>CULTURE : BAGUS KALAU KITA ADA IDEA TAPI…

>


Hye geng,entry pantas sebab pukul 4 saya nak kena siapkan kerja sikit.Ni berehat setelah pergi buat ukuran kat bangunan lagi satu.Sebelum apa2 saya nak ucap terima kasih kat readers & follower (termasuk blogger2) yang masuk blog ni & support.Ni yang Kak Nita sayang semua sampai kiamat ni.Hati ada senang lepas dapat komen ni :


comment Aus

Tanpa perasaan was2 terhadap ke“halal”an comment ni saya terus terjah je Murai.Saya macam tak percaya sebab mamat ni memang suka hangitkan orang.Jadi result dia :

muka saya depan sekali?gila ke apa?hak3…

Macam tak percayalah gambar saya posing maut macam Lana Nordin masuk Murai.Tak tidur malam lah saya macam ni.Ni time buat Live Blogging hari tu bersama2 Jai,Aidi,Eyriqazz dan Zaid.Amacam style tak?

Oklah masuk balik topik perbualan hari ni.Apa pendapat korang pada orang yang banyak idea dan suka bagi idea?Mesti korang rasa dia ni bagus kan.Sayapun suka bagi idea.Tapi idea yang saya bagi kat orang lain itu adalah idea yang memang saya boleh buat dan tak melibatkan sesiapa yang lain.Yang tak boleh blah nya bila ada jenis orang yang memang suka bagi idea tapi idea tu dia sendiri tak tau nak settlekan dan mengharap orang lain untuk selesaikan.

Saya bagi contoh kat korang apa yang saya maksudkan.Dalam satu organisasi memberi pandangan itu perlu.Tapi janganlah korang berniat bagi idea just untuk korang dapat nama.Kalau idea yang nak diluahkan itu memerlukan orang lain untuk melaksanakan korang bincanglah dulu dengan pihak berwajib.Ni tak idea berketul2 tapi diri sendiri tak boleh nak buat lepas tu pas kat orang lain.Adus sakit otak bila jumpa orang macam ni.Kenapa saya cakap boleh buat sakit otak?Simple je,idea korang bagi then pas kat orang suruh buat.Then kasi lagi idea lepas tu pas lagi kat orang.Ni akan membebankan orang yang korang pass kerja tuh?Nak jadi main con ke apa?hak3…Yang paling tak bestnya lembu punya susu Britney dapat nama.Ces!

Dah banyak kali dah saya kena macam ni.Bukan dalam alam pekerjaan je dalam pergaulan pun ada.Kasi idea then bagi order je.Bila project tu jalan cun dia yang lebih2 bangga sampai nak kene belikan spender baru sebab terlalu kembang.Tapi bila benda tu tak jalan yang jalankan ni kena maki.What Da!!!So harap korang faham apa yang saya nak sampaikan ni.Nak kasi idea tu tolong fikirkan samada korang boleh buat ataupun korang nak pass kerja tu.Kalau takat kasi idea sebab nak nama itu adalah perbuatan kurang pintar dan tak sepintar telefon pintar iPhone.hak3..


p/s :
– Tugas saya selaku “Mat Bangla” memerlukan ketangkasan dan tenaga maksima jadi kadang2 sakit belakang.Nasib baik ada panadol Extend (ada gaya2 iklan Bong tak?)

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bagi Idea, Bloggers, Blogging, Culture, Gathering, Gatsby, Gatsby Deodorant Street Fair, Murai.com.my. Bookmark the permalink.

16 Responses to >CULTURE : BAGUS KALAU KITA ADA IDEA TAPI…

  1. >kadang2 bnyk idea nk update blog, tp nk huraikan jd karangan tak menjadi. hohoho.. share2 dgn org lain idea kn bgus..*ape aku ckp ni?

  2. aRoL says:

    >Salam Bean,rasa macam nak faham tapi…kalau lembu punya susu, sapi dapat nama tu memang biasaler dalam masyarakat kita ni..hehe..lari tajuk tak ni..

  3. Hazzy Ishak says:

    >ya ya sokong mai*tiba2kes caras mencaras ke?ha ha ha

  4. BeaN MorENo says:

    >arol – memang biasa tapi berpada2 lah…yang masak ni orang yang perah susu…hak3

  5. BeaN MorENo says:

    >hazzy – haah…lebih kurang macam tulah

  6. BeaN MorENo says:

    >fateha – bare ribu?

  7. helena's says:

    >yang aus cakap tu apa eh?hahaa

  8. BeaN MorENo says:

    >cakap apa?tanyalah aus…hak3…bukan saya yang cakap kan

  9. Sky0ne says:

    >tak femes konon…ini kan buktinya…kehkehkeh

  10. >kejam gile sanggup cakap aku hangit , hahahak .yg web bollywood tu .tak silap aku ade kat http://www.yolike.com/video/play.php?p=video&id=fj8bisfAaVEhahahak .

  11. >kan dah popular. hahaks.*idea* boleh peras ugut idea tak? huhu

  12. BeaN MorENo says:

    >skYone – ini je yang nak dibanggakan…buek malu yo…hak3…

  13. BeaN MorENo says:

    >aus – ko ada2 jelah…mana ko dapat link

  14. BeaN MorENo says:

    >billet – orang nak peras ugut takkan bagitau sebelum dia peras ugut…apalah…hak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s