>CULTURE : KENAPA SALAHKAN ORANG LAIN ATAS KESALAHAN INSAN YANG LAIN (KAMBING HITAM)

>

Hye selamat malam semua,mata dah sayup2 dah ni tapi cekalkan hati nak menulis jugak.Dah namapun blogger takkan menari,kalau menari itu dancer namanya.Hari ni banyak benda yang saya dapat dari membaca.Saya banyak baca pasal SEO dan SERP.Apa kah itu semua.Bagi blogger2 rockstar diorang memang dah faham sangat tentang benda ni.Cuma blogger2 kelas bawahan macam saya je masih mencari2 benda ni.Nanti kalau saya dah bersedia saya akan cerita apa itu SEO dan SERP yang penting bukan malam ni eyh.

Berbalik kita pada tajuk eyh,tak larat ar nak melalut malam ni sebab otak letih fikirkan perangai manusia yang tak tau bersyukur.Kenapa saya wujudkan persoalan ni?Ok kebanyakan kita kadang2 tak sedar apa yang terjadi.Suami marah isteri bila stress dengan kerja (bukan saya eyh,saya happy go lucky),boss marah pekerja bila customer cancel order dan anak marah mak bila gaduh dengan awek.Semua ni tak patut terjadi.Sebab kita akan mewujudkan suasana yang tak best.Keadaan ini adalah satu unfair situation yang akan menyebabkan seseorang itu merosakkan emosi orang yang kedua.


Saya bukak cerita ni sebab apa?Sebab benda ni jadi tadi.Email client down sepatutnya bukan salah saya.Itu problem dari MYNIC tapi walaupun saya dah terangkan banyak kali diorang tetap menyalahkan saya.Yang paling best saya dibanding2kan dengan staff yang lama.Sedangkan masalah ni semua berpunca dari staff lama dia yang menipu company.Hantar invoice tipu then saya jadi mangsa.Kalau bukan sebab dia saya tak payah nak kena transfer domain ke server hosting lain.Kira saya ni Kambing Hitam diorang la.Macam tu senanglahkan pencuri pergi rompak kedai lepas tu ada pengemis kat depan kedai mintak sedekah tak pasal2 kene tuduh merompak.boleh?

Jadi kesimpulannya,tolong fikirkan perasaan orang lain.Kalau kita tak tau apa yang terjadi dan apa yang menyebabkan keadaan itu terjadi tolong jangan jadikan orang lain yang tak bersalah sebagai mangsa.Kesian dia,dah buat kerja penat2 tetiba kena blame tak pasal2 dah hilang mood dia nak bekerja.

p/s :
– Kalau situasi macam ni terjadi lagi saya tentu akan menjadi seperti Gerrard yang tinggalkan Liverpool

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Culture, Kambing Hitam. Bookmark the permalink.

18 Responses to >CULTURE : KENAPA SALAHKAN ORANG LAIN ATAS KESALAHAN INSAN YANG LAIN (KAMBING HITAM)

  1. syahirul says:

    >erm.. terpikir.. ko keje ngan pihak hosting ke? hosting mana leh gtaw?kambing itam.. masalah besar tol mcm ni..

  2. BeaN MorENo says:

    >taklah…cuma hosting kolej ni down pasal MYNIC tadi

  3. >ada kes kambing hitam? woooooo.hahahha siap samakan ngan gerad tuh!GLORY2 MU>>____<<

  4. >huhh tak suka isu nih~ lalala

  5. Yatre Hayati says:

    >OMG…biasa lah tu..besh kan main tuduh2…lepas dari masalah katanya..

  6. aRoL says:

    >sabo je lah bro..tapi kalau nak tinggalkan liberpol, pastikan dapat team yang lg bagus ..

  7. >sabo jela , aku tgk mcm2 masalah kau ade ni . bhye ni bean , kang kau cepat tue nnt . kalau ade rezki kau dapat tempat lain , aku doakan utk kau .

  8. kak ina kl says:

    >bean..dia org kata kalau keluar iklan kat harder semua tak leh komen..boleh godek tak bagi ruang kat situ..

  9. helena's says:

    >bean tolong send gamba kat sinihelenalatisha@gmail.comtime kasih suami orang!hahahaasaya pon ade cerita tentang kambing hitam.sedih!

  10. >err..ellis pon same..kene mara jugak ngan bos tadik..actually bos kene mara ngan supplier sbb x amek brg yg dh oder..tp sebenarnye elis x oder pon brg tu..PO pon ellis x bukak..macam mane plak boleh kate ellis oder brg..tapi ellis jugak salah..sedih giler…

  11. ~ ReD ~ says:

    >paling benci kalau kena marah gara2 kesalahan @ perbuatan org lain!

  12. BeaN MorENo says:

    >frodo – takkan rooney plak…

  13. BeaN MorENo says:

    >cik eyka – apasal tak suka?

  14. BeaN MorENo says:

    >Yatre – itulah satu cara untk menutup kesalahan sendiri

  15. BeaN MorENo says:

    >arol – dah dapat team best.real madrid

  16. BeaN MorENo says:

    >aus – terima kasih atas doamu aus…doakan aku kaya udah…hak3

  17. BeaN MorENo says:

    >kakinakl – nanti saya godehkan lagi

  18. BeaN MorENo says:

    >cikhel – sorrry tak sempat anto gambo..hak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s