Monthly Archives: April 2010

>CULTURE : BAGUS KALAU KITA ADA IDEA TAPI…

> Hye geng,entry pantas sebab pukul 4 saya nak kena siapkan kerja sikit.Ni berehat setelah pergi buat ukuran kat bangunan lagi satu.Sebelum apa2 saya nak ucap terima kasih kat readers & follower (termasuk blogger2) yang masuk blog ni & support.Ni … Continue reading

Posted in Article, Bagi Idea, Bloggers, Blogging, Culture, Gathering, Gatsby, Gatsby Deodorant Street Fair, Murai.com.my | 16 Comments

>TIPS : MAHU BLOG JADI POPULAR?

> Selamat pagi semua,pagi ni memang dah ditakdirkan saya datang ke office dengan harapan dapat menyiapkan semua task sebab esok dah cuti.Malas nak datang kalau dah cuti sebab malas nak tunjuk rajin (ada alasan lain).Kan best kalau esok Nuffnang ada … Continue reading

Posted in Alexa, Article, Bloggers, Blogging, Macam Mana Nak Naikkan Rak Alexa | 28 Comments

>KICKDAFELLA PENULIS BERANI MATI/KAMIKAZE

> Mood agak sayu sebab ada benda sedih menimpa saya dan aiensepet.Tapi biarlah itu jadi rahsia kami.Sebab benda yang datang kita kena hadap dan jangan lari.Saya masih pening kepala nak siapkan laptop perang jepun ni.Ada lagi 2 driver yang still … Continue reading

Posted in Uncategorized | 20 Comments

>KOC MERAH JAMBU UNTUK WANITA

> Morning guys,sambil2 saya siapkan laptop Twinhead zaman Leftenan Adnan ni saya taip entri untuk korang.Mungkin ni jelah kesempatan yang saya ada untuk berkongsi dengan korang dalam blog Suterablogger ni.Itupun kalau korang datang baca lah kan.Kalau tak, “tak dapek den … Continue reading

Posted in Article, Blogging, Koc Merah Jambu, KTMB, Travel | 16 Comments

>TIPS : BEAN MANA KO DAPAT IDEA TULIS ENTRY?

> Dah petang dah.Sekejap je masa berlalu.Saya baru lepas tukar lampu untuk office ni.Asyik2 terbakar je bikin hati ini terbakar jugak.ces!Hari ni saya balik lewat sikit sebab aiensepet ada OT.so kena lah tunggu.Orang kata Suami Mithali kan (padahal baru lepas … Continue reading

Posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Blogwalking, Gembira, Happy Birthday, Idea, Menulis dengan Bagus, Motivation, Tips, tips blogging | 30 Comments

>PROJECT ALPHA : ROAD TRIP WITH MY BROADBAND

> At las saya dapat tulis entri untuk “Project Alpha”.Last week tak dapat tulis sebab terlampau sibuk dengan task.Nak cerita pasal Broad Band.Sekarang ni kalau takde internet kat memang hidup rasa tak best.Kenapa?Sebab dengan internet macam2 yang kita boleh buat.Lagi2 … Continue reading

Posted in Article, Blogging, P1, Project Alpha, WIGGY | 2 Comments

>CULTURE : PISTOL ITU DIBERI UNTUK PERTAHANKAN DIRI BUKAN UNTUK MEMBUNUH

> Morning guys,sebelum saya settlekan task yang berlambak ni biar saya tulis satu entry untuk kasi saya semangat bekerja.hak3…Setelah membaca blog teman2 yang lain termasuk aiensepet (yelah teman memang mesra) saya agak tersentap.Entri dia menyedarkan saya.Sedih pulak saya rasa bila … Continue reading

Posted in Article, Bean Moreno, Bloggers, Blogging, Harian Metro, Polis | 16 Comments