>METAFIZIK : BILA ADA MASALAH…CUBA BERKAWAN NGAN MASALAH

>Hye guys…Amacam selesa tak dengar perubahan yang saya buat untuk blog ni.Saya semakin selesa tulis entri macam ni.Best gila.Baru dapat feel seperti seorang problogger (perasan sendiri hak3).Sangkaan saya meleset selepas solat Jumaat masih tiada kerja jadi kita enjoy!!!Tengah cari mood nak siapkan pc kat lab.Hati tengah senang bila dapat tengok tarian iklan di blog ni.Barulah meriah.


Hari ni takde tips pasal Nuffnang sebab ntah tak tau nak cerita pasal apa. Actually otak tengah berpusing2 dan mencari jalan untuk keluar dari masalah. Keluar bermaksud selesaikan bukan lari sebab kalu kita lari kita tak tenang dan akan bertambahlah masalah lain.Jadi kita just hadap dan jangan biarkan masalah kita menghantui mood.So saya ambil keputusan untuk pasang youtube dan dengar lagu Lenka.Pernah dengar tak?Meh dengar sama2 :

First time dengar lagu ni saya ingatkan Yuna Zarai punya lagu.Oooppps termalukan diri sendiri plak…Rupa2nya Lenka.Best siot lagu ni.Dengar rasa peaceful yang penting bukan Rest In Peace ye…Inilah adalah perkara yang saya akan buat bila bermasalah.Youtube akan menjadi teman sampai saya puas dengan lagu tuh.hak3…



Apa yang saya faham dari lagu ni ialah kita sepatutnya jangan treat masalah kita sebagai musuh.Sebab kalau kita anggap dia musuh maka kita akan tertekan berlawan pedang dengan dia.Kita treat masalah tu sebagai kawan so masalah tu sendiri akan lead kita ke jalan penyelesaian.Mudahkan…Berkawan dengan masalah tak sama ye dengan mencari masalah.Ada bezanya…Hak3…

p/s :
– Zaman sekarang ramai yang SMS (suka mencari susah) tapi bila masalah tu sampai terus nak lari contohnya buang bayi…


The radio staggers against the backspace!

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Metafizik, Article, Blogging, Metafizik, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

22 Responses to >METAFIZIK : BILA ADA MASALAH…CUBA BERKAWAN NGAN MASALAH

  1. >best dowh lagu tu .hahahak .dulu selalu dgr . hahahahak .eh , hye masalah !

  2. BeaN MorENo says:

    >aus – aku bukan masalah kenapa ko hye kat aku?hak3

  3. iema_z says:

    >rmai org skg suke cari susah sbb dieorg lhr2 je dh sng..serius ni..btul kn?xmcm keturunan2 zaman dulu..

  4. BeaN MorENo says:

    >iema – betul la tuh…sekarang buat tak nak pk…bila masalah datang buat2 tak tau

  5. Eyriqazz says:

    >masalah untuk diselesaikan…boleh ke berkawan ngan masalah bean?

  6. Jogger says:

    >wah… mcm baca tesis PHD nih… mmg super laa u wat subjek metafizik ni

  7. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – boleh la bang…berkawan = rileks jangan stress

  8. BeaN MorENo says:

    >jogger – hak3 ni ilmu dari university of sedona

  9. Epul Azimi says:

    >kawan ngan masalah,baik aku kawan ngan jessica alba…hahahabtw good entry bro…hehehe

  10. etomyam says:

    >betul tu..masalah beri peluang kita belajar nak selesaikan..baru boleh belajar nikmat hidup..hehe

  11. hans says:

    >nak berkawanhahahabetul2

  12. BeaN MorENo says:

    >epul – ko rasa jessica alba nak berkwana ngan ko?hal3…xdela…bukan berkawan sampai ajak makan…layan macam kawan la

  13. BeaN MorENo says:

    >etomyam – hm,pandainyer….

  14. BeaN MorENo says:

    >hans – try dulu ko akan tgk masalah tu tolong ko…hak3

  15. babyhel says:

    >Macam mana nak berkawan dgn masalah bean..Masalah bukan benda bernyawa..right??hee!

  16. BeaN MorENo says:

    >maksud berkawan tuh bukan berkawan ajak pergi shopping tapi layan dia dengan baik dan positif

  17. babyhel says:

    >ok..kalau mcm tu aku bgi pandangan aku..kalau kite tak cuba berkawan dengan masalah makanyaa terjadinya migrain sakit otak tu semua ea…betul x bean?

  18. BeaN MorENo says:

    >terjadinya migren sebab kita nak berlawan dengan dia…bila kita berlawan dengan dia dia akan lawan kita dengan kasi bebanan…

  19. Zue says:

    >Salam..Best lagu tue..selalu dengar lagu tue time ada prob, then akan berfikir secara positif untuk menangani prob tue sebaik mungkin

  20. BeaN MorENo says:

    >zue – sayapun suka lagu tuh

  21. Anonymous says:

    >"all in the tablets and medicines can only offer you a temporary enhance and within the end what you get is really a waste of funds along with the identical measurement penis when you initial started out with, i do not assume wasting your money on that is even worth it genuinely."——————————————–纽约移民 Also welcome you!

  22. Anonymous says:

    >you are a slow walker,but I never walk backwards. ———————————–

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s