>TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 10

>

Salam guys,Dah petang dan seperti biasa hari ni memang bz skit sebab hari ni hari Isnin.Dah best2 dan semangat saya siapkan komputer bila time nak hantar je hujan.fuh!!Tapi oklah pc dah siap tinggal nak pasang je kat tempat awek Russia.Cair beb dengar suara dia.hak2.

So entri yang ni saya nak sambung pasal Undang2 Penulis.Wah sekejap je dah sampai 10.Maknanya tinggal lagi 2 je.Ok yang ke-10 ni stated “Go For Walks,Dance,Pull Weeds,Do the Dishes Write About It“.Maksudnya tak kisahla apapun yang kita buat kalau nak tulis just tulis.Dalam blogging takde batas untuk menulis selagi tak melanggar undang2(bukan undang2 penulis).Kalau korang nak tulis pasal korang sakit perut pun takde hal.Tak semestinya korang tulis pasal sakit perut then pergi tandas tak boleh mendatangkan manfaat.Mungkin korang sakit perut pasal gastrik ke,salah makan ke…So korang boleh tulis sebab benda tu readers akan baca kalau berfaedah.Nak buat entri lucah…Boleh tapi jangan direct sangat kasilah double meaning skit.



Korang nak tulis Tutorial takde hal,tapi pastikan korang dah try & praktik baru boleh publish.Jangan korang blogwalk pastu nampak tutorial best2 terus copy paste.Tak elok camtu sebab korang pun tak tau pasal tutorial tuh & tak feel pastu just copy paste.Sebab tak semua coding html boleh ngam ngan semua tutorial widget or apa2 tutorial blog.So korang pandai2la.Lagi satu kalau korang nak tulis pasal politik.Takde masalah cuma korang pandai olahla.jangan jadi Aduka Taruna dahla..So dalam blogging takde had penulisan ye.Jangan pandai2 cakap kita cuma boleh tulis pas something yang kita hebat je.Tulis pasal personalpun salah satu daripada cabang penulisan tapi make sure kene tulis something yang interesting.

p/s :
– pendekkan entri ni.Saya rasa ada kekurangan tapi apa boleh bikin ada orang kacau tadi.hak3…
– Dah nak balik…lapo la…cheeeeowwww…

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Article, Blogging, Macam mana nak blogging, Motivation, Tips. Bookmark the permalink.

12 Responses to >TIPS : UNDANG-UNDANG PENULIS 10

  1. Melz says:

    >aku paling tak suka type entry hari isnin..tatau kenapa hahahahabetul tuh..masterkan diri tuh dulu baru publish ! miahaha aku setuju tang tuh

  2. BeaN MorENo says:

    >tulah bro…akupun taksuke menaip hari isnin…tapi traffik terukla weekend…so kenela…kerja keras…

  3. Billet-DOux says:

    >nak test double meaning post lucah.. woooow! <loyar buruk sila abaikan..

  4. kak ina kl says:

    >salam mr bean..penat baca tip..tak habis-habis lagi ker..masuk jugak ek N3 Alpha..saper yg tak nak duit kan..

  5. kak ina kl says:

    >salam mr bean..penat baca tip..tak habis-habis lagi ker..masuk jugak ek N3 Alpha..saper yg tak nak duit kan..

  6. >ngeee.k0 makin hebat bean. tepuk2 !tips penuh didada~

  7. BeaN MorENo says:

    >kak ina – itu je yang saya ada…tu metafizik ada saya tulis…hak3emy – huhu!!dah pandai seo skanglolly – ye ke???adakah ko dah tergoda dengan aku?hak3

  8. Eyriqazz says:

    >masterkan diri dulu baru publish…hik3…like it…P/s :Bean,entry anda dah semakin bagus.Keep it up bean.blog bean for sure eyriqazz singgah hari2…cuma maaf kalau tak sempat tinggal komen…

  9. BeaN MorENo says:

    >eyriqazz – thanx la bang…saya still mencari identiti untuk blog ni…

  10. Lifesaver says:

    >nak kasi double meaning camne tu?hehhee

  11. BeaN MorENo says:

    >puan – puan buat2 tak tau plak…bukan puan ke yang ajar saya…hak3

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s