>KORANG BOLEH TAK JANGAN ROSAKKAN PERIUK NASI ORANG LAIN DENGAN TABUR PASIR

>Hye morning guys,sorry entry yang lambat sebab actually tadi saya dah sampai office awal tetapi ada sesi meluahkan perasaan dengan staff kolej yang lain.Duduk di kopitiam sambil dibelanja minum dan rokok.Tak sangka pendapat saya sama dengan mereka.Ramai yang bersimpati dengan nasib pekerja bangladesh yang ada Mykard macam saya (pekerja bangla pun ada perasaaan apa).


Hari ni saya nak tegur sikit pasal satu fenomena yang melanda dunia blog hari ni.Mungkin kalau korang ada perasan saya pernah tegur pasal benda ni.Tapi benda ni still lagi berlaku.Adakah dengan menegur cara baik tak diendahkan?Tapi jangan takut saya masih boleh kawal emosi semasa blogging kalau tak saya dah cakap korang semua macam sampah…OoOops…I am sorry.hak3…


Saya tak salahkankan semua yang terlibat dalam bisnes dapatwang, myspacemoney dan apa2 yang seangkatan dengannya.Itu hak masing2 dan ada jugak yang saya respect cara diorang buat duit dengan benda2 ni.Konsep sama je macam Nuffnang iaitu advertisement ataupun CPC.Tapi korang kenalah hormat kami golongan blogger yang cari side income dari blog.Mesti korang tertanya2 kenapa saya cakap macam ni.Oklah biar saya terangkan.


Kami blogger letakkan Chatbox kat sidenar bukan untuk promote barang2 or service.Kewujudan chatbox tu adalah untuk kemudahan blog owner dan blogger lain untuk blogwalking.Korang dapat bayangkan tak perasaan blogger yang tengah syok2 nak gi blog lain baca entri tetiba keluar “DapatWang”.Mak aoyh berbulu beb.Kalau dia yang dapat wang sedap sikit,Tapi orang lain yang dapat wang.Korang tau law tak?Nak buat advertisement bayarlah.Kalau macam tu senanglah advertiser lain nak promote barang diorang tak payah pakai Nuffnang dah.Just letak link kat shoutbox.Free je kan.Macam tu susahlah kitorang nak cari makan sebab Nuffnangpun takde job.So fikir2kan lah akibatnya.Itu satu dari akibatnyalahkan.


Lagi satu.Korang akan buat satu benda annoying yang blogger2 lain menyumpah perbuatan tu.Yelah niat blogwalking terbantut,Lagi teruk kalau dalam shoutbox tu ada 10 nama 6 daripada tu “DapatWang” so blogger2 lain akan anggap blog tu kena SPAM so diorang akan hilang visitor.Bila hilang visitor maknanya nak dapat buffered…Lupakan jelah eyh.hak3.Tak ke korang rasa kesian kat diorang.Sebab korang orang lain habis,punah harapan.


Apa kata lepas ni korang nak promote bende tu.Korang buat satu blog guna blogspot.Free je pun.Orang lainpun sedap nak klik.Terus terang saya cakap kalau saya blogwalk kat blog tu ada letak banner “Dapatwang” memang saya klik.Ramailah blogger yang buat tapi tetap klik walaupun dah tau isi dia.So apa salahnya usaha sikit untuk promote tanpa mempergunakan orang lain.Kan manis dipandang.Comel perbuatan.hak3…Selain korang boleh dapat duit dari “Dapatwang” korang boleh try buat duit dengan blogging.So double up your money la kan.Jadi renung2kanlah dan selamat beramal…

p/s :
– Entri ni wujud dalam keadaan yang aman bukan untuk bergaduh tapi menegur
– Thanx to Sendra sebab memunculkan idea untuk entri ni
– Kesilapan amatlah dikesali.Sila telefon TNB untuk pembaikpulihan
– Tak sempat nak letak gambar sebab saya ada task penting

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Blogwalking, comercial, DapatWang, Emosi Blogger, nuffnang, Nuffnang tu Apa?. Bookmark the permalink.

26 Responses to >KORANG BOLEH TAK JANGAN ROSAKKAN PERIUK NASI ORANG LAIN DENGAN TABUR PASIR

  1. Billet-DOux says:

    >yup. sokong.biarlah dengan cara berhemah.

  2. helena's says:

    >penah bean..ade sepuluh 8 sume dpt wang.nak jek saya tampa!

  3. Sky0ne says:

    >baru mlm tadi aku sound direct je kat shoutbox aku tu pasal bende ni…mmg annoying btol diorg nih…

  4. BeaN MorENo says:

    >billet – betul3 budak kecik

  5. BeaN MorENo says:

    >cikhel – lol ye ke??abis camne??

  6. farenova says:

    >sis pun ade buat entri pasal ni, bile klik keluar benda ni menyirappp sgt2.. mmglah kite dapat traffic, tapi bile kite klik tanpa rela ni, harap2 org2 berkenan paham2 jelah rezeki yg dieorg dapat mcm ne kan huhuhu

  7. BeaN MorENo says:

    >skyone – haha…aku dah dua kali berusara benda ni

  8. BeaN MorENo says:

    >farenova – tulah sis…tak tau nak bendung camner lagi dah

  9. Cik aiNa says:

    >lebih worst lagi bila dorang pakai name blogger lain..hampess btol. semalam ade je yang datang ckp singgah blog semua, dan saya offer die "lempang"…hahaa

  10. BeaN MorENo says:

    >cik aina – garangnya…

  11. >.betul3.kdng3 kite ade dpt msg tulis, "follow me back".ingt blogger baru yg buat cmtu.tp bile point kt link die, "dapatwang" plak.. bukan url blog.mmg cam syaitonnnnnn

  12. nabilah_2908 says:

    >dieorg mmg annoying..menipu tak sudah2..apa slh nya minta elok2..tak rugi pape pun..kita pun dgn senang hati akan tolong dia..huhu..🙂

  13. sWeEtDaRLinG says:

    >sbb tu aku malas nak letak shoutbox… ada lagi dujana, benda yang sama di shout sampai 10 kali, abis shoutbox tu link dia dari atas smapai ke bawah..

  14. kak ina kl says:

    >entahlah..semua nak cari wang cara mudah

  15. BeaN MorENo says:

    >intannurefateha – itu la yang sangat mengannoyingkan…

  16. BeaN MorENo says:

    >nabilah – tulah kalau xtau nak respect orang lain

  17. BeaN MorENo says:

    >kak ina – betul tu sifu!!!

  18. uNIqIKA says:

    >rase nye sy pon adalah slh seorg mgsa blogger yg nk cri duit ni. ltak nama kemain sedap lg kt chatbox, bila klik, kluar dapatwang plak. benci btul. huhuhu

  19. BeaN MorENo says:

    >uniqia – kena cari jalan nak stopkan benda ni

  20. BeaN MorENo says:

    >emi – ya betul!!!

  21. >Dapat wang dgn menipu .

  22. BeaN MorENo says:

    >aus – ayat yang begitu simbolik

  23. >ade gak kena. ikutkan malas nak letak shoutmix. muahaha. xD

  24. laila says:

    >betullllskrg aku tgk dulu link tuklu mai dr dpt wangaku xklik lgsgklu blog je aku kliklain la klu dlm blog ada dpt wang xpela nk klikni awal2 dh bg link dpt wangtah pape

  25. BeaN MorENo says:

    >mai – shoutmix tu penting tau…

  26. BeaN MorENo says:

    >link hak3…itula pasal…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s