>BIG FISH MOMENT WITH PIZZAHUT

>

Sebelum apa2 saya nak tanya pernah tak korang dengar cerita pasal Pria Romantik dan Isterinya Si Sepet Tanjung Puteri.Cerita ni lebih hebat dari cerita Hang Tuah dan Hang Lipo.Lebih meriah dari cerita My Date Night.Jadi mari saya ceritakan…


Di suatu petang yang indah,sepasang suami isteri sedang duduk berbincang mengenai masa depan mereka.Si suami bergelar Pria Romantik (PR) dan si isteri bergelar Si Sepet Tanjung Puteri (SSTP).Semasa sedang berbincang Si Sepet Tanjung Puteri tiba2 monyok dan terkeluarlah dialog ini.

SSTP : Pria Romantik semalam adinda bermimpi nak makan lempeng yang di atasnya ada udang ikan dan sotong.

PR : Owh itu senang je.Kekanda ada ramai pengikut yang mana boleh buat makanan mudah itu.

SSTP : Kanda bukan itu sahaja,adinda mimpi ramai nelayan melayani kita dan juga susana seperti di Italy.Alah macam cerita “When In Rome”.

PR : Itu tak jadi masalah.Dinda bersiap akan kanda bawak dinda makan seperti apa yang dinda mimpikan semalam.No hal punya (ada ke orang dahulu kala cakap macam ni?)

SSTP : Betul kah kanda boleh beri apa yang dinda mahukan

PR : Sudah tentu.Dinda punya pasal gali kubur keluarkan Julius Caesar pun boleh.

Maka Si Pria Romantik pun dengan selamba membawa Si Sepet Tanjung Puteri berjalan mencari Lempeng Italiano itu.Dengan menaiki kenderaan Generasi 2 nya mereka meredah keindahan alam demi lempeng italiano seafood itu.

Meredah Jambatan maut Sg Muar (dengar cerita ada ular besar)

Meredah semua pasaraya (sebab SSTP suka shopping)

Maka sampailah mereka ke tempat yang dituju iaitu restoran lempeng italiano (Pizzahut).Dengan bersahaja mereka masuk lalu duduk tanpa memikirkan apa yang akan terjadi.Mereka tidak tahu bahawa sesiapa yang memasuki tempat itu akan terkena sumpahan.

Inilah tempat sumpahan akan berlaku.Lihat semua yang keluar pasti menggaru kepala

Sampai sahaja di meja maka Pria Romantik ternampak sesuatu yang boleh menyelesaikan masalah dia dan isterinya iaitu :

sungguh menyelerakan.Inilah dia apa yang SSTP mahu

Lalu dia memesan menu tersebut tanpa rasa segan dan malu.Padahal menu itu bakal merubah nasib hidupnya dan Si Sepet Tanjung Puteri.Mereka dilayan dengan baik oleh Nelayan Durjana.

muka pun agak menyeramkan

Nelayan Durjana sedang menyiapkan sup sumpahan

SSTP sedang menikmati sup sumpahan dan roti ajaib

 Begitu berselera sekali PR dengan roti ajaib

Masa yang ditunggupun tiba.Maka Nelayan Durjana menghidangkan lempeng italiano yang dipesan.Semua pun akan tergoda bila melihat lempeng italiano itu.Tak percaya cuba lihat.

Amacam tergoda tak?

macam mana pula dengan yang ni?

Ini lah lempeng italiano terbaru dari Pizzahut yang digelar Fish King.Memang terbaek dari ladang.Sedap gila.Jadi tanpa membuang masa Si Pria Romantik memakan lepeng itu dengan rakusnya tapi secara tiba2…

Dia punya tarik memang mengghairahkan

Si Pria Romantik memakan tanpa segan silu

Tiba2 sumpahan terkena pada Pria Romantik dan berubah menjadi…

Alamak sekelip mata je terkena sumpahan dan dia terkejut (comel tak muka PR terkejut)

Dah alang2 terkena sumpahan maka Pria Romantik dengan hati yang berat terpaksa membayar semua hidangan sekiranya dia ingin bertukar kembali menjadi normal.

Lihat kesedihan menyelubungi Pria Romantik (makcik ditepi hampir pengsan)

Semasa hendak melangsaikan hutang pada Nelayan Durjana,Pria Romantik cuba membaca ayat kursi tapi tak berjaya.Dengan suasana yang seram dialog ini muncul…

Nelayan Durjana : Total semua sekali RM 72.85 termasuk take away ye

Pria Romantik : Baiklah demi keromantikan saya bayar…
Si Neleyan Durjana tanpa segan senyum kepada Pria Romantik

Setelah dapat apa yang diidamkan maka tersenyumlah SSTP.Akhirnya mereka pulang ke istana Sungai Abong dengan gembiranya.
Lihatlah Kegembiraan SSTP dan pinggannya yang licin

Jadi tamatlah hikayat Pria Romantik dan Si Sepet Tanjung Puteri.Kesimpulannya Pizzahut Fish King memang sedap lebih2 lagi kalau dimakan di restorang Pizzahut berdekatan.Jadi Apa tunggu lagi ayuh pergi ke Pizzahut.



p/s :
– Saya kalau dah gila sampai memang orang gilapun takut
– Terima Kasih pada Restoran Manager Pizzahut Muar, Kak Liza sebab melayan karenah blogger gila macam saya ni
– Korang patut Try benda ni sebab sedap.Terbaek lah FISHKING
Cerita di atas adalah rekaan semata2 tiada kena mengena dengan pelanggan2 lain

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Contest, Kingfish, nuffnang, Pizzahut. Bookmark the permalink.

48 Responses to >BIG FISH MOMENT WITH PIZZAHUT

  1. Anak Perak says:

    >aku vote for bean.eh x leh vote yer.memang terbaik la.macam apek jual sayur.haha..

  2. BeaN MorENo says:

    >anak perak – mi thanks a lot…hak3…ces kacak ko tau

  3. >ahaha.. lawak laa… pakaian ko sama dgn staff pizzahut.. gud luck!

  4. >muahahaha nice idea Bean!! terbaek dari ladang seh.. ahahaa.. nantikan posting aku lak.. =O

  5. Matjoe says:

    >aku nyer entry lagi bestwww.matjoe.com/entrypizzahutbeantakcargasshahaha, jgn marah bean. aku terhibur. wish you all the best. aku x joint contest ni, tp kalau aku joint, aku akan guna teknik hero, last minute baru muncul.kot2 laa org plagiat…

  6. Hizami Rahim says:

    >wakakaka.ingatkan cerita dongeng mana pulak tadi.;)nice.

  7. >bile nak banje kami lak

  8. >bahagianya!!!wahahahahahaha

  9. Aidi-Safuan says:

    >yang take away tuh nak kasik kat aku ke bean?😛

  10. ReD says:

    >memang sedap pun. dh makan minggu lpas..huihhh…rasa x puas plak makan:D

  11. BeaN MorENo says:

    >jard – itu memang baju diorang…aku pinjam dari manager dia

  12. BeaN MorENo says:

    >shahrol – thank aku nak tunggu entri ko pulak

  13. BeaN MorENo says:

    >matjoe – ces…hak3…masuklah bro takkan nak kasi eyriqazz je menang

  14. BeaN MorENo says:

    >hizami – thanks

  15. BeaN MorENo says:

    >ellis – anda sudah kaya tak perlu dibelanja…hak3

  16. BeaN MorENo says:

    >hakim – hak3 memang bahagia

  17. BeaN MorENo says:

    >aidi – dah habis dah bro…you re soooooo late ok…

  18. BeaN MorENo says:

    >red – tulah sedap sesangat

  19. CIK NANA says:

    >Salam kenal Bean! :)Tengok kat nuffnang psl contest nie, tue yang tengok entry u! ;)nice one, creative!heheh, semoga berjaya!

  20. helena's says:

    >menarik!cantik!tertarik!ha ha!~

  21. BeaN MorENo says:

    >cik nana – thanks for the support…sesaje try ni

  22. BeaN MorENo says:

    >cikhel – ye ke?puji ada makna ni…

  23. Matjoe says:

    >PR – page rank, hak hak

  24. BeaN MorENo says:

    >matjoe – hak3 akhirnya ko je yang faham…

  25. Sumijelly says:

    >wohoooooooooo…….berjaya gak ko makan KKC..eh silap PIZZA HUT….waaa……x leh jadi nie…..kaka sumi pun nak gak PANCING IKAN gak……Sumijelly.com

  26. BeaN MorENo says:

    >kak sumi – cepat2 sebelum kehabisan stok..

  27. - zuriey - says:

    >sedapnya tengok dia makan..yummy

  28. BeaN MorENo says:

    >zuriey – haha..memang sedap!!!

  29. >Hahahah so cute la the story!Good luck tau!!Hjg minggu nih baru planning nak makan pizza nih n buat entri..Btw buat buat apa kat kg halaman Pojie tuh??Love,PojiePooh Abdullah

  30. >.hahahaha comel.nak buat juga ktp tatau bile.kuikuikui~~

  31. >.hahahaha comel.nak buat juga ktp tatau bile.kuikuikui~~

  32. >.hahahaha comel.nak buat juga ktp tatau bile.kuikuikui~~

  33. BeaN MorENo says:

    >poojie – mari bersaing…hak3

  34. BeaN MorENo says:

    >fateha – ni mesti nak buat dengan hairi jugak kan…dah tau sgt

  35. nursarah says:

    >siap pinjam baju n topi lagik. haha. kesungguhan yg tiada tara.. gudluck! dapat 2 ribu kena blanje nih. hehe

  36. MamaSeni says:

    >saya suka, saya suka..harap bean moreno menang..seb baik ada P/S tu..kalau tak wonder gak mcm mana buleh dpt pakai uniform promo pizza fish king tu..haha..seb baik manager tu pon sporting🙂

  37. >nak buat juge! tunggu.

  38. hazarimi ♥ says:

    >sangat kreatif dan menghiburkan…rasa nak gelak2 sambil golek2 atas lantai ni…ada chance nak menang =)

  39. BeaN MorENo says:

    >nursarah – bukan takat topi tau baju sekali…hak3…insyallah kalau menang kita tgk apa yang jadi

  40. BeaN MorENo says:

    >mama seni – thanks eyh….sayang mama seni…hak3

  41. BeaN MorENo says:

    >nemo – saya sudah baca entry kamooo…memang best

  42. BeaN MorENo says:

    >hazarimi – thanks for the support…

  43. BeaN MorENo says:

    >henry – thanks bro…how bout u?

  44. Cik Norfa says:

    >makan 2 orang je dah rm70++ leh tahan.good luck!

  45. kak ina mail says:

    >Harap-harap berjaya. Piza tu memang menyelerakan.drama tu pun menarik jugak.5 bintang akak bagi.

  46. HenRy LeE ® says:

    >lol-ed at ur pizza… why looks so different from the advertisement… ??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s