>TIPS : APAHAL BUFFERED AKU DAH JADI METER NI?EARNING BARU JE RM0.25 JE

>Salam n morning guys,Dah sarapa ke blom?Hari ni sampai office terlebih awal sebab kena hantar aiensepet gi keje.Dia masuk kul 8 (uiks ni pun nak kasitau ke?).Amacam best tak lawak semalam?Saya ada lagi banyak koleksi cerita2 lawak & nanti saya post.


Disebabkan sekarang ni musin mengawan earning Nuffnang.hak3,yelah saya blogwalking semua cerita dapat buffered earning.Ada yang dapat 1,2, dan 9 pun ada.Saya…Cuma satu je…hak3,lawak kan.Itulah akibat kalau pelupa.Oklah saya nak cerita skit pasal buffered earning ni.Saya rasa ramai yang dah tau kot terutamanya kipas susah mati Melz.Sebeleum saya dah kasi amaran supaya jangan terlalu gembira bila dapat earning sebab lagi banyak earning yang korang dapat lagi kuat usaha yang korang kena buat.Dia lebih kurang main farmville jugak lagi besar tanah lagi selalu korang kena main.hak3…

simple artwork by Bean Moreno



Apa itu buffered earning?Ia adalah ads tambahan yang Nuffnang & advertiser bagi pasa publisher (blogger) yang boleh dikirakan sebagai bonus.Bezanya ads tu akan menari-nari tak henti2.Apa keistimewaan Buffered?Buffered ni bezanya ialah bilangan yang akan diberi extra sekiranya bilangan klik pada campaign biasa lebih.Dan pada Buffered tu ada lagi bonus sekiranya klik lebih 0.2%.So kesimpulannya ia lebih kepada bilangan traffik yang masuk ke blog tuh.Lagi banyak traffik lagi banyak earning.


Kesilapan yang selalu Nuffnangers buat termasuk diri saya ni ialah kita selalu ingat bila dapat buffered je kita dah boleh duduk rileks dan biar je buffered tu berjalan sendiri.Wah kalau macam tu bankrupt la advertiser dik.Tapi hakikatnya lagi banyak buffered sepatutnya kita kena tambah traffik barulah earning buffered tu akan bertambah.Contohnya kalau sebelum dapat buffered traffik blog hanya 100 so kita kena gandakan traffik bila kita dapat buffered.Sebab Nuffnang akan nilai kita punya hardwork.   


Kenapa buffered tetiba jadi metered?Sebelum saya teruskan dengan soalan ni.Saya terangkan apa itu metered.Metered ialah jumlah earning yang kita dapat hasil bonus CTR + buffered.So bila impression buffered kita dah habis maknanya ia akan jadi metered.Ok,saya sambung balik soalan tadi.Korang mesti pernah alami dapat buffered baru sehari tetiba tukar jadi metered. Maknanya impression untuk buffered korang dah habis.Macam mana boleh habis?Senang je jawapannya,Bila traffik korang tak boost seperti mana yang advertiser harapkan maka tamatlah riwayat buffered.Yelah diorangpun bagi buffered bukan untuk tayang je.Diorang nak gak profit kalau traffik takat 50 je macam mana diorang nak untung.Diorang nak promote barang or event diorang jugak baru dapat duit.


Kesimpulannya,jangan terlalu selesa bila bukak page Nuffnang tgk2 dapat buffered.Then tak nak kerja keras.Itu satu tanggapan yang salah dan patut korang ubah.Manalah tau dengan buffered tu kalau korang buat betul2 boleh dapat ADVERTORIAL kan.Itu namanya rezeki…

p/s :
– Saya just share apa yang saya perhatikan.Kesilapan korang adalah kesilapan saya juga di masa lampau si jadikan pengajaran.
– Even dapat satu bufferedpun takpela kita tengok saya boleh boost berapa dengan satu buffered ni.
– Thanx to Melz & Eryqazz sebab kasi saya ilmu yang mana saya boleh observed kebenarannya.Tak lupa pada readers saya Tq very much.

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Buffered earning?, Article, Bloggers, Blogging, Buat Duit Dengan Nuffnang, Buffered earning, Earn, nuffnang, Nuffnang tu Apa?. Bookmark the permalink.

41 Responses to >TIPS : APAHAL BUFFERED AKU DAH JADI METER NI?EARNING BARU JE RM0.25 JE

  1. >wah..kena kerja keras ni..

  2. Anak Perak says:

    >wah susah gak 2 ye. aku igt buffered berderet2 best. kena tingkatkan usaha. tq bean 4 this info.

  3. jard says:

    >mase aku kursus 12 hari tuh.. aku tak buat blogwalking.. hapdet pon sampi 4 hari tak hapdet..mase tuh aar.. buffered aku ade 4.. masuk jadi metered.. satu buffer dlm 25 sen je.. huhuhuhu.. sedeyyyyyyy

  4. Sendra says:

    >hahha….aku sekarang satu buffered pun takde bean..tensi …tensi…!!!time traffic aku rendah,banyak je dia bagi aku buffered,time dah meningkat sikit mcam sekarang,time ni lah semua tukar metered..aiyaa..lepas ni kalau orang tanuya kat aku apaa tu buffered metered segala memang aku link entry ni terus..senang..tak payah nak terangkan..hahaha…nice entry bro..hebak mu hebak!

  5. ..nOj.. says:

    >tp x paham gak ngan nuffnang ni, camne gak nye dia pilih nk letak mane buffer tu kan… ade idea?

  6. >heee…stakat ni buffered earning sayang elis..slurpee la penyumbang terbanyak..😀

  7. >patut la…😦 tapi sy bkn sngaja x brusaha nak tingkatkn trafik. BZ dgn keje.. ujung minggu BZ dgn anak.. bru 2 hari tinggalkn blog.. buffered dah btukar jd metered!! sedih nyer.. rupa2nyer ini al-kisah nya.

  8. BeaN MorENo says:

    >anak perak – haha…tulah keislapan kita sebenarnya…dan ini jalan penyelesaiannya.anyway thanx

  9. BeaN MorENo says:

    >jard – hehe…skang dah tau kan…

  10. BeaN MorENo says:

    >sendra – ko nak tau macam mana dapat buffered?senang je…update survey ngan bodek…hak3

  11. BeaN MorENo says:

    >noj – senang je…banyakkan keyword pastu arrangement ads kene betul

  12. BeaN MorENo says:

    >ellsi – bagus teruskan usaha

  13. BeaN MorENo says:

    >lady N – jangan paksa kalau tak boleh…hak3

  14. helena's says:

    >saya ade bufferd.ade juge metered!hahaa

  15. sharinginfoz says:

    >apa-apa pun maybe this time bukan rezeki nanti dia bagi buffered lagi ya

  16. BeaN MorENo says:

    >sharinginfoz – haah…betul3

  17. aried says:

    >huhuh,mmg camtu le buff,klau nk pham lagi mdlam, gali2 le artikel dlm blog aried,huhuhu

  18. sumijelly says:

    >wah…mcm tu yek..br kak sumi paham..thanis Bean atas info itu… kene kerja keras la nampaknya…ok kerja keras kak sumi adlaah..Bean kene ambik AWARD kat blog kak sumi..hahahaha…Sila ambik yek..meh..meh dtg blog kak sumiSumijelly.com

  19. >hohoho..gud info bro serizawa..rinda-man dah paham skang huahuahuawei

  20. BeaN MorENo says:

    >aried – hehe…okies no hal

  21. BeaN MorENo says:

    >kak sumi – hehe…kak saya dah paste kat entri award ni.nant saya buat entri khas.haah itu la cara dia

  22. BeaN MorENo says:

    >KLTF – rindaman eyh…tak kuat la…genji lagi kuat

  23. sWeEtDaRLinG says:

    >buffered earning kat sweetdarling pun ada satu tp aku punya kedai baju ada banyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaak.. heran!

  24. Hazzy Ishak says:

    >traffik blog aku tak penah konsistenso buffered pun mcam menyampah je nak tengek lame2

  25. BeaN MorENo says:

    >aried – haha…dah jenguk dah

  26. BeaN MorENo says:

    >kak sumi – tuje yang mampu saya bagi

  27. BeaN MorENo says:

    >KLTF – rindaman tak kuat…kuat lagi kenji

  28. BeaN MorENo says:

    >sweetdarling…tahniah

  29. mello says:

    >waaaa aku tak penah2 lg dpt buffered.. nk kena curang ni ngan nuff..hahahaha

  30. Ery Farieha says:

    >ohh bru pahammmg kene blogwalking sll lathanx~

  31. BeaN MorENo says:

    >mello – xpe sabar2 nanti dapatla…

  32. BeaN MorENo says:

    >ery -welcome…sharing is caring

  33. >kalau macam dapat buff tapi iklan tue tak kuar macam mane eh? just tanye.. :)thanks untuk info nie..🙂

  34. BeaN MorENo says:

    >chaon – biasanya kalau la dia tak keluar biarkan dulu.sebab kadang2 buffered pun akan berhenti menari.selagi tak keluar metered maksudnya buffered tu masih ada…

  35. >Owh.. macam tue.. Thanks..

  36. >ohh sifu bean-good info yamaintain jangan tak maintain trafickene lipat gandakan trfc-semua kene controlbest oo join nuff-cabaran ade di mana2 saje-huhu ;D

  37. BeaN MorENo says:

    >chaon – hehe…welcome

  38. BeaN MorENo says:

    >dex – pergh sorang lagi…mana ada sifu la…hak3…

  39. >k, dah faham cikgu..hehe

  40. BeaN MorENo says:

    >fara – mana ada cikgu…hak3

  41. >rasanya sblm neh pernah terjadi.. hee.. hilang sume buffered.. tataw pegi mana..tp skrg try utk kerja lebih keras. sekeras ais berg..😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s