>TIPS : SENJATA BLOGGER UNTUK TERUS BLOGGING

>

Hye guys,sekejap je dah malam dan saya masih di rumah.Jap lagi nak keluar pergi makan western dengan aiensepet kat uptown lama.Laparlah pulak bila cuti ni.Malam yang cuacanya panas (ke saya yang terasa panas sebab hati tengah bergelora macam nak pukul orang?).Argh lupakan dan kalau ditakdirkan saya takde rezeki kat kolej tu redha jelah.


Dah lama tak keluarkan tips.Saya sebenarnya dah kurang sikit nak tulis pasal tips sebab sejak Arwah Din Beramboi meninggal saya jadi kurang semangat dan stamina (walaupun minum tongkat ali).So traffik terus jatuh menjunam. Bayangkan biasanya unique >300 tapi lately blog ni terus suram dengan kunjungan.Kenapa?Korang dah boring eyh.hak3…Takpelah itu persepsi masing2.Saya tak boleh nak halang.


Apa yang biasa saya gunakan untuk kasi traffik dan income internet saya sentiasa jalan (itu dululah kan.Sekarang ntahlah…hak3).Saya ada method saya untuk cari traffik dan untuk tulis entri.Antara method yang saya gunakan untuk blog ni ialah :


1) GUNAKAN CHATBOX DENGAN OPTIMA
Blogger yang masuk blog ni akan tinggalkan jejak kat chatbox dan sebagai tanda hormat (untuk dapat traffik) saya masuk balik blog diorang dan baca entri diorang.Walaupun tak komen tapi at least saya baca.


2) DAFTAR UNTUK BAS
Korang pun dah tau apa itu BAS kan.Benda ni bagus sebab boleh tambah income.Bila kita tulis review pasal topik yang dia bagi kita bukan je dapat income tapi kita juga boleh dapat idea untuk menulis.So dengan kaedah ni kita juga boleh dapat traffik dengan gunakan anchor word yang diorang kasi.


3) PERGI EVENT2
Saya memang suka pergi event.Selain boleh dapat kawan blogger,kita jugak dapat experience dan boleh share macam2 pasal blogging.Disamping tu boleh buat bahan untuk menulis.So tak rugikan kalau kita pergi event walaupun gath kecil2 je.Buat masa ni Event Nuffnang memang saya tak lepas.Walaupun free screening


4) GUNA GENG BLOGGER
Ini rasanya semua blogger guna sebab setiap hari ada je blogger baru join. Saya sentiasa perasan.GB memang bagus untuk tingkatkan traffik sebab lepas ping memang akan ada blogger yang masuk ke blog kita melalui GB.So Thanks to Kong sebab wujudkan benda ni.


5) YOUTHSAYS
Benda ni memang dah 3 bulan saya guna dan memang best.Konsep dia link ads.Selain kita boleh generate income,kita juga boleh dapat tiket wayang dan banyak lagi hadiah2 best.Selain tu kalau otak tengah kosong takde idea,kita boleh tengok ruangan advertising untuk promote kempen yang ada.So adalah idea kan.Youthsays memang best.Tak caya tanya Aus.


Rasanya itu jelah kot yang saya boleh share.Mungkin korang ada cara lain untuk maju dalam blogging so boleh share.Sebab setiap insan memang ada cara tersendiri untuk tingkatkan diri.

p/s :
– Maybe ni entri last untuk hari ni sebab bila aiensepet balik dia nak update blog dia pulak.So korang gunakanlah apa yang saya bagi tu dengan betul

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogadvertisingstore, Bloggers, Blogging, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Youthsays. Bookmark the permalink.

29 Responses to >TIPS : SENJATA BLOGGER UNTUK TERUS BLOGGING

  1. >kau main petik name aku . hahahak ..tp mmg best lol. hahahak .aku lpe nk cakap , aku xd paypal .xde kad kreditt , xleh buat akaun die utk BAS

  2. >bean.. ko pinjamkan la kad kredit utk aus wei.. sian die.. ehehe

  3. Sendra says:

    >kalau aus tak nak,aku tak kisah nak pinjam kad kredit kau bean..

  4. Eyriqazz says:

    >fuhh,siap ada senjata tu..bsk akan ada entry bean tersenyum lebar bersama big show@Shaolin Tiger…Hik3…

  5. Hizami Li says:

    >hehe.senjata.jenis apa ek?hohO~btw, my blog tak sampai kot unik 300 tu.ahha~sedey~T-T

  6. nursarah says:

    >senjata tu.. huhuhu

  7. >.da lama x maen youthsay tu.busy! =(

  8. BeaN MorENo says:

    >aus – xpayah kad kreadit la…aku boleh je

  9. BeaN MorENo says:

    >jard – ko lah bagi…ko kakitangan kerajaan

  10. BeaN MorENo says:

    >tukang kata – xpe2…sharing is caring kan…

  11. BeaN MorENo says:

    >sendra – hak3 ko igt aku ah long

  12. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – apa plak kejutan untuk saya ni bang…hak3…takut la cam ni

  13. BeaN MorENo says:

    >hizami – boleh buat benda tak mustahil

  14. BeaN MorENo says:

    >nursarah – hak3 macam gempak kan

  15. BeaN MorENo says:

    >fatehah – sekarang dah jadi lagi best tau…rugi tak aktif

  16. s h e e says:

    >nice tips…thanx… ^_^(v)

  17. >nak jugak la gune senjata..(pegi register)😉

  18. ween says:

    >1st time dgr pasal youthsay & BAS🙂 thanks for sharing. huwaaa, aku rindu gila nak join event Nuffnang lg.

  19. sWeEtdArLinG says:

    >aku rasa aku dah slow down laa skang ni.. sibuk menjana kewangan ehehehe…tunggu aku berenti keje, aku aktif balik ngan blogging… tunggu, tak lama… tahun ni jugak! insyaAllah

  20. BeaN MorENo says:

    >nemo – haha.laju betul…thanks

  21. BeaN MorENo says:

    >shee – just sharing

  22. BeaN MorENo says:

    >ween – aku rindu nak bahan ko la ween…marilah…hak3

  23. BeaN MorENo says:

    >Emi – cepatlah skit berhenti kerja…hahaha

  24. anys says:

    >owg pun baru masuk youthsays…tp xfaham sgt la…ermm..

  25. BeaN MorENo says:

    >anys – hehe nanti saya kuarkan entri pasal ni

  26. mizzura says:

    >eee…nak join youthsays..tak nyempat2…sabar2…

  27. BeaN MorENo says:

    >mizzura – try la dulu join…kejap je register

  28. >Wifi laptop Terus nyala?indikator wifi nyala terus saya pakai laptop toshiba L510 mohon bantuannya gimana cara menonaktifkan wifinya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s