>MOOD KERJA KE LAUT…TAPI MOOD BLOGGING MASIH DI TEPIAN PANTAI

>

Salam guys,late entri dari Bean Moreno sebab tetiba bos panggil saya untuk bekerja hari ni (uiks bukan digantung 14 perlawanan ke?).Takpelah at least ada kerja lagi kan.Saya jadi pelik bila dia panggil saya datang balik kerja.Jadi disebabkan saya dah lama bercuti (baru 4 hari lah Bean),maka mood bekerja masih kelaut macam nelayan gi cari rezeki.Ombak (bukan Ong Bak ye) kemalasan mengganggu emosi saya semasa bekerja.Tapi saya mesti siapkan kerja saya semua.
Mood blogging masih hangat tapi berada di tepian pantai sebab kerja dan blogging adalah satu benda yang berbeza.Lebih2 lagi bila dah cashout (ooops pecah rahsia sudah).Yang best earning untuk “Project Alpha” saya dah received semalam.Makanya saya masih boleh cashout lagi next week sebab dapat earning Gatsby hari isnin depan (wah senangkan jadi blogger).So siapa yang masih belum check earning “Project Alpha” week 6 sila check ye.Yang tak dapat jangan ambil hati dan jangan putus asa sebab saya tau perasaan putus asa itu sama macam perasaan putus tunang (uiks ye ke?).
Pada yang terasa ngan entri saya semalam saya mintak maaf sebab saya takde niat nak sakitkan hati siapa2.Itu just peringatan untuk saya dan korang je bahawa kalau kita tak usaha tapi berangan je lebih memang takkan jadi.Yelah nak jadi macam Redmummy bukannya senang kalau kita just cakap je.Awal2 dalam blogging memang kita kena buat something special untuk blog kita,kalau tak memang kita takkan nampak result.Yang penting biar lambat naik, janji rock (oops!!!).
Nak cerita pasal awal2 saya blogging.Saya start dengan zero knowledge.Nak tengok earning Nuffnang naik sebulan sekalipun susah.Bila buka akaun Nuffnang je perasaan ingin bunuh diri selalu menganggu emosi.hak3…Patuh nak dapat visitro mak aiyh punyalah susah.Setiap hari check mesti bawah 50 unique.Tapi sekarang tidak lagi.Tiap2 minggu dah boleh cash out.Visitor ada lebih sikit la kan.Perbezaan Bean Moreno sekarang dan dulu ialah Bean Moreno yang sekarang dah faham apa itu “Blogging”.Dan takkan stress dengan visitor mahupun earning sebab semua tu adalah rezeki dan hasil usaha.Macam hari ni saya update lambat dan tak konsisten,hasil dia memanglah visitor sikit.So redha jelah.
Jadi kepada blogger lain jangan terlalu taksub sangat dengan earning sebab tu semua bergantung pada hardwork korang dan strategi yang korang pasang untuk blog korang.kalau malas so faham2 jelah ye.Jadi kalau korang pasang angan2 nak jadi Redmummy the second jadilah macam dia sebelum Redmummy tu famous.Ingat What You Give You Get Back

p/s :
– Saya tak nak jadi Redmummy tapi saya nak jadi Kenny Sia.Boleh?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Buat Duit Dengan Nuffnang, Macam mana nak blogging, Macam mana nak buat duit online?, nuffnang, Nuffnang tu Apa?. Bookmark the permalink.

14 Responses to >MOOD KERJA KE LAUT…TAPI MOOD BLOGGING MASIH DI TEPIAN PANTAI

  1. Anak Perak says:

    >Betul 2 niat kena suci. Sual earning itu tletak pada rezeki

  2. Eyriqazz says:

    >boleh aje bro…aku nak jadi cam theeggyolks..hak3…dari 10 hadiah,7 sapu…lumayan tu…

  3. BeaN MorENo says:

    >anak perak – yups niat baik dibalas baik…jahat dibalas jahat

  4. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – whoops.itu tamak namanya

  5. Epul Azimi says:

    >aku nk jadi diri sendrik,biar lambat asal selamat…:)

  6. BeaN MorENo says:

    >epul – ya bagus…anda akan faham bila sampai satu tahap mood kelaut…hak3

  7. >erm, adam pun paham prasaan tu, blog adam bukan ramai yang dtg pun, tapi takpe. adam sronok tulis kasi mummy dan daddy baca. baca blog org len pun besh.tapi kekadang bila tgk blog org len ayat sebaris dua je, tapi trafik beratus-ratus rasa cam pelik plak uuu~

  8. kak ina kl says:

    >ooo kamu kerja ek hari ni..patut lambat update..akak pun dpt lagi duit dari alpha project..lepas event tu pun nak cash out..

  9. BeaN MorENo says:

    >rayyan – hm pelahan2 sebab duit tuh akan datang kalau kita niat betul…jangan terlalu tumpu pada duit bila blogging

  10. BeaN MorENo says:

    >kak ina – haah tetiba je dia panggil balik…

  11. >saya nak jd d great laydee_n.. hahahha.. yeah.. setuju-> what u gv u get it back. kalau takat air liur jer, air liur jer la yg kita dpt. huhuhuhu… mcm sy ni. uhuk.. uhuk..

  12. BeaN MorENo says:

    >laydee_ n – hak2 kita jadi apa yang kita mintak…

  13. >amboiiii best tuh dapat cashout tiap² minggu!masyuk la tuh kan!

  14. BeaN MorENo says:

    >poojie – mana masyuk…rezeki anak2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s