>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 12

>


Saya tengah menggodeh modem Huawei maxis cousin saya.Kepala hampir biol sebab saya dah try setting yang emmy kasi tapi tak berjaya.Ades apahal la maxis ni kedekut sangat gi lock.Hm,bilala saya boleh dapat pakai balik Digi 3G turbo tuh.Saya memerlukannya bila berada di kampung.

Oklah saya nak buat undang2 penulis 12.Jadi yang ke-12 adalah “Learn To Tell Both Side Of The Story”.Ok maksudnya kita kene pandai mengolah sesuatu tu dengan baik.Uiks yeke?Anggap je betul..hak3..Kalau entri yang kita tulis tu amatlah serius kita kena pandai neutralkan dia.Maksudnya olah jadi benda tuh happening.Sebagai contoh,kita tulis pasal personal.Walaupun benda tu emo kita cuba jangan kasi reader kita emo jugak.Try buat ayat yang boleh membuat readers selesa.

Kesalahan kebanyakan dari kita ialah cume bercerita bagi pihak kita dan kita tak fikirpun reader yang baca or blogwalk tu suka ke tak?Memangla blog tu adalah milik kita dan kita berhak tulis apa yang kita nak.Tapi persoalannya adakah itu untuk kita tulis syok sendiri atau tatapan umum(wah dah macam wawancara jangan tidur lagi dah ni).Kalau korang niat just untuk korang baca je jangan cari traffik sebab nanti orang lain akan baca.betul tak apa yang saya cakap ni.??Kita boleh tulis pasal personal tapi make it simple and reader selesa.Kalau tak sia2 je tulis tapi orang tak baca n komen.hak3…So pandai2 la korang ye…

Alamak Undang2 penulis dah habis,so kenela cari idea lain.Kene cari traffik tapi macam mana killer psot dah habis…hak3…Tapi sekarang senang nak jadi popular.Kita just pergi GB then masuk forum pastu komen yang membina diri sendiri pasti boleh cepat popular…hak3…I am Sorry…

p/s :
– Nak balik,perut dah lapo…
– Tengah berdoa duit jatuh dari langit…boleh ke??

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging, Macam mana nak blogging, Tips, tips blogging. Bookmark the permalink.

13 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 12

  1. >lol , aku selalu targetb reader luar dari blog sperti orang awamkalauj ade ilmiah2 sket..guna ayat skema batik.hahaha

  2. CikLilyPutih says:

    >hah, cepat2 fikirkan topic lagi bean

  3. Epul Azimi says:

    >abis dah tips?ish skit sgt….:)

  4. BeaN MorENo says:

    >aus – aku akan cuba jadi skema

  5. BeaN MorENo says:

    >lily – itulah tgh pk la ni

  6. BeaN MorENo says:

    >epul – ada lagi…jgn risau

  7. Billet-DOux says:

    >lebih sokong post yg umum.~terasa diri yg membaca lebih dihargai..lagipun kalo syok sendirissah gak.. – kalo sifu kaya nanti kc tau bilet bab nak wat entri psal duit jatuh dari langit. Ajaib tuh! Leh up traffic.. ehehe.

  8. Eyriqazz says:

    >digi gaks best..tak lock…ble guna celcom broadband skang…P/s :bean nak jadi skema?hik3,waiting for it…

  9. Lifesaver says:

    >ye…tepat sekali bean!

  10. BeaN MorENo says:

    >billet – hehe doakanlah ye

  11. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – hak2 tulah ni tgh nak crack la ni…hehe

  12. BeaN MorENo says:

    >puan capa – thanx sebab iye kan

  13. Cik aiNa says:

    >uiks encik bean..mula nak jadi skema ke? jom la kite up² kan diri..mesti cepat glamer. kih².

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s