>PEKERJA KEDAI SUTERA DITANYA TENTANG ALEXA & MYLOOK

>Selamat tengahari ye semua,agak kusut bila boss boleh buat2 tak tau pasal gaji.Kalau dah tau sistem bagi check buat la awal2.Ni kasi pekerja macam saya ni tungu2.Bank dah call tanya duit kete.Teruklah management macam ni.Kadang2 bengangpun ada,macam mana la staff nak kerja betul2 kalau management tak jaga kabajikan ye tak???hak3…Baik saya kerja kedai sutera je macam ni.At least kalau tak bayar gaji saya rembat sutera jual…hak3…


Oklah entri ni wujud atas dasar member pengatahuan.Tadi saya check kat comment ada sorang reader tanya saya pasal Alexa & Mylook.Soalan dia macam ni :

Klik untuk tumbesaran sempurna

Mak aiyh saya dipanggil abang sutera.Bapak jambu nama tuh.Terbahak2 saya dengar panggilan tuh.Anyway thanx eyh kaseh sebab sudi tanya soalan ni kat saya.

Ok meh saya terangkan apa yang saya tau pasal dua benda ni :

Alexa – Satu website yang digunakan user untuk check data sesuatu website.Dengan alexa kita boleh check ke“popular”an website or blog kita dan juga perubahan ranking website kita di Negara asal ataupun negara luar.Contoh :

 Klik untuk tumbesaran

Kalau kita klik “Get Details” maka akan keluarlah info pasal blog kita.So kalau nak tau blog kita famous kat negara mana dan ranking boleh try la eyh.Lebih kecil bilangan nombor lebih bagus.

Mylook – Ok yang ni plak satu search engine baru yang mana function dia sama je macam google & yahoo.Bezanya pada umur sahaja…hak3…Kenapa nama dia Mylook kenapa tanya founder dia la ye.Apa yang bestnya setiap search kita akan diberi “share”.Contohnya macam ni :

Klik untuk tumbesaran sempurna

macam mana nak earn dengan MyLook :


klik untuk tumbesaran sempurna

Alamak kantoi plak earning.Tapi tu semalam punya.Harini ada naik sikit la..Persamaan antara dua2 website ni adalah ia PERCUMA!!!So try dulu baru ceritala kan.Hopefully entri ni dapat membantu Kaseh eyh.

p/s :
– Huh!Terpaksa mengeluh sebab dah pukul berapa ni dia tak panggil lagi saya masuk bilik dia.Apa punya kompeni la tak sistematik langsung.Terus hilang mood nak buat keje…ikhlas terus hilang arini.ces!!!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Alexa, Bloggers, Blogging, Earn, Macam mana nak buat duit online?, Mylook. Bookmark the permalink.

11 Responses to >PEKERJA KEDAI SUTERA DITANYA TENTANG ALEXA & MYLOOK

  1. kak ina kl says:

    >nak tanyalah adik bean…my look tu garenti ker dapat? akak dah join dah..gi tak hari rabu depan?

  2. >hehehe..thanx abg bean..hahahah..da xberani nak panggil abang sutera..hahaha..just kidding k..thanx for ur info..

  3. BeaN MorENo says:

    >kak ina – ntah benda tuh baru je kak…sayapun tak pasti..kita try jela…Saya pergi jumpa kat sana eyh

  4. BeaN MorENo says:

    >kasih – hahaha…lawak nama tuh dah macam mat jiwangpun ada…info nohal memang kene share

  5. SwEetForEst says:

    >same la kite..sweet pon lom dapat check lagi..da bape aribulan da nieyh..haisyoooo…

  6. SwEetForEst says:

    >eh..eh..cam tak kene je sweet nye komen ngan tajuk entri..huhu..xpe kan???tapi sweet da join mylook..hehehe..^___^

  7. JAI says:

    >Abang bean..betul ker mylook tu abang bean..ahaks..eeee..gelilah abang..ahaks3..bro..jangan mare gurau manje..hehe..betul ker bro buleh buat duit? Nanti bagitahu ek kalau dah mula masyukkk

  8. BeaN MorENo says:

    >sweetforest – haha…xdehal…janji komen

  9. BeaN MorENo says:

    >jai – xmarah…suterapun suterala…boleh kot…saya tgh try ni

  10. +akufobia+ says:

    >haha.jom mengeluh kuatkuat.

  11. BeaN MorENo says:

    >huh!habis kuat tak???

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s