>KALAU DITANYA…BEAN KENAPA KO BLOGGING?

>


Selamat hari Jumaat.Baru lepas solat Jumaat ni (takde niat nak menunjuk ye) dan agak insaf dengar khutbah Jumaat.Hari ni saya sempat jugak publish entri dalam senyap.Yelah sekarang tempat sudah bertukar ke tempat yang lebih terbuka dan susah nak buat entri.Yelah malu nanti tetiba ada student yang mintak sign.hak3…


Oklah saya terfikirkan kalaulah ada orang tanya saya soalan maut macam kat title atas tu.Apa jawapan yang relevant.Yelah saya bukan artis yang bila ditanya wartawan akan jawab jawapan yang biasa iaitu “No Komen” (apa jenis jawapan lah tu.hak3).Kalaulah saya ditanya soalan itu maka inilah jawapan saya :

1) TERPENGARUH

Sebelum saya start Suterablogger 2008 saya suka baca dua blog ni iaitu Saya Orang Melayu & Perempuan Jomblo.Setaip pagi bila bangun saya mesti tengok blog diorang samada diorang update ke tak.Dua blog ni memang bagi saya best untuk dibaca dan boleh buat saya ketawa sendiri bila baca.Kalau tak percaya korang boleh masuk dan baca.Jadi disebabkan terpengaruh nak jadi macam diorang,Suterablogger pun tercipta.

2) RELEASE TENSION

Dulu saya create suterablogger ni sebab saya nak release tension.Yelah kerja lagi pastuh masa tuh saya dah bertunang dan segala problem hidup saya buat dalam blog.Saya ada diari tapi macam tak syoklahkan.So dengan adanya Suterablogger saya dapat ekspress perasaan saya dalam maya.Pastu belajar sikit2 pasal web design.

3) CARI KAWAN 

Masa 2008 saya tak taupun guna FB or Twitter.Saya just guna blog dan Friendster je.Ramai jugaklah kawan yang saya dapat dari blog.Sampai sekarang.Dan kalau saya tak buat blog saya takkan kenal Mel,Eyriqazz,CikHel,Jard,Aus,Kak Ina dan yang penting puan capa (sebab dia yang ajar saya apa itu wondergirl).

4) NAK PERGI EVENT(BERSOSIAL)

Saya jenis yang susah nak pergi event (kecuali kenduri kawen).Tapi bila berblogging macam2 event yang saya dah pergi.Termasuk organize event small gath kat The Mines (ingat tak CikHel).Best gile pergi event nih.So bila berblogging saya boleh happy2 dan bergembira di tenpat event.Dapat tiket wayang.Pergh best.

5) BIKIN DUIT

Yang ni dulu saya anggap no 1 tapi sekarang dah tak penting sebab benda ni sebenarnya kita kena rileks.Kalau kita tumpu pada penulisan maka duit tu akan datang tanpa diundang.Tapi kalaulah kita asyik fikir nak duit je memang susah dan stress.Jadi rileks sudah…

Jadi amacam boleh diterima tak alasan yang saya kasi tu.Kalau tak terima itu bukan masalah saya sebab alasan ni saya yang create dan korang baca pastuh komen.Masing2 ada alasan tersendiri kenapa buat blog.Itu terpulang pada korang apa sebab korang buat BLOG?

p/s :
– Saya dah nekad untuk pakai baju pink esok kat Gatsby.Ada bantahan?
– Jumpa kat sana eyh jom kita buat rekod baru Malaysia esok!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Kenapa buat blog?. Bookmark the permalink.

29 Responses to >KALAU DITANYA…BEAN KENAPA KO BLOGGING?

  1. helena's says:

    >bean..macam tak caye kite pernah organize event kan.hahahahabangga dengan diri sendiri..hehehesaya tanak pakai baju lah esokhahaahaada bantahan?

  2. ~ ReD ~ says:

    >senang lah nak cam bean nanti. cari jejaka berbaju pink😀

  3. Hizami Li says:

    >ya.betol.duit tu bukan keutamaan.sampingan.hehe.;D

  4. BeaN MorENo says:

    >CIKHEL – HM…PAKAI BAJULAH TAK MALU EYH…

  5. BeaN MorENo says:

    >RED – JUMPE TEGUR JE EYH JANGAN MALU2

  6. BeaN MorENo says:

    >HIZAMI – KALAU ANDA BOLEH BERFIKIRAN MACAM TU MAKA ANDA DAH BERSEDIA UNTUK EARN SOMETHING

  7. CikLilyPutih says:

    >la baju pink ke bukan purple ke? ala ko nie…

  8. Sendra says:

    >KAU NI..KEJAP PURPLE KEJAP PINK..AIYAA..

  9. farenova says:

    >akak buat blog sebab husband galakkan. Mula-mula cuba-cuba je, lepas tu sampai sekarang mencuba tanpa jemu.. dan timbul minat hehehe,nanti upload gambor, nak tgk bean pakai baju pink🙂

  10. BeaN MorENo says:

    >LILY – AKU NAK PAKAI PINK…RINDULAH PADA PINK

  11. BeaN MorENo says:

    >SENDRA – AKU TERPAKSA PAKAI PINK

  12. BeaN MorENo says:

    >KAK FARENOVA – WAH BESTNYA HUSBAND SPORTING…SAMA CAM SAYALAH…UNTUK KAKAK CANTIK NI SAYA AKAN TANGKAP GAMBAR BYK2…

  13. Hazzy Ishak says:

    >saya dulu tatau langsung nak berblogging.padahal dah ada blog dari tahun 2007, kalau start dari dulu mesti skg saya dah femes…hahah

  14. BeaN MorENo says:

    >HAZZY – HEHE..BETUL2..SKRG NI FEMES JUGAK KAN…

  15. >pink itu ayu! p/s: banyaknye typing error.😛

  16. Eyriqazz says:

    >semua yang diatas..hak3…sebab utama sebenarnya alisya…

  17. >erm, cool..dari blog la jugak kenal sama kalian dan kamu juga yer Bean🙂

  18. >ohh yeah, motip nk apaki PINK? xmo kawan! hahah!

  19. JAI says:

    >Aku dah pernah pakai baju pink dikala event samsung corby…Esok hati-hati GENG PINK JAMBU mari..hehe…Bean bagilah VOTE KESIAN kat video aku dalam ruumz tuhhh yerr..hehe

  20. BeaN MorENo says:

    >NEMA – YA BETUL…HAAH BYK TYPO SEBAB DIPERHATIKAN…HAK3

  21. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – sebab alisya eyriqazz dah jadi rockstar blogger

  22. BeaN MorENo says:

    >poojie – hak3…haah eyh saya baru je dapat kenal poojie

  23. BeaN MorENo says:

    >poojie – pink itu jambu…kahkah

  24. BeaN MorENo says:

    >jai – baik boss lepas gatsby saya vote eyh

  25. Ummi says:

    >Salam…akak lompat dr dapur k.ina tu ha..terpegun tgk bila Bean buatkan template baru dia..cantikk..Pasni leh la akak mintak tuluuun pulak..x reti lansuuunnn bab domain2 nih..hehe

  26. BeaN MorENo says:

    >umi – hehe…boleh xde masalah…saya sedia membantu…

  27. honeyamour02 says:

    >bila baca sebab musabab u jadi blogger..semangat ku pun semakin menaik dan terus menaik…hikhikhik….

  28. BeaN MorENo says:

    >bagus…blog u pun agak best untuk dibaca…

  29. Matjoe says:

    >bagus bean. aku blogging utk sedarkan org kepentingan melabur dan manage duit dgn betul.duit come second.aku pon inspired from blogger investor b4 aku start aku punya blog sekarang

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s