>METAFIZIK : ADA APA DENGAN BERTERIMA KASIH

>

Baru balik dari Low Yatt beli kabel network RJ45.Semua orang nak ekspress macamla saya ni mempunyai tangan yang banyak seperti sotong.Kalau saya sotong sudah lama saya berlakon cerita sutun 3.hak3..Hari ni semua orang sibuk pasal buffered tapi saya tetap cool walaupun tak dapat barang satupun buffered.Dulu selalu dapat tapi lepas tukar dotcom terus kering.Takde hal banyak lagi cara untuk tambah earning.So kepada yang dapat tu congrats & jangan lupa untuk cari traffik sebab kalau tak buffered anda itu tidak berguna.hak3…

Saya ingat nak buat review pasal blog follower ke-300 saya hari ni.Tapi tadi saya masuk blog dia dah lain pastu saya tak faham interface dia.Saya rasa mungkin dia tgh tukar templates kot.So kepada Cik Ejaa kalau dah siap template sila bagitau ye…





Oklah saya rasa cam nak kongsi pasal metafizik la…Dah lama tinggal takut nanti korang terus tak faham.Aritu saya just terangkan pasal Memaafkan orang.Hari ni saya sambung skit pasal BERTERIMA KASIH.Ada apa dengan berterima kasih.Benda ni memang susah kita nak buat terutama sekali dalam pasangan suami isteri (perli diri sendiri ke apa…hak3).Yela tu contoh paling dekat dengan saya la.Tapi sebenarnya saya sentiasa ucap terima kasih kat wife saya walaupun saya suruh dia ambilkan tisu.Ucapan terima kasih ni penting dan sangat bermakna.



Kenapa bermakna…Bila kita ucap terima kasih pada seseorang dia akan rasa dihargai…So lepas ni kalau korang buli diapun dia tak kisah.hak3 just kidding.Saya bagi contoh lagi satu.Kat kedai makan,adakah korang ucapkan terima kasih pada pelayan yang hidangkan makanan untuk korang.Tak kira la kat kedai awe ke,mamak ke,ataupun KFC.Benda ni sebenarnya kecil je tapi disebabkan ego yang menebal kita terlepas pandang.Dengan ucapan terima kasih kita dapat buat orang rasa dihargai dan dia akan rasa gembira.





Tapi pernah tak korang berterima kasih pada diri korang sendiri.Berterima kasih pada anggota badan korang dan berterima kasih pada roh korang.Mesti korang cakap saya gila.Tapi sebenarnya itu adalah yang terpenting sekali.Tanpa anggota badan dan roh kita tak mungkin berada kat tempat kita sekarang.Cuba korang berterima kasih pada benda2 tu dan tengok kesannya.Ni bukan main2 tapi korang kene feel sendiri baru korang tau.


JADI,CUBA DULU BARU TAU OK!!!


p/s :


– Korang akan dapat kegembiraan bila korang dapat gembirakan orang. Percayalah…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Metafizik, Article, Facts, Metafizik, Metaphysic, Motivation. Bookmark the permalink.

18 Responses to >METAFIZIK : ADA APA DENGAN BERTERIMA KASIH

  1. Sendra says:

    >terima kasih bean..

  2. >wow , aku nak cakap gak..tapi kadang2 berat sket..kekeke..nk cube la pasni .

  3. BeaN MorENo says:

    >aus – cubala cakap

  4. Billet-DOux says:

    >sokong Tengkiu!Generasi terunggul!Trimas Sifu atas tunjuk ajarmu.

  5. ejaa says:

    >HUHU.semalam sengal satu badan tuh la RAJIN BUANG MASA nak tuka2 template banyak gila!!Then, da berpuas hati dengan BLOGGER NOtes yang ramai orang guna.HUHU.btw, tak salah cakap tq kat orang =)Saya suka cakap tq (YE KE??puji diri sendiri lahh tuh!!)

  6. Lifesaver says:

    >bila org ckp kat kita terima kasih..rasa diri dihargai..vice versa jgk…

  7. >oh..terima kasih tu mmg penting sebab tu aku dh ajar farrel says "thank u" even dia cuma boleh sebut "ta too" itu pun dh cukup bermakna bg aku!

  8. Yatre Hayati says:

    >baru baca entry ni…macam nak sma ngan entry yang kita baru post..huhuhharap2 cik bean tak cakap kita plagiat cik bean..sebab kita memang baru pasan!!!

  9. helena's says:

    >time kasih bean comel..

  10. BeaN MorENo says:

    >malwana – welcome

  11. BeaN MorENo says:

    >billet – bukan ajar la kongsi…hak3

  12. BeaN MorENo says:

    >eja – tq sebab tukar template…hak3

  13. BeaN MorENo says:

    >puan capa – betul tuh

  14. BeaN MorENo says:

    >alang – bagus…lepas ni bawak farel jumpa aku…aku nak ajar dia love you plak…hak3

  15. BeaN MorENo says:

    >yatre – ces!!!xde maknanya saya nak cakap orang plagiat entri saya…

  16. BeaN MorENo says:

    >cikhel – same2 cikhel yang hensem…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s