>HARI YANG PANAS KINI SUDAH HUJAN

>


Salam guys,selamat malam eyh.Saya baru balik dari Low Yatt ni dan agak bengang skit dengan supplier.So saya rasa ini kali terakhir saya akan berurusan denagn supplier ni.Nak tau kenapa?Dahla janji nak call tapi sekalipun tak call.Pastu tadi saya dengan niat nak pergi sana cepat dah terpaksa melaburkan duit saya kat parking Low Yatt sebab diorang tak siap pasang lagi laptop tuh.Ces!Yang buat saya lagi tak puas hati adalah disebabkan gambar ni :
Dah la buat lambat,alasan banyak…Korang buat laptop kesayangan aku macam tong sampah.haram jad betul.Korang patut bersyukur yang saya ni dilatih supaya memaafkan kesalahan orang.Kalau korang berdepan dengan Bean Moreno yang lama,saya rasa dah lebam2 mata tuh.hak3…So terima kasih kat “Aqua Bridge” eyh atas servis yang memang TerBAEK!!!huh!

Wife saya tengah asyik update blog kat laptop jadi saya terpaksa update guna pc “Leftenan Adnan” yang bermonitorkan screen 60-an.Tapi takpe,wife saya punya pasal tak kisah.Sekarang ni kalau kita tengok isu plagiat tengah top.Ces itupun boleh jadi hal.Bagi saya semua blogger adalah plagiat termasuk saya.Takde siapapun yang wujud dengan idea bersih 100% dari minda sendiri.So tak payah nak kecoh2 yang artikel kita diplagiat.Kalau taknak diplagiat tulis dalam diari je bang…Tapi yang tak best nya,siapa yang besar2kan kes ni?Korangpun tau.Diorang start and at last bila dah nak kantoi je pandai tutup…

Hm,tulah yang saya pernah cakap,bila time satu golongan tu buat isu diorang boleh suka2 je buat tapi bila time newbie nak bersuara & nak tunjuk kebenaran diorang pandai pusing.Huh!Lain kali jangan menegakkan benang yang basah.Itu pengajarannya ye.So tutup ye kes plagiat ni.Ingat blogging kena jujur dan sentiasa ingat dari mana kita bermula.Jangan kita terlalu bongkak dengan status 5 tahun berblogging.Tak ke manapun.Cuba guna isu yang best skit untuk buat entri kan.hak3…But apa2pun chill K.Blogging arena kat Malaysia ni kecil je.

p/s :
– Sorry tersentuh isu sensitif tapi just reminder untuk kita semua.
– Actually tengah mengajar wife cara tulis entri(macam gempak2 je saya ni nak ajar orang)

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Bloggers, Blogging. Bookmark the permalink.

16 Responses to >HARI YANG PANAS KINI SUDAH HUJAN

  1. Yatre Hayati says:

    >huh..sabar je kan kalo org men'tahi' kan lap top kita..kita jaga bagai nak rak tapi sesedap ayam goreng mcd je de wat benda tak elok kat laptop kita..sabaq jer la cik bean yer..

  2. koru says:

    >plastik cokelat ke kulit pisang tu?xgne tol@!=)

  3. >hahahaha , aku sokong .pening tgk skrg ni . kekeke .pagi tadi baru ngadu kat jard pasal hal ni . hahahahak .

  4. zool says:

    >Teruk tul la kalau jadi camtu…Selamba je laptop buat cam takde harga je

  5. BeaN MorENo says:

    >yatre – itula pasal…bengang je tengok.Dia igt laptop tu 50sen ke?koru – kulit appolo..hak3…kalau kulit pisang saya dah mintak laptop baru dah…aus – ko ngadu apa kat jard..ko ngadu blog bini aku lagi gempak dari blog aku ke??hak3zool – memang teruk ni last saya berurusan dengan diorang…

  6. AIEN HASHIM says:

    >hm..nak wat cmner..nasib baik hidung encik bean sama mcm mereka…hehehehe…jgn marah ye cyg..

  7. >hahahak , xlol .pasal kerunsingan berbloggingsmkn hari smkn mcm cipundekhahahak .ade je isu baru . annoying gile .saye x mahu bersekongkol dgn mereka .hahahak .

  8. BeaN MorENo says:

    >aiensepet – hidung ni market lebih tau…ramai yang dah tergodaaus – habis ko nak bersekongkol ngan sapa???hak3

  9. Arra JaSmY says:

    >haha..comelnye..mrs wife pown dah adew blog..btul2,mostly blogger msty dapat ilham dari mana2 masa nak tulis kan but jgn la copy paste dari blog org lain sebijik2.mesty org marah kann.nyway..majulah bloggers malaysia.hak hak:)

  10. Natasha says:

    >palagiat tuh apa???? palagiat tuh cm kerja kuat ker??hahahahha

  11. >hah..pasni aku nak plagiat blog aku sendirik.pas2 aku nak kecoh2kan satu dunia!wakakakakakakakakakak*gelak syaitan tp setan comel la..

  12. Lifesaver says:

    >penah tgk secara realiti sekali je ada org plagiat blog org..tu pon blog yg takde la famous sgt..pelik~

  13. BeaN MorENo says:

    >arra – hak2…yela itu betul.,,..

  14. BeaN MorENo says:

    >kak tash – plagiat tu menggeliat…hak3

  15. BeaN MorENo says:

    >puan capa – sape???pist2..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s