>METAFIZIK : LAGU DAN KEHIDUPAN

>

Hye readers,selamat malam.Ni maybe entri terakhir untuk malam ni sebab tengah syok layan cite Jidin.Owh teringat kat cikgu fizik time saya kat MRSM dulu.Trade mark yang membuatkan saya teringat kat dia ialah suara dia memang macam encik Lim Tat.hak3 lawak siot.Saya masih belom dapat menyelesaikan masalah wordpress saya tuh.Tunggu payment saya akan beli hosting plak.Susah jugak nak jadi blogger wordpress yang berdotcom.Ni tgh ber“ym” dengan Nara belajar pasal hosting.


Oklah mesti korang tertanya2 apa kaitan lagu2 dengan ilmu metafizik.Ok,secara ringkas lagu or muzik adalah satu daripada element kehidupan.Ada ke orang yang tak dengar muzik zaman sekarang ni.Rasanya budak noob kat U pun mesti nak dengar muzik.Pakcik2 tua pun layan SM Salim.So ia jadi macam satu keperluan dan boleh dikategorikan sama macam handphone.hak2..



Yang menjadi masalah sekarang ni,kita dengar lagu yang salah pada waktu mood yang salah.Itu yang menyebabkan pemikiran kita clash dan mentallity down.Korang perasan tak apa kesalahan yang selalu kita buat bila dengar muzik.Bila kita tersalah pilih muzik maka ia akan merangsang neuron otak untuk buat muzik yang kita tengah layan.Fuh!Bahasa Sains siot!hak3…


Korang perasan tak bila kita tengah marah,kita selalu akan layan lagu ganas2 macam Slipknot,lagu2 maki hamun macam Limp Bizkit takpun lagu2 protes tepi jalan macam The Business.Itu dah salah dah.Sepatutnya bila marah kita kena layan lagu2 cool macam Kenny G ke,Jalil Hamid ke,takpun lagu2 happy Taylor Swift.Baru la betul.Bila kita tengah marah otak kita sedang stress so kita perlukan satu irama yang rileks so urat2 kat kepala yang stress akan cool down.Jangan lupa, lirik pun memain peranan tau.Kalau korang asyik nyanyi lagu yang boleh block mentaliti so korang akan jadi apa yang korang ucapkan.Ingat,dalam kehidupan kata2 itu adalah satu doa.So kita kena nyanyi lagu negro yang asyik memuji diri diorang kaya.hak3…

Oklah ada tugas penting malam ni walaupun hari isnin.Syaitan berada di mana2.So kene bunuh!Ingat jangan salah dengar lagu.Buruk padahnya.

p/s :
– Saya tangah dalam mood yang romantis so saya nak layan lagu Inul “Goyang Gerudi”
– Ingat sesuatu kejadian pada diri manusia itu tiada kebetulan ia berpunca dari pemikiran manusia itu sendiri samada sedar(conscious) ataupun tak 
sedar(unconscious) 

About suterablogger

Blogger biasa yang menulis ikut suka hati
This entry was posted in Apa itu Metafizik, Article, Bloggers, Blogging, Facts, Metafizik, Metaphysic, Motivation, Music. Bookmark the permalink.

6 Responses to >METAFIZIK : LAGU DAN KEHIDUPAN

  1. Billet-DOux says:

    >wokey. bilet akan ingat. huhu..ingatkan sifu dah jadi ahli ghostbuster tadi bila kata syaitan ada di mana2 kena bunuh.. ehehe..

  2. bettY.Yone says:

    >amboi2..kemain lagik aplikasi fizik ek??? huhuhu..uish~ bila yg pki domain sendiri sudah???

  3. BeaN MorENo says:

    >billet – hak3..jgn salah anggap yeyone – dah lama dah aku pkai domain sendiri…xnak kasitau orang je

  4. >wakakakakakakakakkakakakakakakaka….xsangka ko pn layan dangdut.buat aku goyang dong!;p

  5. BeaN MorENo says:

    >alang – best dowh dangdut…

  6. Lifesaver says:

    >tak suka tgk video clip ni…sexy sgt goyangnya

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s