>CULTURE : NAK TIKAM BIAR SAMPAI MATI JANGAN TAKAT TIKAM BELAKANG SEBAB STILL BOLEH COUNTER ATTACK

>Selamat pagi u oz (uiks apahal gaya dah macam Azwan Ali.hak3),hari ni saya diberi cuti oleh majikan (bukan diberhentikan ye) sebab ntahla maybe dia kesian kat saya yang telah berkhidmat selaku pekerja “Bangla” untuk diorang.So saya terima jelah cuti ni dengan hati yang ikhlas.Terima kasih ye boss sebab memahami.



Tajuk entri cam marahkan,sebenarnya saya tak marahpun sebab saya ada method metafizikal dalam diri dan saya juga ada tuhan yang melindungi saya.So setiap apa yang buruk saya akan nampak dengan jelas walaupun orang tu tak tunjuk tanda.Itu pasallah kat office saya memang susah nak bercampur dengan orang lain dan rela tidak berpindah dari bilik saya.Tapi ada jugak orang yang tak faham.


Korang mesti pernah kena kan situasi di mana bila korang percaya kat orang tu then korang cerita feeling dan hidup korang kat dia senang2 cerita rahsia “spender” korang kat orang lain.Saya dah banyak kali kena.Dulu saya jenis susah nak bercerita or share something dengan orang.Sebab bagi saya backstabber memang byk. Saya baru terkena sekali lagi di mana bila saya cerita something kat orang tu dia pulak pergi sebarkan kat orang lain.Adakah dia nak bercerita sebab nak popularkan saya (yang ni takpela) ataupun menggunakan saya untuk kipas orang atasan.Itu dia je yang tau.


Tapi semalam saya betul2 terasa panas satu badan bila semua rahsia saya termasuk blog ni tersebar luas.Mak aiyh saya jadi bloggerpun jadi persoalan. Padahal saya ada agenda nak tolong diorang untuk masuk dalam dunia maya dan saya ada buat draft untuk keluarkan blog untuk diorang.Tapi takkanlah saya nak tunjuk dan itu bukan jenis saya.Itu adalah satu surprise yang saya nak bagi kat pihak majikan walaupun sebenarnya diorang janji macam2 kat saya dan sampai sekarang saya masih belum dapat apa2.Dan untuk pengetahuan korang saya ada register kan kolej untuk satu program IPT di satu website.Kalau saya tau la diorang jenis macam ni memang saya akan show off setiap benda yang saya buat.Ces.!!!Biarlah dia dengan dunia tikam belakang.Sampai bila la nak maju kalau still dengan attitude macam tu.Kepada backstabber thanks for showing your attitude to me.May God bless You…


So kepada korang semua sila hindari sikap tikam belakang,sikap suka bodek dan sikap suka mempergunakan orang lain untuk dapatkan nama.Sama jugak dalam blogging,korang nak famous jangan guna nama blogger lain.Biar korang famous dengan identiti korang sebab itu lagi dihormati walaupun makan masa.Saya pun tengah belajar cara untuk tingkatkan kefamousan pada diri saya.

p/s :
– Teringat masa join satu organisasi rahsia dulu,orang gunakan saya sebab saya tau organize underling saya.Tapi bila saya bersuara benda yang betul,pendapat saya ditolak mentah2 dan underling saya dia amik.perghh…panas seyh…
– Lepas ni saya akan amalkan pesanan Stone Cold pada saya itiatu :
“DTA (dont Trust Anybody)”

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Attitude.Tikam Belakang, Bloggers, Blogging, Story, Suterablogger. Bookmark the permalink.

12 Responses to >CULTURE : NAK TIKAM BIAR SAMPAI MATI JANGAN TAKAT TIKAM BELAKANG SEBAB STILL BOLEH COUNTER ATTACK

  1. Matjoe says:

    >dont trust ausmelankolik lagi. hak hak

  2. BeaN MorENo says:

    >hahaha…kita kene trsust dia sebab dia dah gempak dalam SEO bro

  3. Hizami Li says:

    >erk.sabar ye.dlm hidop mmg mcm tu.msg2 xley tgk kejayaan org len.T-T

  4. thegadis | N says:

    >bese ler tuhdh bese dpt membe cmnie.tpy xtaw nk hndle cmne.redha jerk la kowt. (:

  5. penaberkala says:

    >adus, benda2 camni sakitguning dlm lipatan, musuh dlm selimut dan seangkatan dengannyasabar bro

  6. BeaN MorENo says:

    >hizami li – haha–tgh bersabar ni…

  7. sumijelly says:

    >trus me!!! hahahahahawah bean..ko bikin kak sumi jeles sbb ko dpt jumper blogger2 yg terkemuka….hahahahahaSumijelly.com

  8. BeaN MorENo says:

    >sumi jelly – kak…kalau boleh saya nak jadi cam diorang

  9. >Culture?????????????1. What is culture and why is it important to understand when studying history?2. How are cultures and belief systems around the world similar and different?

  10. Anonymous says:

    >p/s: organisasi rahsia? mcm poyo je.. yg penting kalau bran fight 1 by 1 tgk..

  11. BeaN MorENo says:

    >anon – sape poyo…?kalau mcm mana nak 1 by 1 kalau asyik selindung dengan anon tul tak?sape lagi poyo dan penakut?

  12. >anon tu bos kau dulu kot , hahahak .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s