>TIPS : TRAFFIK DARI NUFFNANG

>



Selamat petang cikgu(gaya upinipin)…Oklah tadi saya bercerita pasal kelebihan Nuffnang selain dari earning ads kan.Sekarang saya tetap nak cerita pasal Nuffnang.Maybe setengah daripada kita dah tau,belom tau atau buat2 tak tau. hak3…Tips ni saya dapat dari salah seorang sifu saya dan saya tak perasan pun sebenarnya.

Dalam blogging untuk kita dapat earning kita perlukan traffik betul tak?Sapa kata  tak nak traffik tapi nak duit pergi buat advertising company dengan bernamakan nama anda sendiri.huhu…Kenapa perlunya traffik :

1) Dapatkan buffered earning
2) “Up”kan earning buffered
3) Dapatkan Advertorial
4) Nak masuk Project Alpha (ooops ni tipu je…hak3)

Sepanjang kita blogging ni kita just tau yang gengblogger je boleh kasi kita traffik selain blogwalking.Adakah kita tau Nuffnang juga boleh hantar traffik untuk kita seperti mana lelaki hantar rombongan meminang kepada perempuan.huh!Korang tak caya kan.Meh sini saya tunjuk macam mana kita boleh gunakan nuffnang untuk dapatkan traffik.Langkah pertama korang buka Blog nuffnang.Kalau buka Innity “tak dapek den nak nolong…”

Bila korang login maka page akaun korang la yang akan keluarkan takkan akaun Melz plak.Kalau macam tu sedap la hidup tak payah susah2 cari traffik.Lepas dah login korang terus scroll ke bawah then korang akan nampak ni :


Ini adalah Innit tapi bukan innity.hak3…Dengan tekan perkataan innit tu korang boleh bayangkan traffik tapi jangan berangan dapat jadi member innity. Ok,mari saya terangkan apa kegunaan innit ni.Korang biasa ping entri biasa kat mana?Jangan jawab biar saya tolong jawabkan.Kat gengbloggerkan.Ok apa kata kita guna dua2 facility ni.Memandangkan GB tengah bermasalah sekarang so sebagai laluan alternatif korang boleh guna benda ni.hak3…

Selain dari korang boleh ping entri ada jugak chatbox kat sini.Boleh dikatakan samala macam gengblogger.Tak caye cuba guna dulu.Korang ingat ni je ke caranya.Ada lagi satu.Andai katalahkan korang masuk kontest then ada la niat jahat nak traffik sekali,just letak permalink korang kat post kontest tuh.Contoh paling mudah ialah untuk Project Alpha,Just gi kat sidebar pilih ‘Project Alpha is still Kickin’ then letak permalink and comment korang.Percayalah mesti ada orang yang masuk baca entri tuh.

Korang just kena fill in form tuh then tulis la ayat2 manis macam “Bean Moreno yang Kacak Dah Update… ni Entry untuk Project Alpha Week 3” then jangan lupa letak permalink pulak.Lepas tu submit la comment tu.Result dia akan keluar :

Dulu punya la skema pergi letak nama dalam ic.Nasib baik la tak letak no ic ngan scan ic sekali…hak3…Oklah maybe tu je yang boleh saya kongsi dengan korang.Cuba dulu baru tau.Sekali cuba pasti nak lagi….Huhu…

AMACAM SYOK TAK JADI NUFFNANGERS!!!

p/s :
– Bila la GB nak ok…Semak tengok verification muncul di blog ku yang sememangnya cun ni…(perasan sorang)

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Advertising, Article, Bloggers, Blogging, Buat Duit Dengan Nuffnang, nuffnang, Nuffnang tu Apa?, Suterablogger, Tips, tips blogging, Traffic. Bookmark the permalink.

53 Responses to >TIPS : TRAFFIK DARI NUFFNANG

  1. >.rajinnye buat tips.nk buat tips jugak laa.tunguuuuuuuuuu ;p

  2. BeaN MorENo says:

    >fateha – buatla…mana tau ada yang lain

  3. >tq bro bean moreno-sungguh berharga tips2 yg diberikan-dex kene praktikkan dgn kadar segera!tq! ;D

  4. BeaN MorENo says:

    >dex – hak3…berkongsi je apa yang ada

  5. helena's says:

    >bean..tak paham..nt terangkan dlm ym eh.hahahahaahbiasalah anak muridmu sorang nih!

  6. Billet-DOux says:

    >komfom kah kalo letak Bean Moreno yang kacak dah update dpt tingkat traffic? Hahaks.~Oh itu plak fungsi Innit. Baru tau.Biasalah budak baru belajar. TQ sifuku.

  7. Epul Azimi says:

    >wah,selame ni tak perasan la pulak,nasib baik senior ade…hehehe

  8. BeaN MorENo says:

    >cikhel – apa yang tak faham???

  9. BeaN MorENo says:

    >billet – kamu betul2 nda tau atau buat2 nda tahu bah

  10. BeaN MorENo says:

    >epul – kene kongsi sebab benda ni ramai yang tau tapi tak perasan

  11. Billet-DOux says:

    >betul2 ndak tahu bha sifu ne. Bilet ikhlas ne menuntut ilmu.smpai ati sifu..~biarlah daku pergi…

  12. CikLilyPutih says:

    >bean,aku langsung x tau cam ne nak buat innit nie. cam ne?

  13. BeaN MorENo says:

    >lily – ko click je kat perkataan innit tuh…nant dia akan kuar page suruh ko ping entry

  14. Arra JaSmY says:

    >zaaaz..trus nak g check nuffnang jap.ahaks.

  15. abcmilo says:

    >waaaaaaaaa~ tQ 4 the info Mr. Bean yang kacak🙂

  16. >iklan apa saja disini

  17. BeaN MorENo says:

    >arra jasmy – hehe…cargas gilew

  18. BeaN MorENo says:

    >abcmilo – hak3 thanx…sila datang lagi ye

  19. Mr.Z says:

    >wah, bagus tips ni..nak try cubala😀

  20. BeaN MorENo says:

    >mr z – coba2 jgn coba…hak3

  21. Eryati says:

    >hurm..dah lama mx ping di innit

  22. >thanks bro..haha..makin bersemnagat den nak carik ketam nih..

  23. Eyriqazz says:

    >memang syok jadi nuffnangers..tips bean pun apa kurangnya..syabas, makin matang dan berkesan gaya penulisan bean..salute…P/s :hang sudah pasti akan ku terjah…cuma lambat atau cepat aje..kalau tak sempat tahun ni..masuk tahun depan..hak3..

  24. BeaN MorENo says:

    >i am ME – welcome…sharing is caring

  25. BeaN MorENo says:

    >eryati – kene buat sebab GB prob

  26. BeaN MorENo says:

    >kid learns to fly – hehe…kalau semangat janagn lupa update blog ye

  27. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – bang kalau boleh tahun depan la tunggu traffik saya macam melz…hak3

  28. bellar0ssa says:

    >huhu tips berguna.huhu.tq2

  29. kak ina kl says:

    >semuga lepas ni traffic kamu mencanak naik ek

  30. >secara zahir dan batin nyer…saya x tahu apa itu nuffnang…ada member cakap nuffnang bley wat duit???betul ker…..?tapi saya x tahu camner…selama ni hanya suka suki jd bloggers…!so bila baca setiap entri en.bean..saya ader sedikit faham kalo…hehehe…:)pasni bley mintak tunjuk ajar en.bean kan???:))

  31. babyhel says:

    >trafik ko pun dah naik melambung…tahniah bean

  32. >nk tny, mcm mne nk amek duit tu? tu yg tk phm2.. @_@*dari dulu smpai skrg tk fhm2 sgt dgn nuff. haiyooo..

  33. BeaN MorENo says:

    >bellarossa – guna kan ia percuma

  34. BeaN MorENo says:

    >kak ina – saya nak try jadi macam akak

  35. BeaN MorENo says:

    >fariza – owh…no hal senang je benda tuh…

  36. BeaN MorENo says:

    >babyhel – thanx eyh…ko jugak yang support aku dari dulu

  37. BeaN MorENo says:

    >maisara – cash out la bila dah cukup rm50

  38. POSH76 says:

    >bess la blog ni bnyk tips…keep it up hehe

  39. BeaN MorENo says:

    >posh76 – thanx..sila lah datang lagi

  40. Lifesaver says:

    >syoknyaaaaaaaaaaaaaaaa~

  41. BeaN MorENo says:

    >puan – apa yang syok

  42. >eny tak rasa nikmat tu pon sbb eny tak pandai godek2 nuff :p

  43. petisuara says:

    >xjumpe pun project alpha is still kicking 2..ktne ea?

  44. Yatre Hayati says:

    >yeeeeeehaaa…..tak bape nak paham sangt la..huhuhu

  45. >thank's …. tuk tipsnya …

  46. BeaN MorENo says:

    >eny – blom cuba blom tau

  47. BeaN MorENo says:

    >petisuara – ada kene cari sebab dia dah terke bawah

  48. BeaN MorENo says:

    >yatre – apa yg tak faham?

  49. BeaN MorENo says:

    >tutorial blog – bisa di atur dong

  50. Anonymous says:

    >Blog baru bg aku..Pening nak tarik trfik..http://www.courfeeblend.blogspot.com

  51. Awek Panas says:

    >bestnya klu dapat duit byk dr Nuffnang..

  52. >Salam .. wahhh seronok kalau masyukkk …

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s