>PENUTUPAN MINGGU YANG SENANG LENANG

>

Hye selamat hari ahad guys,hari rehat2 & hari santai2 orang kata.Mood agak kelaut sebab sindrom ni dah menular pada saya plak.Ntah apa halpun saya tak tau.Semalam saya ada mengadu pada tok guru saya dan telah dibancuh seperti milo panas.

Actually saya taknak publish entripun hari ni.Ntah tak tau apa mimpi lepas bangun tido tadi saya dikejutkan dengan entri aus yang mengatakan PR dah update.Saya dengan pantasnya check status PR saya.Yela kalau aus dah update mesti orang lain punya pun dah updatekan.Jadi saya check kat PRChecker then ini hasilnya :

Free Page Rank Tool
Owh sangat teruja sebab dah dekat 4 bulan saya check asyik 0 je akibat bertukar domian.Dulu 4 ataupun 3..ces..So saya dah boleh apply job untuk BAS:Blogadvertisingstore.Dah lama tak menuai hasil dari diorang sebab tak cukup PR.So sekarang saya akan bekerja keras untuk dapatkan extra income dari blog saya.Sapa2 yang berminat bolehlah register ye.

Suterablogger juga menerima berita baik apabila dianugerahkan pingat kebesaran untuk Alexa (chewah sembang nak best je).Takdela Rank Alexapun dah agak best sikit sebab dah <1,000,000.Terkejutkan blog yang sempoi camni boleh kurangkan nilai dalam Alexa.So ni result dia :

klik untuk tumbesaran sempurna
Mak aiyh dalam Malaysia rank ke 7000 lebih.Memang teruja sebab first time saya buat blog ni rank dia 12,000 so semakin popular la kan maknanya.Ni yang membuatkan saya rasa cam tak best kalau saya main2.Dengan rank2 ni membuatkan saya rasa yang saya patut kerja lebih kera untuk “up”kan lagi tahap Suterablogger.

Saya tau yang rank2 ni semua tak la sebagus orang lain tapi at least saya buat yang terbaik untuk blog saya.Saya cuba belajar dari orang lain cara untuk jadi bagus walaupun tak sebagus diorang at least saya mencuba.So kepada korang kalau saya boleh buat korang pun mesti boleh.Sebab dalam dunia takde benda yang mustahil as long as kita mencuba.

Last sekali saya nak tunjuk bukti kat korang yang Nuffnang bukanlah SCAM sebab saya dah received check pada last Friday.Setelah sebulan saya tunggu sampai jugak duit gaji saya.Thanks to Nuffnang sebab kasi gaji.Lain kali hantar la ribu2 pulak.Tak cukuplah ratus2.huk2…Ni tgh tunggu lagi satu check cash out last week…


p/s :
– tak sabar lah nak jumpa blogger2 lain 7th April ni.Lama siot tak jumpa Nara..
– Siapa kata blogging itu sia2…bak datang biar abang tarbiah sat…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Alexa, Buat Duit Dengan Nuffnang, nuffnang, Nuffnang tu Apa?. Bookmark the permalink.

16 Responses to >PENUTUPAN MINGGU YANG SENANG LENANG

  1. >apsal bg blur? ehehe

  2. BeaN MorENo says:

    >owh…nilai dirahsiakan…

  3. fatin says:

    >tahniah..dpt bnyk berita gembira :)semoga terus sukses dalam dunia blogging😀

  4. >cepat2..nk tgk nilai . hahahak .

  5. Sendra says:

    >hai abdullah hafiz..update pun blog..aku tunggu siot kau update..hahah..cheers bro..

  6. Eyriqazz says:

    >hii abdullah hafiz..jauh sekali dengan bean moreno…nama nampak alim2 gitu…hik2…P/s :Abdullah Hafiz,boleh berkenalan.Asal plz…Hik3…good luck bro n teruskan usaha…

  7. Eyriqazz says:

    >Bean :yg blogadvertising tu..bm dia acceptke?or kena english?kasiklah info lebih skit..berminat juga kalau ok..alhamdulillah..aku pun dah dpt pagerank 3…

  8. redfingger says:

    >bean memang hebat..apa mau rahsi2 nie…kasi jelas la bro..:-) jumpa rabu nie bean..:-)

  9. BeaN MorENo says:

    >fatin – terima kasih atas sokongan ye

  10. BeaN MorENo says:

    >aus – owwhhh…tak sebanyak melz or eyriqazz

  11. BeaN MorENo says:

    >sendra – thans sebab concern

  12. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – owh bean moreno sebenarnya adalah panas di kl…hak3

  13. BeaN MorENo says:

    >blog BM dia terima tapi entri dia kene byat dalam bi

  14. BeaN MorENo says:

    >bob – mana ada habta bob…sama je kita…beza nya usaha je agaknya…

  15. Matjoe says:

    >wei ko kene blanjer aku kt e@curve nnti. kayer siut. pengikut kongsi gelap pon dh ramai. aku tunng masa nk jadi pengikut kt500. aku nk 5 pluh hinggit

  16. BeaN MorENo says:

    >mat joe – investment ko dah juta2 dah….aku xbelanjapun ko dah kaya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s