>TIPS : KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN NUFFNANGERS

>

Settle dah hutang emas dibawa belayar.So saya nak kongsi pasal kesalahan yang saya pernah buat dulu masa awal2 pembabitan saya dalam blogging dan pada awal saya jadi nuffnangers.Apa kesalahan yang memang kita sebagai Nuffnangers buat.So kepada blogger2 innity or advertlets jangan pepandai melibatkan diri anda dalam entri ni.
 











Ok saya start ye.Sebagai seorang blogger kita terlalu taksub dengan bilangan visitors(ya itu memang perlu) .Kita taksub kejar click2 iklan.Betul tak betul?Memang itu adalah side income kita sebagai seorang blogger.Tapi kita terlupa yang ada satu lagi benda penting yang kita boleh buat untuk kita earn duit melalui Nuffnang yang tak terdapat pada Innity or Advertlet.Dan benda ni khas untuk blogger2 yang berstatus bintang iaitu GLITTERATI.Apa itu Glitterati boleh rujuk sini.Status ni korang boleh dapat dari Nuffnang kalau korang tak guna service competitior diorang.So faham2 jela ye.


Apa yang ada pada Nuffnang dan takde pada advertising company yang lain.?Jawapannya ialah EVENT.Kalau korang berstatus Glitterati korang berpeluang untuk join event2 best yang Nuffnang organize.Contohnya macam Digi Internet  Pimp My Day,Samsung Corby Colour My Life,Astro Beyond Blogger Night dan yang akan datang ni ialah Gatsby Deodorant Street Fair. Apa yang bestnya event2 ni…?Dah tentulah hadiah dia & then korang boleh kenal2 ngan blogger2 yang korang tak kenal.

Lagi satu,selain event korang jugak boleh masuk banyak kontest yang advertiser buat.Kalah menang itu tolak tepi janji kita cuba.Kalau nak menang je itu bukan kontest namanya.Itu dah kira macam present ikhlas.  hak3… Disamping korang mencuba nasib korang jugak pasti akan dapat traffik kencang sebab orang lain akan search and buat contoh entri yang korang dah buat.Contoh2 kontest yang diorang anjurkan adalah macam Project Alpha Instant Blogging,KDU Open Day,dan yang terbaru ialah Love World Love Sloggi.Hadiah tak yah cakaplah semua best2.

Macam mana korang nak tau ada kontest or event.Senang je.Korang tak payah susah2 nak gi telefon office nuffies,korang tak payah nak sibuk2 ym ngan diorang.Apa yang korang perlu buat ialah gi kat blog Nuffnang lepas tu check kat sidebar diorang mesti ada update baru.Contohnya macam ni…


Sekarang apa yang korang rasa.Mesti bestkan so selamat berblogging.Sebab tulah saya tak nak tukar Nuffnang kepada yang lain.Tapi ingat kalau korang dah apply contohnya tiket wayang n then dapat jangan la plak tak pergi.Kesian orang lain.Kalau dah memang tak nak pergi or memang tak boleh pergi jangan hantar entri.


p/s :
– Apahal GengBlogger takleh login eyh?

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Earn, nuffnang. Bookmark the permalink.

38 Responses to >TIPS : KESALAHAN YANG SERING DILAKUKAN NUFFNANGERS

  1. Billet-DOux says:

    >Sokong! terasa bersalah kalo curang ngan nuffy. Hik2. Tengah menanti Nuffy dtg borneo ne.~dgr kata GB ada masalah bab masa buka blog sifu kuar requested ID and passwrd by GB.

  2. >haha.. mungkin yg dulu nyebarin isu tuh cuma asal ngomong, krn tuh CDMA khan kalo abis telp emank panas. trus ada yang percaya maka nyebarin. hahaha..

  3. Eyriqazz says:

    >betultu bean..aku pun sayangkan Nuffnang…Hik3..event2 dan hadiah2nya memang mengujakan..Kata orang rezeki ada di mana…Bak kata Melz,kesetiaan akan ada balasannya…P/s :betul juga..Income bulan ni naik lebih cpt berbanding bulan2 lepas…

  4. Sendra says:

    >kau sumpah boleh diharapkanlah utk jadi sumber nak update hal2 tentang nuffnang event..baguslah kau ni bean!..clap2!..weyh,usha entry no sweat aku tu,ok tak??wa buat entry no sweat tapi berpeluh2 der..gelabah..hahhaa

  5. Lovely Emy says:

    >bean moreno, kita pun g gatsby, nak no hp, xde kawan ah g sana..😦 nti boleh kenal ngn isteri kamu.🙂

  6. CikLilyPutih says:

    >aku suker entry nie!GB ade prob, dengar2 ade org kacau periuk nasi tokeh GB cam tulah.

  7. Matjoe says:

    >setuju. jgn tamaks

  8. Lifesaver says:

    >kalo malas..jadi macam saya la😛

  9. Anak Perak says:

    >walaupon aku x pernah lagi dapat hadiah dasyat2 mcm bean. tp aku ttp syg nuffnang. Tanpa nuffnang, hidup aku sunyi.cewah..p/s : aku cdgkn GengBlogger tambah security ckt kat web dia.

  10. >aku pun sayang nuffy even duit aku baru 40 seng!hak3..bean…ko mmg jadi sifu aku yang TERBAIK arr..jangan belagak DIVA plak.akakakak

  11. BeaN MorENo says:

    >billet – nuffnang soh billet datang semenanjung

  12. BeaN MorENo says:

    >promosi item – gue ngak faham dong

  13. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – hak3 betul3…kita tengok sapala yang menang blackberry 9520 tuh…

  14. BeaN MorENo says:

    >sendra – yeke???tq2…aku saje je buat entri ni…

  15. BeaN MorENo says:

    >emy – hak3…nak ngoratpun boleh bak mai ym…

  16. BeaN MorENo says:

    >lily – ces semak siot kalau jadi masalah ni

  17. helena's says:

    >tgk..kan saya dah kata..kamu memang sifu yang bagus..kamu yang banyak ajar saya.saya terharu..sob sob..semoge berjaya.hehe

  18. BeaN MorENo says:

    >puan – sapa kata puan malas

  19. BeaN MorENo says:

    >anak perak – mana ada saya dapat adiah best2…biasa2 je…hak3

  20. BeaN MorENo says:

    >alang – aku jadi sifu…ces jauh lagi perjalanan aku…eyriqazz boleh la jadi sifu sebab akupun menuntut ngan dia…aku berlagak diva ke???aku tak berlagak langsung cuma berlagak macho je

  21. BeaN MorENo says:

    >cikhel – ooops…bila masa saya bukak kolej

  22. >.nk masuk contest tu lahh.tp x reti nk type ape T________T

  23. BeaN MorENo says:

    >fatehah – type la pasal lingeries…

  24. Hizami Li says:

    >thanx for the info.hehe.;Doh.ya.same jugak.takley log in gb tu.isk.

  25. >tgh usaha nk msuk contest "love world, love sloggi.." :p join x? jom la…

  26. kak ina kl says:

    >yessss mr bean…akak setuju..tak jadi curang..nanti jumpa di sana..

  27. Armyrule says:

    >saya klu bleh nak gi event2 nuff tu…tp xda kesempatan la…student…bz ngan event kat U jer…huhuhu

  28. >wlao ape pun yg datang-bagi dex stekat ini-bersyukurlah dgn ape yg ade-nuffnang pun dah cukup- ;D

  29. babyhel says:

    >tunjur ajar ku mentee!!!heeee

  30. BeaN MorENo says:

    >KAK INA – TULAH SAYAPUN TAK JADI CURANG

  31. BeaN MorENo says:

    >hiazm li – hehe sharing is daring ma…hak3

  32. BeaN MorENo says:

    >miss norafizan – hehe nanti tunggu idea datang

  33. BeaN MorENo says:

    >armyrules – perjalanan masih panjang bro

  34. BeaN MorENo says:

    >fateha – gurlz tak tau lingeries tu hape???pelik…

  35. BeaN MorENo says:

    >dex – kene bersyukur dengan apa yang ada

  36. BeaN MorENo says:

    >babyhel – dah ajar dah tuh…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s