang bean ni bagus ar…hehehe…aku setuju dengan semua di atas…yang penting jgn kejar duit sangat..walaupun hari2 aku tgn akaun nuff aku..hahahaha

  5. BeaN MorENo says:

    >SkyOne – hoho..pileeeyyy

  6. BeaN MorENo says:

    >CikNorfa – taklah sama je kita cik…hak3…saya menulis apa yang saya rasa fikir

  7. kak ina kl says:

    >akak tak kejar duit yer..tapi bila dah dapat hati senang tau…

  8. ~ ReD ~ says:

    >huihhh..ni msti bean dh menonggeng2 duit dok kejar dia.muahaha😀

  9. BeaN MorENo says:

    >kak ina – akak dah kaya ada kereta cherry…takpe

  10. BeaN MorENo says:

    >red – taklah duit tu yang kejar saya tau…sampai terkoyak baju n seluar

  11. >aar.. masuk sini pon da cukup utk mendapat tips.. ehehe

  12. ismishahril says:

    >betul tuh! duit datang kemudian, entri yg datang dulu. haha

  13. Eyriqazz says:

    >wah,kuar di twitter nuffnang lagi..makin sayang la nuffnang kat ko pasni…hik3…

  14. Anak Perak says:

    >Betul,aku tak kejar duit.tapi duit kejar aku.macam mana tu.hehe..p/s : ehem,kasi kipas nmpk.

  15. BeaN MorENo says:

    >jard – belum cukup…diorang lagi banyak…

  16. BeaN MorENo says:

    >ismishahril – hehe…so…just ig=ngat duit bukan segalanya

  17. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – hak3…saje2 je bang kalau tak saya ni tak dipandang…hak3

  18. BeaN MorENo says:

    >anak perak – ni bukan takat kipas aku kasi aircond terus…hak3

  19. BeaN MorENo says:

    >kenwooi – thanks bro

  20. >Hebattt!!!Petua cashout every mth gaya Bean Moreno ada tak??Hehehe!Love,PojiePooh Abdullah

  21. BeaN MorENo says:

    >pojie – hak3…xdelah…itu nuffnang yang kasi…

  22. BeaN MorENo says:

    >fateha – mak aiyh tetiba kene otai…den potai yo

  23. Bella says:

    >HAHA! Tertonggeng2 lari? oh no.. when it comes to money, tertonggeng ke, terlungkup ke, saya tak akan lari.. lol!

  24. BeaN MorENo says:

    >bella – hahaha

  25. >Wow Beta grat looking.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s