>TIPS : APA YANG SAYA BELAJAR DARI NUFFNANG

>


Selamat malam guys,mungkin ni entri akhir untuk malam ni.Saya baru je balik dari jumpa client kat McD.Terpaksa tinggalkan aiensepet sekejap untuk mencari rezeki.Bukan sebab saya tak romantik tapi sebenarnya romantik itu tak semestinya ditunjuk dengan harta mahupun wang ringgit.Cuma aiensepet je yang tau betapa romantiknya saya.

Oklah macam yang korang nampak kat sidebar,header dan juga atas post saya.Semuanya Nuffnang yang dah berhenti menari.Adakah saya meratapi pemergian tarian iklan.Owh tidak lagi sekarang sebab itu perkara yang kurang penting dan ia membuatkan saya ingin belajar lagi.Semakin kurang tarian semakin saya mencari cara (bukan terkejar2 ye).Entri kali ni saya nak cerita sepanjang dua tahun saya ngan Nuffnang apa yang saya belajar :

1) BERSABAR
Ramai orang yang tak sabar.Semua nak income cepat termasuk saya.Yelah sekarang takde duit macam mana nak tempuh hari esok.Ramai orang bila pasang iklan Nuffnang nak earning naik cepat.Hari ni pasang esok dah harapkan dapat RM50 untuk cashout.Hm,tak boleh macam tuh.Tapi adalah cara dia macam mana nak dapat duit dengan Nuffnang.Kita kena ingat ni bukan bisnes jual Bio_Aura ok.So perlukan kesabaran untuk earning.Pastuh ada pulak yang dah cashout tak sabar nak dapat tiket.Bila tak dapat cakap Nuffnang SCAM.Hoho…Jadi kata kuncinya ialah SABAR.

2) KERJA KERAS DAPAT BANYAK KERJA SIKIT DAPAT CIPUT
Benda ni memang penting.Kat mana2pun sama je termasuk alam pekerjaan.Sebagai contoh,korang buat marketing so maknanya korang kena;ah jumpa orang.Lagi ramai lagi banyak sale.Sama dalam blogging nak hasil yang best kenalah kerja keras sikit.Dalam Nuffnang kalau korang nak buffered bukan takat hantar email then berharap je.Kita kena menulis bila kena ngan Keyword baru dapat buffered.Ok,ada faham?


3) KESETIAAN MEMANG BERBALOI
Sebelum ni saya asyik terfikir yang paste coding Nuffnang amat menyakitkan hati.Sebab duit naik perlahan.Then mula cari ads company yang masyuk skit.Tapi tak berjaya.Tapi bila stay lama sikit ngan Nuffnang baru saya nampak cara sebenar dia.Dia ibarat macam kita guna Celcom BLUE.Ada bonus SETIA bak kata Rita Rudaini.Lagi lama kita guna lagi best.Yelah ada ke ads company lain yang kasi adiah,tiket wayang, dan event.Ada innity kasi semua tu.Takde der.Jadi apa kejadahnya saya nak tukar.Lupakan yang lain.Ramailah yang dulu blah dari Nuffnang tapi sekarang terhegeh2 paste coding Nuffnang balik.Apasal tukar?Tanya tuan punya badan.hak3…


So rasa 3 cukup kot.Banyak lagi sebenarnya tapi memandangkan hari sudah larut malam mata makin kuyu.Bila dah kuyu bantal asyik sebut nama manja saya je ajak bersantai.So renung2kan dan selamat berblogging.

p/s :
– Ingat tujuan asal kenapa korang semua berblogging maka akan jumpa lah apa yang korang cari
– Kalau traffik jatuh just biarkan sebab kalau korang dah usaha tapi still tak dapat apa yang korang cari itu ketentuan

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Buffered earning?, Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Buat Duit Dengan Nuffnang, Macam mana nak blogging, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

40 Responses to >TIPS : APA YANG SAYA BELAJAR DARI NUFFNANG

  1. joegrimjow says:

    >macam2 kan bleh balajar dari nuff niheheexsangka plak')

  2. BeaN MorENo says:

    >joegrimjoe – apa2hal pun happy belated besday…

  3. >ye2. tau xper………… tapi aku punye nuff account baru $8.huhuhu😦

  4. BeaN MorENo says:

    >syira – saya 5 bulan baru dapt rm52.95…apa cer…hak2…

  5. BeaN MorENo says:

    >billet – jangan sekali2 curang…kalau curang jangan harap nak dapat ilmu…hik3

  6. >betul tu…sabar…🙂 p.s : AHAHA. yerlaa.. hanya puan ain je twu betape romantik nya en bean. hehe.. smoge berbahagia🙂

  7. Hizami Rahim says:

    >mine tak sampai rm30.ahha.sian.;)

  8. BeaN MorENo says:

    >eyka – bagus…

  9. BeaN MorENo says:

    >hizami – takpe2 rileks je…

  10. kak ina kl says:

    >wah bean..promote habis ek..nasib baik akak punya 5 kali ganda dari kamu..jangan jelous..

  11. >sesungguhnye kesetiaan ku tehadap nuffnang tak berbelah bagi , hahahak

  12. Liza says:

    >mmg betul, yg paling penting, ingat tujuan asal blogging

  13. BeaN MorENo says:

    >KAK INA – APA YANG 5 KALI GANDA…HAK3

  14. BeaN MorENo says:

    >AUS – SAMALAH KITA

  15. BeaN MorENo says:

    >LIZA – ITU FAKTOR TERPENTING KALAU TAK LARI LANDASAN MULA LAH KELUAR AJARAN SESAT

  16. CikLilyPutih says:

    >bean cantik umah baru ko! aku suker

  17. BeaN MorENo says:

    >lily – TY lily…aku baru nak tukar lain…hak3 eryqazz kata tak nampak tulisan

  18. Anak Perak says:

    >Nuffnang tengah baca ni.siap tweet.🙂

  19. Cik Norfa says:

    >tula dia..gempak abis! glamer di kalangan nuffnang hehe

  20. nn says:

    >best best. memang rasa macam kelakar pulak if blogging for money je.🙂

  21. shandye. says:

    >nn: takde yg mustahil. ada sorang blogger tuh (ehem) dua bulan leh cash-out seratus. lalalala…tp betul la apa kata tuan tanah. kena byk2 bersabar. aku pun amek masa yg sangat2 lama utk dapatkan steady cash flow masuk melalui nuffnang.yg penting… kena rajin2 la klik iklan kat blog org…bak kata omputeh… "i scratch your back, you scratch my back harder.."eh… silap lak… ngee…

  22. BeaN MorENo says:

    >anak perak – hak3…tulah pasal memang aku dapat advertorial la lepas nih…

  23. BeaN MorENo says:

    >cik norfa – saya tak femes…biasa2 jek…

  24. BeaN MorENo says:

    >nn- janagn berblog sebab duit…nanti kita akan tulis tak ikhlas

  25. BeaN MorENo says:

    >shandye – hak3…hoho jangan macam tu bro bahaya main klik2 ni nanti apa pun tak dapat…

  26. Eyriqazz says:

    >congratz bro..kuar kat twitter nuffnang..makin sayangla nuffnang kat ko nanti

  27. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – haah lah…hak3…baru perasan…

  28. >huish , ade kat twitter nuffnang , hahahak

  29. DaHLia says:

    >hahaha….rasa panas punggung lak baca yang point no3 tu…😛

  30. BeaN MorENo says:

    >aus – ko pun tau ke?hak3…malu ai…

  31. BeaN MorENo says:

    >dahlia – alamak senpai sorry ar…saya saje2 jek…

  32. ~kuyam~ says:

    >This is nice..bertenang n bersabar..itu kuncinya..thanks for this🙂

  33. cynthialisu says:

    >Nice blog..i akan take note of your pesanan..thanx

  34. nana says:

    >take note here!thx!!

  35. Fie aka Tea says:

    >i masih setia. hak2.

  36. BeaN MorENo says:

    >kuyam – no prob…sharing is loving…hak3

  37. BeaN MorENo says:

    >cynthialisu – hehe…

  38. BeaN MorENo says:

    >nana – tulis dalam buku 555

  39. BeaN MorENo says:

    >Fie aka Tea – bagus…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s