>HARI NI BARU TERASA MONDAY BLUES BUT LIFE MUST GO ON

>

SIMPLE ARTWORK FROM A SIMPLE BLOGGER – BEAN MORENO-



Morning sorry hari ni saya publish entri agak lambat sebab biasala Monday mana ada boss yang boleh tengok pekerja dia goyang kaki.Ada je yang nak suruh buat sampaikan angkat mejapun nak suruh saya.Bukan takt tu je dengan staff baru yang sangat cerewet sehinggakan nak je saya bagi penumbuk sulung kat muka dia.Cuba bayangkan dah la kolej ni short bilangan keyboard, disebabkan satu kaki keyboard dia rosak nak tukar yang baru.Alasan tak boleh blah.Tak selesa katanya.Yang paling best ayat dia macam ni :


“Hafiz,how about you give me your keyboard to me.I tak selesa la…”


Pergh betul2 mintak penumbuk je.Dari awal dia masuk last week sampai ke hari ni ada je yang nak buat saya buka kekuda silat.Diorang belum kenal siapa saya.Tak tau agaknya saya ada black belt kaler merah.Ces!Tapi takpe life must go on kan.


Cerita pasal life must go on,hari ni isnin pertama saya teruskan tanpa Arwah Din Beramboi menghiburkan saya di pagi hari.Sunyi siot rasa tanpa dia pagi2 bekerja.Memang betullah orang cakap kehilangan dia boleh kasi impak besar kat kita terutama sekali saya.Saya memang sedih dah sampai sekarang sedih walaupun dia bukan family saya.Saya jenis orang yang susah nak marah dan boleh kawal emosi.Tapi sejak dia takde marah saya tak dapat dibendung.Tak pasal2 je naik angin dan tak pasal2 aiensepet terkena tempias kemarahan saya.


Selalunya walaupun saya takde mood pagi2 (yelah sebelum kena kopi secewen),tapi bila dapat dengar “sawancara” ataupun “drama sebabak” mesti saya semangat sebab puas tergelak macam orang gila sorang2. hak3… Tapi hari ni saya sendiri tak dapat menghiburkan hati sendiri so macam mana saya nak menghiburkan orang lain.Kalau orang dapat tengok saya menangis di dalam bilik kebal saya ni mesti malukan (yela lelaki macho dan metroseksual seperti saya ni menangis).Tapi apa boleh buatkan kalau saya asyik mengalir air mata sekalipun dia tetap dah takde dan itu telah tersurat yang dia kena pergi dulu.Tapi at least dia dah berjaya untuk memberi kegembiraan pada kita semua dan kita akan tetap ingat dia dengan wajah yang berseri dan sering memberikan cahaya kegembiraan kepada kita semua.


Walau apapun Life Must Go On.Kita yang hidup ni patut ingat bahawa setiap apa yang ALLAH kirimkan pada kita adalah sementara.Selagi benda itu ada kita seharusnya menghargainya sebelum ditarik semula oleh ALLAH sebab apa yang akakn kekal hanyalah ALLAH

p/s :
– Apabila seseorang itu dah berjaya dan berada ditahap kegemilangan maka ujian sebegini akan terjadi.Contoh yang lepas macam P.Ramlee,Sudirman…
– Tak tengok pun ABPBH sebab tak nak diganggu emosi bila nama Din Beramboi disebut.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Motivation, Suterablogger. Bookmark the permalink.

16 Responses to >HARI NI BARU TERASA MONDAY BLUES BUT LIFE MUST GO ON

  1. CikLilyPutih says:

    >aku pun rasa boring gak, nasib baik ade burn drama sebabak tu kat CD so bolehlah dengar kan

  2. Sky0ne says:

    >bro, dah baca entri aznil kat blog dia? sedih beb aku baca…

  3. Hazzy Ishak says:

    >tak dengar eratatau nak gmbarkan macam mane perasaan bila din dah takde

  4. BeaN MorENo says:

    >lily – betul siot…aku sampai ke hari ni bila aku teringat din beramboi mesti menitis air mata…aku tak tau apahal ntah sampai mood blogging aku ilang

  5. BeaN MorENo says:

    >SkyOne – hm dah baca…fuh memang sedih la…tak dapat tahan dah ni… T_T

  6. BeaN MorENo says:

    >fatehah – apa yang boleh sedekah al-fatihah

  7. BeaN MorENo says:

    >hazzy – hm,saya setiap working days layan dia,hari ahad tgk raja lawak plak

  8. Billet-DOux says:

    >kita yang mc hidup ne perlu go on..

  9. BeaN MorENo says:

    >billet – yups that's right!!!

  10. mizara says:

    >me too..hari hari nak pi keje mesti dgr sawancara din ngan aznil..today bukak radio rasa mcm kosong ilang sesuatu..sgt sgt sedih and everytime bila dgr perihal pasal din nih mesti jadi sayu dan bergenang air mata,..huhu

  11. kak ina kl says:

    >salam bean..betullah ..tadi bukak Era pun akak masih melelehkan air mata mengingatkan lawak beliau al fatihah..page rank tu untuk apa..dan apa kegunaan dia..jawab kat blog akak yer..

  12. Matjoe says:

    >monday blues. c u on 7th..

  13. BeaN MorENo says:

    >mizara – haah…tak tau siapa bo;eh ganti tempat dia…

  14. BeaN MorENo says:

    >kak ina – kita doa2 jela dia ditempatkan bersama orang yang beriman

  15. BeaN MorENo says:

    >mat joe – ko macam xde perasaan je…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s