>ORANG SIBUK TENGOK ADAMAYA SAYA GI LAYAN SENJA PERMAI

>

Hye selamat petang,wah baru bangun tidur ni lapar plak terasa macam nak makan goreng pisang Mak Temah kat bawah (yeye je nama makcik tu Mak Temah).Tapi sebelum tu rasa cam nak taip entri untuk korang la plak.So wujudlah entri ni.


Dari semalam saya blogwalk tapi kebanyakannya semua cerita pasal Drama Adamaya (betul ke saya taip ni?).Saya tak pernah tengok pun.Tak tahu la best ke tak?Bagi korang cerita tu best ke?Ntahla best sebab jalan cerita dia ke ataupun sebab ada Lisa Surihani.Hak3…Tapi di saat korang semua layan adamaya saya dan wife layan “Senja Permai”.Kalau cerita ni bagi saya memang best walaupun tak banyak pelakon2 yang cantik2.Saya suka tengok sebab jalan cerita dia lebih kepada Keluarga dan masalah2 kejiranan (uiks sejak bila ni Bean?).



Sinopsis Senja Permai :


Cerita ni berkisar tentang masalah dan cara 3 buah keluarga menyelesaikan masalah masing2.Ada yang mempunyai masalah dengan anak2 diorang.Ada keluarga yang mempunyai masalah di antara pasangan sendiri (suami isteri) dan ada jugak yang mempunyai masalah dalam perniagaan (ditipu rakan kongsi dan diugut).So kebanyakan jalan cerita berkisar kat satu perumahan yang diberi nama Senja Permai.Pusing2 balik kat area rumah jiran2 yang sama.So jalan cerita dia banyak berkisar pasal masalah kejiranan lah senang cerita.

Keluarga Cik Nik


Keluarga Mimi

Keluarga Rahman & Syaz

Bagi saya cerita ni menarik sebab dari cerita ni kita boleh faham apa punca pergaduhan rumah tangga dan cara2 kita nak hadapi masalah yang memang berlaku dalam rumah tangga dan antara jiran2.Yang paling bestnya pengambaran cerita ni da lakukan dekat dengan area rumah saya (apahal saya tak tahu ada casting eyh…?).Senja Permai biasanya ditayangkan setiap Isnin – Jumaat pukul 9 malam.Tapi kalau korang dah terlepas episod boleh tengok ulangan marathon pada hari Sabtu.Best cerita ni rugi tak tengok.Korang layan lah dulu dia punya iklan





p/s :
– Saya pun tak tau kenapa lately saya macam suka nak tengok cerita berkonsep macam ni
– Next week memang hari bz saya selaku seorang blogger sebab :

Isnin 12 April – Screening In Rome
Selasa 13 April – Screening Date Night
Sabtu 17 April – Gatsby Street Fair

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Drama, Senja Permai. Bookmark the permalink.

14 Responses to >ORANG SIBUK TENGOK ADAMAYA SAYA GI LAYAN SENJA PERMAI

  1. >komfom next week jadi jutawan automatik!

  2. BeaN MorENo says:

    >billet – banyak la…tgh berusaha ni billet

  3. HaiDa HiDa says:

    >SENJA PERMAI??? mcm best jer.. tpi nk wat mcm mne x der ASTRO.. ADAMAYA pn tak sempat nk layan lgi sbb duk umah sewa xder tv.. huhuhu..

  4. BeaN MorENo says:

    >haida – ala cian…tgkla kat kedai makan…

  5. TUKANG KATA says:

    >Suka tengok cerita macam ni?mungkin anda sudah terfikir untuk berkeluarga?HAHA..sekadar pandangan..

  6. BeaN MorENo says:

    >tukang kata – ya saya teringin seorang anak dan sedang berusaha…hak3

  7. >saya pulak tak tengok dua2.sedey kang ? =.=

  8. BeaN MorENo says:

    >kalau cik lolly tgk memang akan rasa pelik

  9. >i suka lyan yg marathon..🙂 panjang skit..kul9 tiap2 malam 2 kjap sgt! ;p x sempat feel! ;p hahaha

  10. >wah.. macam best je.. hehe.. lama tak lawat blog bean.. dah 4 bulan kalau tak silap.. hehe..www.rabiatuladawiyah.com

  11. BeaN MorENo says:

    >miss nora – ahh memang best layan marathon…

  12. BeaN MorENo says:

    >rabi – xpe tau awak tu bz…

  13. Jeff, sabah says:

    >Btl2..Saya pulak selalu tgk citer nie dua2 skali.. Senja Permai tgk, Adamaya pun tgk..Klu Adamaya tgk hri2.. balik keje je trus bukak tv tgk citer nie coz citer nie x de rewind..Klu Senja Permai biase tgk hri sabtu..Tgk Senja Permai Marathon, skali gus episod satu minggu di gabungkan.. Best2 x pyh nk tggu2..He2..apapun kisah dua2 crite nie byk memberikan saya moral value utk lebih bersedia utk melangkah ke alam rumahtangga & keluarga..What is DO or DON'T..He2.. Sory comment pnjg sgt..He2:))

  14. BeaN MorENo says:

    >jeff sabah – dah macam review dahhak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s