>HARI YANG PENAT TAPI BEST.

>

Hye Guys,terlewat hari ni publish entri sebab ada task dan ada kerja untuk tolong blogger lain.Biasalah Blogger help blogger.Tadi saya tolong Kak Ina set twitter.Dah lama tak buat mak aiyh punya la lupa bape kali try baru jadi.Ni tgh fikir camne nak tolong Cikhel ubah template dia.Degil dia ni suruh buat lain dia pegi buat lain.hak3…Jangan takut Cikhel,Bean Moreno yang tampan akan cuba menyelesaikan masalah kamu sekiranya internet menjadi laju.


Kak ina dah dapat dah floating “Project Alpha” tapi saya masih belum lagi. Selalunya saya dapat awal.Mungkin belum sampai seru lagi kot untuk berkahwin.hak3…(perasan bini kat umah dah lupa…ooops).Tadi saya dapat call dari sifu metafizik saya.Nak mintak tolong saya untuk buatkan hosting and webase dia.So saya teramat happy sebab ada rezeki nak masuk.Harap2 project ni jalan lancar.Doakan saya ye.


Banyak benda yang saya perhatikan masa blogwalk tadi.Ces dah macam Cik Akhbar “Detektif Era” dah.hak3…Macam2 cara yang boleh diguna untuk dapatkan traffik.Dulu saya pernah guna satu cara iaitu surf to promote.Tapi at last kena tegur dengan pihak Nuffnang.So saya berhenti guna tu dan bertukar menjadi seorang petani yang menggunakan cara conventional untuk menuai iaitu blogwalking.Tapi kalau korang guna advertlets boleh kot.Jadi saya lebih berhati2 dalam menggunakan surf to promote.Tak tau la kalau dah boleh guna plakkan memang saya on balik akaun lama.hak3…Jadi sape2 yang dah berjaya generate traffik guna Surf to promote tolong kasi tau saya.Saya akan buka akaun saya balik.Nampak gayanya nak kena promote blog cam ni la kot :




p/s :
– Saya masih ingat pesan Kak Ina pada saya :
” Biar kita naik slow2 macam siput tapi puas hati”
– Tengah cuba mantainkan tarffik untuk minggu ni sebab nak kasi buffered naik mencanak.
– Bila PR nak naik ni…






About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Promote blog. Bookmark the permalink.

21 Responses to >HARI YANG PENAT TAPI BEST.

  1. Anak Perak says:

    >Abg sutera, surf to promote 2 macam mana.leh bagi example x?

  2. >baiknya suka tolong orang!!nanti boleh mintak tolong jugak..ngeh2!!

  3. BeaN MorENo says:

    >anak perak – ala yang macam hits4u tu…macam2 ada…

  4. BeaN MorENo says:

    >aisha – buat baik dibalas baik…

  5. kisahremaja says:

    >blogwalking memang memerlukan masa dan komitmen masa….huhuhu

  6. kisahsensasi says:

    >Kena buat post entry kontrovesi kot…. baru leh traffik tip top…

  7. BeaN MorENo says:

    >kisah remaja – betul2

  8. Natasha says:

    >hakhakhak….. kenapa ..kena kejar dengan 'org tuh' ker trafik??hahah

  9. Hanafana says:

    >Salam..haha.betol2..bio sloww..

  10. >Hahahak , agak la..taffic aku terase cm nk byk gile2..tp lagi pikir lagi malas ,kang telampau push yg lain aku tggl lak..hahahak..

  11. kak ina kl says:

    >sekarang ni kejap up kejap down..susah tul lah..terima kasih tolong..tapi apasal dia tak jalan ek..akak tak fahamlah..tolong tenguk kan balik..yang lama tak keluar ek

  12. Billet-DOux says:

    >weewit.mau termakbul udah doa biletduit sifu turun dari langit. hik2

  13. BeaN MorENo says:

    >kak tash – hak3…xdela…xnak riak awal2…

  14. BeaN MorENo says:

    >hanafana – hahaha..slow n steady

  15. BeaN MorENo says:

    >aus – ko belajar je dulu…kasi traffik ko kat aku semua…lepas ni entry ko link kat aku eyh..hak3

  16. BeaN MorENo says:

    >kak ina – dia memang keluar benda sama…sebab baru sorang je anta tweet…haha

  17. BeaN MorENo says:

    >billet – kasi doa lagi..igt dah xnak masuk suterablogger lagi dah.asyik ngan kakak dia je

  18. Billet-DOux says:

    >biasalah usaha mengulingakn kerajaan sutera blogger.hahaks.~poing tumbuh tanduk.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s