>CULTURE : PISTOL ITU DIBERI UNTUK PERTAHANKAN DIRI BUKAN UNTUK MEMBUNUH

>


Morning guys,sebelum saya settlekan task yang berlambak ni biar saya tulis satu entry untuk kasi saya semangat bekerja.hak3…Setelah membaca blog teman2 yang lain termasuk aiensepet (yelah teman memang mesra) saya agak tersentap.Entri dia menyedarkan saya.Sedih pulak saya rasa bila baca entri dia.Actually saya tiada niat nak bagi dia sedih.Cuma selaku “Bangla” saya kena kerja keras di office.Semalam saya memang agak keletihan sebab banyak berfikir.Jadi saya berjanji hari ini saya akan lebih cergas di padang untuk membawa pasukan memenangi cup.Jangan takut Gerrard akan bangkit dengan skill terBAEK.

Oklah berkenaan dengan kes semalam.Tersentak saya baca Harian Metro bila dapat tau yang seorang pelajar 15 tahun ditembak mati polis.Tajuk berita tu ialah “Adikku Bukan Penjenayah”.Cukup tragik dan saya tak dapat bayangkan kalau benda ni jadi kat adik saya.Sedih beb lainlah kalau dia memang bersalah.Rasanya dah banyak kali saya terbaca pasal “Abang Baju Biru” tersalah sasaran.Saya terfikir apakah dengan kelebihan berpistol “Abang Baju Biru” boleh lepaskan tembakan sesuka hati.Mungkin ada alasan tersendiri kenapa “Abang Baju Biru” melepaskan tembakan.Itu hanya Allah je yang tahu.Saya tak boleh nak buat kesimpulan sendiri takut nanti ke “dalam” beb.

Kalau diikutkan logik,apa salahnya kalau “diorang” kejar sampai dapat then block kereta tu dulu sebelum tembak.Rasanya tak salah kalau kita keja dulu,sebab apa gunanya siren yang ada kat atas kerata.Dalam Harian Metro bertajuk Kami Mahukan Keadilan,keluarga arwah nak pihak Polis jalankan siasatan terhadap kes ni.Yelah tak pasal2 ada akhbar cakap arwah penjenayah.Wah suka2 je tuduh tanpa bukti.Kalau saya jadi family arwahpun dah tentu saya sedih dan marah.So sebelum tulis tu jangan lah main “bo” je.

Adakah pistol yang dibekalkan itu boleh digunakan sesuka hati.Sedangkan kalau nak tangkap penjenyah beratpun pistol tu hanya boleh digunakan untuk melindungi anggota sahaja.Saya tak cakap semua “Abang Baju Biru” macam ni.Ada juga yang dedikasi jalankan tugas,cuma segelintir je kot yang ada sikap ambil mudah.Jadi kesimpulannya sebelum kita nak buat apa2 silalah fikirkan dulu kesannya.

p/s :
– Mengantuk tahap gaban,ni tgh buat report nak pasang Unify kat office
– Kepada aiensepet jangan sedih2 eyh 

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Harian Metro, Polis. Bookmark the permalink.

16 Responses to >CULTURE : PISTOL ITU DIBERI UNTUK PERTAHANKAN DIRI BUKAN UNTUK MEMBUNUH

  1. Hizami Rahim says:

    >hohO~setuju.sian budak tu.baru 15tahon/;(

  2. BeaN MorENo says:

    >hazzy – yups memang tragik

  3. Matjoe says:

    >baca blog mazidul, mcm dah carefully plan dah jawapan, budak tu undur nk langgar polis, polis TERPAKSA lepaskan tembakan

  4. BeaN MorENo says:

    >matjoe – ye ke?jap aku nak baca

  5. >rasanya budak tu just takut sbb dia xde lesen memandu je..ni just rasa..xtau lagi cmna kisah betulnya..hanya rakan arwah ngn polis yg menembak tu je la tau cmna..harap2 keadilan masih lagi menjadi tonggak dlam negara kita.

  6. BeaN MorENo says:

    >ASaDa RyutaRo – saya setuju tapi kita lihat keadilan perpihak pada siapa..

  7. >selalu standard kejar dulu .apa guna ade evo , ahahaha .smlm aku baca blog bini kua , masak la kau , pujuk la die , hehehe .

  8. >Jaga lah sifu bean! ~ semalam tgk berita mak budak tuh sedih juga. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditegakkan keadilan. InsyaAllah.

  9. Sakira says:

    >Baru nak wat blogpost pasal ini. Tapi tak kesampaian. Pfft.Memang kesian ohh kat budak tu ! ;(Apa salah dia ? Haih~Anyways, Al-Fatihah for that boy.And for the police, harap-harap pihak berkuasa akan amik tindakan tegas. Seriously.

  10. BeaN MorENo says:

    >AUS – ITULAH PASAL…KO JGN RISAU AKU NI ROMEO YANG TAK KECUNDANG

  11. BeaN MorENo says:

    >BILLET – MANA ADA IBU YANG TAK SEDIH ANAK MENINGGAL

  12. BeaN MorENo says:

    >SAKIRA – NTAH…HAK3

  13. >Hi mona all is very great looking.

  14. BeaN MorENo says:

    >OSC – what are talking about???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s