>RESULT SPM KHAMIS NI

>

Adus,hari ni saya teramat busy.Bila satu kolej mempunyai dua struktur yang berbeza maka It support akan merana.Fuh penat seyh berjalan..Dahla kene angkat pc plak tuh.Kalau badan saya ni ketak2 macam John Cena takpe…hak3…Projek wordpress masih belum settle tapi saya dah tau “solution”nya.Thanx to abangnara & Melz sebab ajar semalam.Lama gakla ber“chatting” then dapat solutionnya.

Hm,budak2 form 5 tahun lepas mesti tengah kecut perut tunggu result khamis ni.Baru korang tau azabnya tunggu result.Harap2 korang dapat result yang gempak untuk SPM krang eyh.Jangan risau kalau korang dah buat sehabis baik so result korangpun akan ok.Saya teringat masa saya sekolah menengah dulu kat MRSM Terendak.Wah!!!Orang asyik puji2 je cakap saya pandai.Tapi time form 4 saya betul2 honeymoon.Suka buang masa,Dan yang paling bestnya saya bergaul ngan semua top2 student.So aktiviti diorang study skit lepak banyak.Jadi saya terikut style diorang.


Schedule macam student biasa tapi yang bestnya bila orang lain tengah study diorang main Digimon.hak3.Sayapun terpengaruh sampai lupa study.Bajet dah genius cam diorang tapi sebenarnya otak still kosong je.hak3…Bila tiba nak Trial SPM baru gile2 bantai study sampai pagi.Nak tau apa saya dapat time Trial,1A1 2C3,1C5,5F9…Amacam gempak tak result Trial saya.Memang kene bamboo ngan cikgu2 saya.Saya student paling teruk beb…Tapi lepas trial,perangai menjadi lagi teruk sebab saya terus bermain Digimon sampai digimon saya dah jadi Metalgreimon.hak3…Then bila dah lagi 2 bulan nak exam,baru tungkus lumus. At last saya dapat agregate 16 pangkat satu!!!wow!!!hak3…

Ok sebenarnya saya cerita benda ni bukan untuk menunjuk2 ataupun melemahkan semangat mahupun menggalakkan adik2 supaya tidak study.Tapi moral of the story ialah :

– Kepada adik2 yang nak amik result jangan la takut2 sebab korang dah usaha.Jangan jadikan result trial korang sebagai satu penghalang untuk korang.Benda yang dah lepas hadap je.Yang penting korang dah berusaha.

– Jangan bazir masa dengan angan2 honeymoon sebab honeymoon tu adalah untuk orang yang dah berumahtangga sahaja.Korang belum ijab kabul tak boleh!!!

p/s :
– TRIAL SPM MRSM teramat la susah.tak caya boleh tanya dak2 MRSM
– Digimon adalah permainan yang best masa saya belajar dulu.Mahal tau RM60
– Lagi satu game yang buat saya addict masa sekolah ialah Football Manager…hak3

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Blogging, Motivation, SPM. Bookmark the permalink.

17 Responses to >RESULT SPM KHAMIS NI

  1. ~0~ says:

    >semoga mereka semua berjaya….digimon…kenangan suma tue

  2. CikLilyPutih says:

    >hah aku pun same gak, suker memain dulu.Nasib baik result biasa2 je, dapat gak masuk ITM

  3. Billet-DOux says:

    >makasih wish<huhu perasan.Haha, owh bilet jadi noti tyme masa spm. sebelum tu study gempak abis. tak tahulah camner result ne. Harap dapat yg terbaiklah. Tak kesah lah apa yg dapat, Bilet terima yg seadanya. amboi panjangnyer bilet tulis. ~Fullstop.

  4. >hahahak , kantoi bean kau giler digimon dulu..hahaha..

  5. azizan4444 says:

    >konpem berdebar tggu saat result tu.mcm kite dulu2..hehe

  6. BeaN MorENo says:

    >~0~ – itula pasal…kenanganciklily- tulah aku nasib2 je…billet – good luck…harap2 bilet dapat result yang bagusaus – itu permainan aku tu aus…best gile main…biasala budak nerd mcm aku apa je yang boleh buat

  7. >oh..aku pandai skit je dari ko masa spm..hehehhehe.tp aku xlayan digimon..aku layan cite jem-ala cite yang boleh tukar2 baju bila dia tekan subang dia tu..kekekek..acah je!

  8. Matjoe says:

    >bean ko spm bila, hahaha result ngko mmg sampah. tak patut jadikan contoh….murid2, mari jadikan sempadan.

  9. >5F???biar betol?pegi sekolah ke tak ni?hehehe..

  10. BeaN MorENo says:

    >alang – aku dulu xpandaipun itu pasal jadi skinheadmat joe – aku gagal dalam trial la tapi exac exam aku cemerlang tau ngak!!!pangkat satu tuh…agregate 16..nazatul – itu trial la…masa tuh taksub digimon tapi spm betul cemerlang tau…hak3

  11. >wei..jangan nak salahkan skinhead ek..dulu ramai budak skinhead pandai2 gak..contoh megat, mat, magoo..ramai lagikla..ko pn tau kan…cuma dress up kite, pemikiran kite time tu buat kite nmpk stupid!*hahahhaha..marah ni sbb ko macam cakap skinhead ni utk budak bangang!

  12. DaHLia says:

    >erk bean SPM tahun bape aa? masuk TDK tahun bila aaa?? hehehe…

  13. BeaN MorENo says:

    >alang – aku cakap pasal aku la…emo plakdahlia – saya batch 94/95

  14. luvly mya says:

    >saya tengah tunggu result SPM..hehe..cuak puna de nie..mintak2 better dari result trial..hahatrial MRSM memang susah..budak SBP pun xdapat jawab=P

  15. >seram ler tggu result ni. mcm nk tggu hantu dtg tayang muke toyer jep. grrr~~~ x(

  16. Lifesaver says:

    >tetiba teringat kisah result SPM ku

  17. DaHLia says:

    >bean , kamoo super senior saya lah.. sy TDK 94-96…pas PMR kena out…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s