>KOC MERAH JAMBU UNTUK WANITA

>


Morning guys,sambil2 saya siapkan laptop Twinhead zaman Leftenan Adnan ni saya taip entri untuk korang.Mungkin ni jelah kesempatan yang saya ada untuk berkongsi dengan korang dalam blog Suterablogger ni.Itupun kalau korang datang baca lah kan.Kalau tak, “tak dapek den nak nolong”.Untuk pengetahuan korang kawan kita Puan Capa dah selamat melahirkan anak.So nanti kita boleh buat plan untuk terjah dan dukung anak dia.Cikhel sila kemukakan kertas kerja anda (wah dah macam CEO plak.Tapi bukan CEO Kueh Tart,sebab itu Sendra punya).Ni satu berita gembira,ada lagi satu berita gempak iaitu CikLilyPutih dah transform blog dia menjadi DOTCOM.Satu kemajuan yang best kita dengar.Dengan bantuan pakar iaitu Kak Tash,Lily berjaya ubah blog dia jadi cun dah cantik macam dia jugak (aku tak bodek ko eyh Lily,so jgn perasan..hak3..).

Gambar ni hiasan je.Koc Merah Jambu KTM bukan bentuk dia macam ni

Alamak Muqaddimah punya panjang pulak.Takpe2 berita gembira seharusnua dikongsikan bersama dan berita sedih simpan sorang2 (hak3,boleh eyh macam tuh).Tadi masa nak pergi kerja saya ada terdengar kat Hotfm yang KTMB ada sediakan facility baru.Kemudahan ni dipanggil Koc Merah jambu.Wah i like pink.Apa perbezaan antara Koc Merah jambu dengan Koc2 biasa?Simple je Koc merah jambu disediakan untuk WANITA sahaja.So kalau terasa diri tu takde aset2 wanita tolong jangan nak menggatal masuk koc ni.

Kenapa nak kena asingkan?Ok jawapn ni pun teramat mudah.Kalau korang perasan train ni dinaiki oleh perlbagai bangsa dan budaya (1 Malaysia),jadi bila dah macam2 bangsa ada dalam tu termasuk warga Myanmar,Indonesia, dan yang paling best Bangladesh aroma yang terhasil kat dalam koc tu akan menyebabkan situasi kurang selesa.Jadi ini mungkin akan menyebabkan ada wanita yang tak boleh nak tahan.Takkan diorang nak kena bawa “Airwick” setiap kali masuk koc kan.

Sebab yang kedua,sikap penumpang negara ni yang tak tau menghormati orang lain.Sebagai contohnya memang kita nak cepat tapi apa salahnya bagi laluan dan tempat duduk pada warga tua dan wanita mengandung (atau yang bawa anak2).Ni tak kita asyik nak pentingkan diri sendiri je.Jadi dengan kemudahan ni maka perempuan mengandung boleh dapat tempat yang sewajarnya.

Sebab terakhir ialah ramai di antara kita ataupun warga asing yang suka mengambil kesempatan.Yelah time berasak2 memang suka.Itu jamlah diorang nak buat something yang annoying.Tangan tak tau diam.Saya masih ingat dulu masa takde kereta saya keluar dengan kawan perempuan saya naik train.Lepas turun ke satu station ni dia mengadu yang dia kena raba dengan mat indon.So lepas ni dengan adanya Koc Merah Jambu ni takde lah lagi kes gangguan seksual lagi.

Oklah pandangan peribadi saya Koc Merah Jambu ni memang bagus dan tahniah kepada KTMB kerana berjaya dengan satu idea baru yang mungkin dapat membantu penumpang.Bila penumpang senang maka untukpun lebat ma…hak3…So kepada wanita2 di luar sana selamat menggunakan kemudahan baru ni yang dah beroperasi harini.

p/s :
– Habis Mak Nyah nak duduk mana eyh?Untunglah diorang kalau dapat naik Koc Merah Jambu
– Nak tau lebih lanjut boleh masuk web KTMB

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Koc Merah Jambu, KTMB, Travel. Bookmark the permalink.

16 Responses to >KOC MERAH JAMBU UNTUK WANITA

  1. Hazzy Ishak says:

    >penah post entry pasal perancangan dorang nak sediakan koc utk wanita &akhirnya terlaksanatahniah ktm

  2. Sky0ne says:

    >aku tergelak pagi tadi dgr ada caller cakap couple yg dok berkepit je gelabah bila koc kene dok asing2…hahah

  3. Aini says:

    >bagus nih… Bagus sesangat =)

  4. BeaN MorENo says:

    >skyOne – hak3…diorang nak sedap2 lah tuh..hak3

  5. BeaN MorENo says:

    >aini – memang bagus

  6. cikmemy says:

    >bagus ktm..kadang2 bukan kene rabe.tapi kalau naik dr mid valley ptg2, same jek cam membiarkan diri untuk diraba.sesak giler!

  7. BeaN MorENo says:

    >cikmemy – hak3 memang betul..tgh2 berdiri tiba2 je ada tangan di punggung…hak3

  8. Sumijelly says:

    >yer kak sumi sokong wlaaupun x pernah naik komuter..kali terakhir adalah pada tahun 1999… huhu…tingin nak naik ngan anak2..nanti nak ajak IR kak sumi g la…heheheSumijelly.com

  9. BeaN MorENo says:

    >kak sumi – jomlah naik sama2 sampai seremban…saya boleh jadi perempuan

  10. Matjoe says:

    >btul pnjang intro.setuju idea ni. menghormati kehormatan wanita

  11. BeaN MorENo says:

    >matjoe – tu nama dia skintro

  12. ..nOj rawK.. says:

    >ok dh mula berfikir alponpo yg pakai skirt nk duk mane? koc biasa? hahaha

  13. BeaN MorENo says:

    >amanede tuh?baru saya tau ada perkataan tuh hak3…mungkin ada lagi satu koc yang warna kelabu taik anjing…

  14. Bb Hussain says:

    >memang bagus apa yg ktm wat ni..tp nanti nyah2 pun sibuk nak naik sekali..

  15. BeaN MorENo says:

    >BB Hussain – hak3…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s