>TIPS : ARGHH…AKU DAH BOSAN!!!ASYIK2 BENDA SAMA JE!!!

>


Selamat malam,Bean Moreno masih di sini dan menulis dan actually saya penat gile sebab pergi ke Low Yatt tadi.Jangan ditanya kenapa saya pergi Low Yatt.Itu soalan yang seolah2 mintak penampar.hak3…Start semalam memang saya kekeringan idea tapi tadi lepas dapat satu komen dari blogger Lumut saya tersedar dari khayalan yang hebat akibat menelan Eramin 5.Jadi terima kasih dan kredit saya berikan kepada Lumut sebab bagi satu komen yang membolehkan saya keluarkan dua entri.

Tajuk entri di atas takde kena mengena dengan perasaan marah ataupun sedih.Dan harus diingatkan ini bukan entri EMO.Saya just nak tunjuk bahawa dalam penulisan tak kira blog ataupun artikel pengulangan tiada masalah.Kenapa?Meh sini saya kasi tau reason dia :


1) BILANGAN BLOGGER
Kita kena tahu yang dalam dunia blog ni setiap hari ada je blog baru dan yang penting blogger baru.Jadi dengan wujudnya blogger baru maka dia tak tau apa yang orang lain dah tau.Maka dengan peringatan berkali2 mesej tu sampai.


2) CARA PENYAMPAIAN BERBEZA
Setiap blogger ada cara penyampaian berbeza.Tak percaya…Cuba korang baca blog atau entri saya dengn Cik Epal.Samakah cara kami?Tak kan.Dan kalau terjadinya cara yang sama mungkin saya telah bertudung dan Cik Epal telah bermisai.Hak3…Kita kena tahu yang tak semua orang membaca untuk cari info.Ada yang bacauntuk hilangkan tekanan.


3) DIFFERENT POINT OF VIEW
Mungkin tajuk sama tapi point yang lain.Contohnyalah kan contoh kita nuat entri pasal Taylor Swift.Saya kata dia cantik tapi ada orang lain buat entri yanag akan cakap suara dia macam chipmunk.So pandangan yang berbeza.


Ok sekarang korang faham tak apa yang saya nak sampaikan.Sekarang kita tengok apa benda yang sama tetapi masih dilakukan berulang2 dalam kehidupan.



1) MAKANAN
Korang nampak tak gambar apa kat atas ni?Ya gambar nasi lemak.Kalau kita tengok kat kedai Kak Jah ada jual,Kak kedai makcik temah pun ada,Nasi lemak antarabangsa lagilah dan tak ketinggalan Restoran Nasi Kandar.Benda yang sama tapi yang membezakannya adalah ramuan yang diletak dalam nasi lemak.Walaupun ada di mana2 dan pada setiap hari tapi orang tetap cari tanpa bosan.Got it?



2) KENDERAAN
Kenderaanpun tak terlepas dari pengulangan.Sebagai contoh gambar kat atas.Itu adalah model terbaru.Sebelum model ni dah ada 3 model VIOS.Cuma yang membezakan ialah tempat duduk dan bumper depan je.Tapi korang rasa Toyota rugi tak.Untuk pengetahuan korang Toyota semakin untung dengan pengulangan ni.Sebab ada perubahan dan penambah baikan.



3) MUZIK
Yang lagi ketara.Banyak lagu yang diremake balik.Sebagai contoh lagu “Can’t Take My Eyes Of You”.Penyanyi asal dia Negro.Tapi Muse bawak balik lagu ni dengan cara diorang then jadi makin hit.Tak payah jauh.Lagu P.Ramlee “Madu 3” rasanya lagu ni korang pun hafal lirik dia sampai dalam bilik airpun nyanyi(oops kantoi).Tapi Ahmad Dhani pun ada bawak lagu ni.Orang still dengar je.



4) MOVIE
Korang pernah tengok Adnan Sempit.Dahla ada movie sekarang keluar pulak the series.Cerita berulang je dan sama.Tapi ada tokok tambah.Walaupun berulang2 tapi orang tetap tengok Adnan sempit the series walaupun dah 50 kali tengok wayang.


Oklah cukup lah 4 je.Dah malam saya ada tanggungjawab kedua jika berada di rumah.Saya harap dengan penerangan yang saya bagi korang dapat nampak yang pengulangan itu digalakkan sebab ia dapat membina point yang nak disampaikan.Sebab lain orang lain cara dan citarasa.

p/s :
– Saya tak marah tau saya nak bagitau je
– Saya seorang yang open sebab tu saya tak letak moderate pada komen saya
– Komen penting untuk seorang blogger so dia dapat tau apa pandangan readers or blogger lain.Thanks sebab dengan selamba mak nyah je komen blog saya ye
Pengulangan = remake

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Emo, Menulis dengan Bagus, Motivation, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

20 Responses to >TIPS : ARGHH…AKU DAH BOSAN!!!ASYIK2 BENDA SAMA JE!!!

  1. Anak Perak says:

    >betul tu.setiap orang ada cara penyampaian tersendiri. Sama tapi tidak serupa.ok example, kalau isu agama selalu kita ceritakan. adakah itu perkara lapuk atau membosankan.Kita cuba mengikatkan.jadi blogger makin bertambah dan setiap orang ade source sndiri untuk rujukan.jadi tidak mustahil post lbh kurang sama menjadi rujukan org berbeza.Wah panjang ni..

  2. BeaN MorENo says:

    >haha…emi ko nak tulis entri untuk aku ke?hak3

  3. penaberkala says:

    >stuju sgt2mmg pengulangan itu bagussatu, penyampaian yg berbeza-bezasatu lg, kesahihan dpt dicari

  4. >hehehe..suke..ape salahnyer ulang..blogger baru makin ramai contohnyer kasih kan..so copy paste je balik tp tambah la mengikut peredaran mase..xkan nak crite macamne nak letak shoutbox kan..heheheh

  5. Sharinginfoz says:

    >macam2 jenis cara diaorang sampaikan….. itu yang membuatkan blog ni berbeza dan of course yang penting kena ada identiti sendiriPandangan Mengenai GST

  6. AiZ says:

    >i agree with u bro… semua orang tak sama…komen entry saye pulak..k.. hikhik.. klik kuat-kuat kat sini >>APAKAH PUNCA U ALL KETAGIH BERBLOGGING?

  7. helena's says:

    >kekacakan mengatasi segala rintangan…poyo!hahahaha

  8. Aidi-Safuan says:

    >"Dah malam saya ada tanggungjawab kedua jika berada di rumah."tak paham la bean. ape tanggungjawab kedua tuh?

  9. Anak Perak says:

    >aidi, ko ni pon satu.orang dah kawen phm2 jer la tanggungjawab tu.hehe.. :p

  10. Matjoe says:

    >aku br pekene nasik lepamk pagi ni😛

  11. BeaN MorENo says:

    >penaberkala – ye memang betul tu satu point jugak tuh

  12. BeaN MorENo says:

    >kasih – hak3…itu memang lawak…

  13. BeaN MorENo says:

    >sharinginfo – hak3…betul2

  14. BeaN MorENo says:

    >aiz – ya betul2

  15. BeaN MorENo says:

    >cikhel – salah ke?hak3

  16. BeaN MorENo says:

    >aidi-safuan – adolah…hak3…nak tau kahwin la bro…

  17. BeaN MorENo says:

    >anak perak – ko je kawan yang memahami…

  18. BeaN MorENo says:

    >mat joe – bestkan

  19. Liza says:

    >sgt suka tgk adnan sempit the movie, best!

  20. BeaN MorENo says:

    >Liza – hak3…samalah kita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s