Monthly Archives: April 2010

>CULTURE : BAGUS KALAU KITA ADA IDEA TAPI…

> Hye geng,entry pantas sebab pukul 4 saya nak kena siapkan kerja sikit.Ni berehat setelah pergi buat ukuran kat bangunan lagi satu.Sebelum apa2 saya nak ucap terima kasih kat readers & follower (termasuk blogger2) yang masuk blog ni & support.Ni … Continue reading

Posted in Article, Bagi Idea, Bloggers, Blogging, Culture, Gathering, Gatsby, Gatsby Deodorant Street Fair, Murai.com.my | 16 Comments

>TIPS : MAHU BLOG JADI POPULAR?

> Selamat pagi semua,pagi ni memang dah ditakdirkan saya datang ke office dengan harapan dapat menyiapkan semua task sebab esok dah cuti.Malas nak datang kalau dah cuti sebab malas nak tunjuk rajin (ada alasan lain).Kan best kalau esok Nuffnang ada … Continue reading

Posted in Alexa, Article, Bloggers, Blogging, Macam Mana Nak Naikkan Rak Alexa | 28 Comments

>KICKDAFELLA PENULIS BERANI MATI/KAMIKAZE

> Mood agak sayu sebab ada benda sedih menimpa saya dan aiensepet.Tapi biarlah itu jadi rahsia kami.Sebab benda yang datang kita kena hadap dan jangan lari.Saya masih pening kepala nak siapkan laptop perang jepun ni.Ada lagi 2 driver yang still … Continue reading

Posted in Uncategorized | 20 Comments

>KOC MERAH JAMBU UNTUK WANITA

> Morning guys,sambil2 saya siapkan laptop Twinhead zaman Leftenan Adnan ni saya taip entri untuk korang.Mungkin ni jelah kesempatan yang saya ada untuk berkongsi dengan korang dalam blog Suterablogger ni.Itupun kalau korang datang baca lah kan.Kalau tak, “tak dapek den … Continue reading

Posted in Article, Blogging, Koc Merah Jambu, KTMB, Travel | 16 Comments

>TIPS : BEAN MANA KO DAPAT IDEA TULIS ENTRY?

> Dah petang dah.Sekejap je masa berlalu.Saya baru lepas tukar lampu untuk office ni.Asyik2 terbakar je bikin hati ini terbakar jugak.ces!Hari ni saya balik lewat sikit sebab aiensepet ada OT.so kena lah tunggu.Orang kata Suami Mithali kan (padahal baru lepas … Continue reading

Posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Blogwalking, Gembira, Happy Birthday, Idea, Menulis dengan Bagus, Motivation, Tips, tips blogging | 30 Comments

>PROJECT ALPHA : ROAD TRIP WITH MY BROADBAND

> At las saya dapat tulis entri untuk “Project Alpha”.Last week tak dapat tulis sebab terlampau sibuk dengan task.Nak cerita pasal Broad Band.Sekarang ni kalau takde internet kat memang hidup rasa tak best.Kenapa?Sebab dengan internet macam2 yang kita boleh buat.Lagi2 … Continue reading

Posted in Article, Blogging, P1, Project Alpha, WIGGY | 2 Comments

>CULTURE : PISTOL ITU DIBERI UNTUK PERTAHANKAN DIRI BUKAN UNTUK MEMBUNUH

> Morning guys,sebelum saya settlekan task yang berlambak ni biar saya tulis satu entry untuk kasi saya semangat bekerja.hak3…Setelah membaca blog teman2 yang lain termasuk aiensepet (yelah teman memang mesra) saya agak tersentap.Entri dia menyedarkan saya.Sedih pulak saya rasa bila … Continue reading

Posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Harian Metro, Polis | 16 Comments

>WALAU STRESS DI TEMPAT KERJA TAPI HATI TETAP GIRANG

> Hari ni ada rasa sikit rajin la nak update blog sebab banyak masa terluang bila diarahkan supaya menyiapkan laptop company lagi satu.Punyalah susah nak cari driver dia dan disebabkan kat website Twinheadpun dah takde driver untuk model ni saya … Continue reading

Posted in Advertising, Advertorial, Anak Perak, Apa itu Buffered earning?, Article, Bloggers, Blogging, Buffered earning, internet marketing, Motivation, nuffnang, Nuffnang tu Apa? | 12 Comments

>CULTURE : KENAPA SALAHKAN ORANG LAIN ATAS KESALAHAN INSAN YANG LAIN (KAMBING HITAM)

> Hye selamat malam semua,mata dah sayup2 dah ni tapi cekalkan hati nak menulis jugak.Dah namapun blogger takkan menari,kalau menari itu dancer namanya.Hari ni banyak benda yang saya dapat dari membaca.Saya banyak baca pasal SEO dan SERP.Apa kah itu semua.Bagi … Continue reading

Posted in Article, Blogging, Culture, Kambing Hitam | 18 Comments

>BEAN MORENO & STEVEN GERRARD

> Selamat petang so sebelum balik saya nak up satu entri yang biasa2 je untuk korang baca (ada ke entri saya yang berat2?).Hari ni agak celaru bila email client problem.Huru-hara Office ni sebab email tu satu medium untuk approach customer … Continue reading

Posted in Article, Bloggers, Blogging, Football, Liverpool, Metafizik, Metaphysic, Motivation, Suterablogger | 11 Comments