>METAFIZIK : TASK UNTUK UNLOCK KUNCI KEGEMBIRAAN

>

Morning guys,hm…Kepala masih memikirkan adakah patut saya berada di tempat marketing department.Tapi nak buat camner ini adalah arahan boss.So kene buat even tak suka.Walau macam manapun saya tetap terima.

Seperti mana yang saya janjikan saya akan ajar korang macam mana korang nak guna kan ingredient yang saya kasi tau sebelum ni untuk korang berada di dalam mood happy sentiasa.Entri2 sebelum ni saya pernah cerita bahwa untuk dapatkan kegembiraan kita kena :

1) Memaafkan kesalahan orang lain
2) Berterima Kasih pada Anggota Badan kita,Roh dan Orang Lain
3) Bersyukur dengan apa yang kita ada serta kehidupan yang kita jalani

Sekarang saya nak kasi task untuk korang siapa yang nak buat boleh buat dan siapa yang tak nak buat boleh teruskan kehidupan anda yang normal tuh.Sebab ini adalah satu cara untuk kita ubah kehidupan kita dari baik kepada yang lebih baik & untuk pengetahuan korang ramai antara orang2 kaya yang BUDIMAN kat luar sana buat benda ni dan diorang dah berjaya (cuma saya je yang tengah terkedek2 meniti titian hidup ni).

Apa yang korang kena buat ialah :

– Sedia kan satu kertas then tulis 1 sampai 14 bahagikan kepada 2 iaitu sebelum tido & bangun tido.

– Setaip kali sebelum tido dan selepas bangun tido korang cuba amalkan 3 perkara yang saya dah mentioned kat atas tuh.

– Tolong jangan skip walaupun satu hari sebab saya nak tangok apa yang korang rasa setiap hari.

– Kita cuba buat sama2 sampai hari ke-14 saya akan post satu entri untuk korang komen dan bagi feed back pasal task ni.

Untuk korang rasa atau orang putih kata feel benda ni sila jangan tinggalkan solat anda.Sebab itu wajib yang ni sunat je.Dan yang paling penting sekali tolong jujur.Kalau tak jangan salahkan saya kenapa tak dapat result.

p/s :
– Jom kita sama2 buat start from malam ni sampai 7 Feb siapa nak try drop komen eyh???
– SILA DOWNLOAD CONTOH DI SINI

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Metafizik, Article, Bloggers, Blogging, Metafizik, Metaphysic. Bookmark the permalink.

24 Responses to >METAFIZIK : TASK UNTUK UNLOCK KUNCI KEGEMBIRAAN

  1. Billet-DOux says:

    >- Sedia kan satu kertas then tulis 1 sampai 14 bahagikan kepada 2 iaitu sebelum tido & bangun tido.sifu tak faham lah dengan yang ini.

  2. Hazzy Ishak says:

    >tak paham jugakhakhakhak

  3. BeaN MorENo says:

    >macam mana eyh…jap saya upload contoh

  4. >memaafkan kesalahan orang lain b4 tido..bangun pagi sure x tension..

  5. Matjoe says:

    >bro, apa nak buat dgn kertas tu? catat apa? mcm x lengkap jer instruction.Tips: How I make 6k from Nuffnang in 3 month

  6. BeaN MorENo says:

    >mat joe – ko kene download benda yang aku buat link tuh…baru ko akan faham

  7. BeaN MorENo says:

    >puan – saje jek…takkan nak buat setahun

  8. Arra JaSmY says:

    >salam..bean,bg demo sket..tak fahamlah..huhu

  9. BeaN MorENo says:

    >senang je…download attachment kat bawah sekali tuh…buat tiga perkara yang diboldkan kat atas tuh…setiap kali lepas buat tanda…. andai kata lah terlepas satu hari thne korng kene tambah satu hari extra supaya cukup 14 hari

  10. Jogger says:

    >cikgu kaunseling….sy xmo pakai kertas… saya mau pki words… buleh x cekgu??

  11. fatin says:

    >boleh cuba ni.😉

  12. helena's says:

    >tulah..saya pon tak paham..dah bace 2kali nih..hahahahaha

  13. CikLilyPutih says:

    >aku x leh download attachment, company block. camne nie ek?

  14. BeaN MorENo says:

    >jogger – boleh apa…kan boleh donlod…hak3

  15. BeaN MorENo says:

    >fatin – cuba…xrugi

  16. BeaN MorENo says:

    >cikhel – senang je…download benda tu dulu

  17. BeaN MorENo says:

    >cikhel – senang je…download benda tu dulu

  18. BeaN MorENo says:

    >lily – hak3…cuba kat umah plak

  19. babyhel says:

    >berkesan ke bean?

  20. >takut telupe nk isi la bean . hohohoh .

  21. syue says:

    >-boleh jadik kita benci sesuatu padahal ia baik untuk kita, boleh jadik kita tk menyukai sesuatu padahal Allah telah jadikan padanya kebaikan yang banyak-kerja mane2 pn same je, janji kita ikhlas bekerja🙂 bila ikhlas, Allah mudahkan urusan :)kenape mst dua minggu ye? hehe

  22. BeaN MorENo says:

    >syue – betul3…bende kene ikhlas…sedang cuba mengikhlaskan diri…sebab 14 hari adalah separuh dari sebulan…so kita akan nampak kesan skit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s