>TERASA JAKUN BILA DAPAT ADVERTORIAL

>


Selamat malam guys,apa cer?Hari ni saya terlalu banyak idea tapi tak dapat nak tulis sebab terlalu banyak kerja dan terlalu sibuk.Biasa la kuli tak mungkin boleh goyang kaki macam boss.Dapat tak korang maafkan orang lain.Cuba dulu baru tau nikmat dia.Even semalam saya rasa macam nak bunuh orang tapi perasaan tu sekejap je.Saya sedang menaip sambil menonton “Senja Permai”(perlukah saya cerita…)

Hari ni hari happy saya dan juga hari jakun.Kenapa?Sebab saya dapat dua email dari nuffnang.Email apa?Ok ni email yang saya received dari nuffnang :



Cukupla korang kenal saya sebagai Bean Moreno a.k.a Serizawa ye.Yang penting ada nama blog saya eyh Suterablogger…Lepas saya dapat mail ni saya terus bukak nuffnang punya blog then bukak akaun saya.Saya nampak ada benda baru dalam menu…

So sayapun memberanikan diri untuk klik jadi ganjaran dia adalah :

Sebenarnya ada lagi step2 untuk penuhkan advertorial.Tapi disebabkan saya terlalu jakun so saya terlupa nak print screen.Sorry ye…Kalau nak tau step2 dia boleh la pergi kat blog Fateha dia ada print screen.Hak2…Jadi saya happy teramat sangat sebab dua2 advertorial saya untuk “Project Aplha” approved.Walaupun nilai dia tak banyak tapi RM40 sape nak kasi.

The other things yang buat saya happy ialah berita yang saya dapat semalam.Saya kene buat blog post pasal Project400 Nuffnang a.k.a Gatsby Event.Itupun kira advertorial jugak tuh.Kenapa advertorial?Sebab dia bayar RM50 untuk post tu sahaja.Dan itu jugak syarat untuk pergi Event besar nuffnang & gatsby tuh.So ni email ketiga untuk advertorial dan juga event gatsby.Diorang reply macam ni :


So tu je kot yang mampu saya ekspress untuk kali ni.Congrats pada blogger yang dapat sepertimana saya dapat.Yang tak dapat tuh macam saya cakap semalam jangan minum racun tikus ye…

I LOVE NUFFNANG
p/s :
– Entri ni bukan untuk menunjuk2 tapi untuk berkongsi.Sebab kadang2 kita akan terlepas pandang benda2 kecik macam buat post untuk advertorial.
– Kalau ada orang nak cakap saya jakun…Ye memang saya jakun… yela saya ni newbie je dah dapat advertorial mestila best…hak3…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Advertorial, Apa itu advertorial?, Bloggers, Blogging, Event, Gathering, Motivation, nuffnang, Project Alpha, Suterablogger, tips blogging. Bookmark the permalink.

12 Responses to >TERASA JAKUN BILA DAPAT ADVERTORIAL

  1. >hehe.. ku pny pon da masuk

  2. Billet-DOux says:

    >sifu bean tahniah..:)

  3. >.yg gadsby kite x dpt T_________T

  4. Eyriqazz says:

    >ehh,kenapa aku tak dpt?hik3…dpt rm20..lepas blanje makan….

  5. Yatre Hayati says:

    >tahniah cik bean !!!!

  6. BeaN MorENo says:

    >jard – bagus2…tahniahbillet – thanx billet…good luck ye harap dpt result bagus.terbaek dr ladangfateha – macam mana boleh tak dapateyriqazz – pergila check…xkan abang tak dapat kotyatre – thanx

  7. Lifesaver says:

    >i love nuffnang too..

  8. helena's says:

    >kenapa cikhel tatau..nak nangis lah camnih!!

  9. sWeEtDaRLinG says:

    >ni tambah semangat aku nak buat entry project alpha tapi ntah bila aku nak buat… aku bz sgt2 kat ofis, otak takdan nak pakaisweetdarling79.com

  10. BeaN MorENo says:

    >puan – u love KE or not???cikhel – kenapa tak tanya dulu???emi – buat2…cepat2

  11. Sendra says:

    >tolong jadi sifu saya boleh tak encik bean moreno??saya mahu juga dapat advertorial..tapi saya tak reti langsung bercakap apa2 mengenai nuffnang ni.aiyaa..bantuin aku dongg!!

  12. BeaN MorENo says:

    >sendra – nak rasa advertorial next week buat project alpha

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s